FASTER PUSSYCAT, FUCK FUCK!

DET LEGENDARISKE L.A. BAND FASTER PUSSYCAT GAV FOR NYLIG FOR FØRSTE GANG NOGENSINDE KONCERT I DANMARK. METALIZED VAR MED BACKSTAGE EFTER SHOWET, HVOR VI FIK EN SNAK MED DEN SMÅBERUSEDE OG STORBANDENDE FRONTFIGUR, TAIME DOWNE.

Af Maja Nielsen.

Dagene op til at Faster Pussycat skal spille i Danmark, har jeg mailet på facebook med forsanger og eneste tilbageværende medlem, Taime Downe, om et muligt interview i forbindelse med deres koncert, og det er han helt frisk på. Da dagen oprinder, hvor bandet ankommer til København, hører jeg dog intet, og vi har stadig ikke fået aftalt tid og sted. Som dagen og aftenen skrider frem, opgiver jeg håbet og tager med en veninde ind på High Voltage efter at have fået pimpet lige rigeligt hjemmefra.

Bandet er overraskende fede denne torsdag og vi får alle de gode gamle hits: ‘Bathroom Wall’, ‘Dont Change That Song’, ‘House of Pain’, ‘Babylon’ osv. Taime Downe fører sig dekadent frem med en e-cigaret, der i glødens blå farve matcher belysningen på scenen. High Voltages’ scene er næsten for lille til Taimes ego, og han tager ikke noget lort fra publikum, som han sviner til, hvis de råber på deres yndlingsnumre.

– Vi spiller det ikke, hvis I fucking råber det igen.

– Vi tager ikke imod ønsker, fucking assholes.

Og sådan bliver Taime ved. Han styrer universet deroppe fra, og vi elsker det. Da han får øje på en storbarmet blondine blandt publikum, skal han da også lige hen og rage lidt – det er jo Faster Pussycat, der er i byen. Under ‘House of Pain’ er det dog en helt anden blid Taime, der sidder på scenekanten og synger balladen til publikum i øjenhøjde. Det er sjældent, at man får et så fantastisk og velspillet repertoire serveret på en scene i den størrelsesorden, og hvis man lukker øjnene, kan man næsten fantasere sig tilbage til Faster Pussycats lille rocksted Cathouse i Hollywood i 80’erne.

Efter koncerten beslutter jeg mig for, at det er en alletiders idé at gå backstage og høre Taime, om han stadig er frisk på at give et interview til Metalized, og det er han. Musikken inde fra klubben runger i lokalet, og det viser sig hurtigt, at jeg ikke er den eneste, der ikke er helt appelsinfri. Taime Downe har gang i en drink og begynder med det samme at forklare, hvorfor, at jeg ikke har hørt mere fra ham.

– Vi havde problemer med parkering, vores værelser og shit. Og så skulle vi lige spise, bære vores lort ud og i bad og så var tiden gået.

– Der var et opvarmningsband, der skulle have sørget for transport for os, men de droppede os. Vi er så fucking… Shit! Det koster os, den slags ting. Det var penge, vi skulle have tjent. Vi havde andre bands, der ville gøre det, men vores agenter valgte det band. Men vi fik gjort hele touren sjov alligevel på trods af alt det shit, vi har måttet deale med. Vi har haft det sjovt, men vi har brugt flere penge end planlagt. Vi har tjent nogle penge, men der var ting vi skulle have haft dækket… A lot of things have changed.., konkluderer Taime henvendt til min venindes brystparti, der burde have været med i en Russ Meyer film.

– We were born on fucking farms, udbryder han pludselig ud af det blå.

Efter Faster Pussycats storhedstid i de sene firsere og starthalvfemserne, begyndte Taime Downe at udforske industrial genren med bands som Pigface og The Newlydeads.

– Det var også rock’n’roll, bare tilføjet lidt mere shit. Jeg skriver lige hvad the fuck, jeg føler for at skrive. Jeg skriver lige hvad jeg har lyst til, lige meget hvad fanden…. Jeg har lavet jazz. Jeg skriver lige hvad, jeg har lyst til på det tidspunkt, i det minut, jeg er i gang. Ligesom Power and the gloryhole, det er en god plade. Der er en masse forskelligt lort på. Det er det sidste studiealbum, vi har lavet.

Jeg skammer mig over ikke at have nået at høre deres plade fra 2006, men det synes Taime er en dårlig undskyldning.

-Den er jo ikke særlig lang.

– Det er den første Faster Pussycat studieplade i 14 år. Og det er den bedste plade, vi nogensinde har lavet. Nogensinde! Den er bedre end noget andet shit, vi har lavet. Vi har vores første albums, men jeg ville aldrig lave det samme shit igen. Det næste album bliver helt anderledes. Jeg er ikke AC/DC, der har lavet den samme plade 17 gange i streg. Det er kedeligt. Jeg elsker dem, men det er det samme shit hele vejen igennem, men der er altid et par bands, der kan slippe afsted med det, siger Taime og tænder hostende en smøg.

-Jeg elsker de her Marlboros, dem hoster man ikke af.

INGEN PLEASER
Der er en konstant ind- og udvandring af backstagelokalet, hvilket medfører en masse larm fra sleaze rock diskoteket, der er i gang på High Voltage, og det bliver til sidst for meget for Taime, der har et iltert temperament.

– SHUT THE FUCKING DOOR! Hvor mange gange skal jeg sige det? Shut the fucking door. SHUT THE FUCKING DOOR!!!

Jeg prøver at køle ham ned med en oprigtig kompliment til aftenens koncert, der var top underholdende.

– Thank you. Jeg gør ikke en skid for andre mennesker. Jeg er her ikke for at gøre andre mennesker tilfredse. Jeg gør bare, hvad jeg har lyst til, og det har jeg altid gjort. Lige siden dag et. Jeg går bare ud og fyrer den fucking af og skriver, hvad jeg har lyst til. Jeg laver ikke om på en skid. Hvis du så, hvordan jeg så ud før den første Faster Pussycat plade kom ud, så ser jeg lige sådan ud i dag, bortset fra at jeg var yngre og mere kær dengang. Jeg havde sort hår og var fucking spooky, før jeg var i Faster Pussycat. Det var mig, der dannede Faster Pussycat!

Jeg minder ham om, at han jo også havde sin platinblonde periode med touperet hår og masser af hair spray.

– Oh yeah!? fnyser Taime.

– Var det tre år? Jeg har lavet det her lort i 28 år nu. I tre år havde jeg blond hår! Det er alt, hvad du ved.

DRENGEN FRA SEATTLE
Det er nu omkring 30 år siden, at Taime pakkede sit grej og flyttede tra Seattle for at prøve lykken i Hollywood.

Jeg var fucking 18, da jeg flyttede. Jeg var 17, da jeg flyttede til San Diego med min mor og herefter flyttede jeg op til LA. Jeg ville være rockstjerne, og så var der sjovt dér. Jeg plejede at komme dér i weekenderne. Det var altid dér, jeg havde lyst til at tage hen. Solskin, store bryster, blå himmel, palmer og lort. Især hvis du er fra Seattle, hvor det er skyet og regner. Der er ok i Seattle, men det er ikke Californien. Jeg flyttede til Chicago i 1994, bare for forandringens skyld, men vejret i Los Angeles er killer, det er bitchin’ hele året. Hele min familie bor i Seattle, så det er tættere på, hvis jeg bor i Hollywood. Hollywood er cool. Hvis du kommer der for at blive berømt, og det ikke sker, så tag hjem igen. Jeg flyttede til LA og gjorde, hvad jeg har lyst til og jeg ville spille rock n roll. Jeg ønskede ikke at blive berømt. Now thats something!

Men gad vide om Taime havde spillet i Pearl Jam eller et andet grungeband, hvis han nu var blevet i Seattle?

– Jeg er gode venner med Alice in Chains og Soundgarden. De fik deres gennembrud ca. fem år efter, at vi fucking fik det. Vi startede før, så vi havde det sjovt fem år længere, end de havde. Jeg var hjemme på et tidspunkt, hvor det var begyndt at gå godt for dem og det syntes jeg var fedt, det var jo mine drenge. Herefter var det meget sjovere at vende hjem til Seattle, men jeg flytter ikke hjem, fordi jeg savner min familie. Jeg kører derop på min motorcykel. Jeg kører på min Harley 12 måneder om året, og når jeg kommer hjem fra touren, skal jeg køre fra fucking vestkysten til østkysten og tilbage igen. Jeg skal være væk det meste af august.

Taime finder et billede frem af sin motorcykel og siger kærligt:

– Det er min Harley.

– Jeg kan ikke vente med at komme afsted, der er kun tre dage tilbage. Jeg har været væk i fem uger, hvor jeg har skullet deale med alt muligt lort som fx transportproblemet, som Taime begynder at hidse sig op over igen.

– Det band skulle have dækket alle vores transportudgifter. De er nogle fucking idioter, de fucking aflyste ballet. Det er vores agenter og vores promoter fra fucking Europa, der er skyld i det, fordi de hyrede det band. Og bandet, de er nogle løgnere og fucking pieces of shit.

SEX! SEX, SEX
Mange af de sange, Taime Downe har skrevet gennem tiderne, handler om sex, også den mere eksperimenterende slags som bondage og underkastelse.

– Ja, det er nasty shit. Alle Faster Pussycats albums handler om sex, knalderi, fest og druk. Det er rock’n’roll, det er ikke sådan noget seriøst lort. Vi er et rockband!

Men er det noget, han praktiserer i det virkelige liv? Er han fx. submissiv, som han sang om med The Newlydeads?

– Jeg er ikke submissiv! Jeg er ikke noget af den art.

Men så er han måske den dominerende part?

– Selvfølgelig, selvfølgelig… Eller det afhænger af… Måske hvis… Nej, jeg er helt klart den dominerende. Jeg siger for det meste aldrig, aldrig. For det meste er jeg den dominerende med mindre omstændighederne… Det kan måske være okay. Normalt foretrækker jeg at være den dominerende, men igen, jeg er åben. Der kunne være en chance for, at det måske kunne være den anden vej rundt, hvis det er med en, som jeg stoler på. Sådan nogle erfaringer har jeg med en eks-kæreste.

Foruden at være forsanger, har Taime også haft et par populære rockklubber i LA, blandt andet The Cathouse, som ifølge Taime lukkede i 1991. Ikke få rockstjerner er set med t-shirts med Cathouse logoet på, og det var da også en klub som bands som Motley Crue og Guns’N’Roses yndede at komme på. The Cathouse blev nærmest udødeliggjort i filmen The Decline of the Western Civilization: The Metal Years, hvor Faster Pussycat her giver interview og netop optræder med ‘Cathouse’.

– Jeg lavede The Pretty Ugly Club efterfølgende, og det var også et cool sted på Santa Monica Boulevard. Det var den sejeste rockklub i L.A. i fem år.

Men det var ikke kun den slags, der foregik på Santa Monica. Det er også her homo-området i L.A. ligger, og hvor Steven Adler har fortalt om, hvordan han og Slash (og mange andre uopdagede rockstjerner) solgte blow jobs der, før de fik kommerciel succes. Men var Taime også i samme branche før Faster Pussycat?

– Are you kidding me? Steven Adler gjorde, fuck not MEEE! Vi havde en klub på Santa Monica, ikke en “Buy a little boy town”! Nej, jeg solgte sgu ikke min fucking pik på Santa Monica. Jeg har kendt Steven Adler for evigt, og han er et fucking sweetheart, men han står i lort til halsen. Dumbass! Fucking junkie!

Men ifølge rygterne har Taime heller ikke selv ligget på den lade side, når det gælder druk og fester, men så galt synes det så alligevel ikke at stå til længere.

– Jeg drikker kun, når jeg er ude og spille. Når jeg er hjemme, går jeg mere op i min motorcykel. Jeg drikker ikke, når jeg kører på den. Men når jeg er på tour, bliver jeg nødt til at drikke og forholde mig til alle mulige mennesker. Jeg er ikke så fucked up længere. Jeg fik et par drinks tidligere, men i morgen har vi fri, så der skal jeg ikke drikke. Jeg drikker, når jeg arbejder. Når jeg er på ferie og har fri, gør jeg ikke.

Imens vi har siddet og snakket, har de andre fået pakket deres gear, og bandet er nu parat til at tage hjem på hotellet og sove den ud, så vi siger farvel og forhåbentlig på gensyn.

Faster Pussycat spillede på High Voltage d. 25. juli.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *