STEEL PANTHER – ØL, F…. OG HORNMUSIK

ORIGINALITET ELLER BARE EN PARODI PÅ EN SVUNDEN TID. DET ER ET GODT SPØRGSMÅL, NÅR DET KOMMER TIL AMERISKANSKE STEEL PANTHER. DERES POPULARITET HAR VÆRET STØT STIGENDE, SIDEN DE LAGDE COVERMUSIKKEN BAG SIG. STIGENDE SOM REJSNINGEN PÅ EN MANDS TREDJE BEN, MEN SOM SANDSYNLIGVIS IKKE ER NÅET KLIMAKS ENDNU… IT’S GETTING BIGGER, AND BIGGER, AND…

Af Thomas Thomsen

Sunset Strip, Los Angeles, Californien. Det var der, det hele startede tilbage i starten af 00’erne. Først som Metal Shop, som senere blev omdannet til Metal Skool. Der stod de på de lokale scener, og spillede coverversioner, og efterlignede glamrockens helte fra 80’erne. Men med tiden skulle der ske noget andet.

– Vi havde spillet de samme covernumre i lang tid. Det blev lidt trivielt. Jeg tror, vi var kommet til et punkt, hvor vi skulle prøve noget nyt. Ikke en anden stil, men noget nyt inden for samme genre. Jeg husker ”Stripper Girl”, som noget af det første vi arbejdede med. Jeg kan huske, at vi var enige om, at det lød rigtigt godt. Og ikke mindst enige om, at vi sikkert ville få mere fisse, hvis vi skiftede fra cover til original. Så det gjorde vi, og nu rejser vi hele jorden rundt, lyder det indledningsvist fra bassist Lexxi Foxx.

Foruden Lexxi består Steel Panther af forsanger Michael Star, guitarist Satchel og trommeslager Stix Zadinia.

FLAMBOYANT OG FESTLIG GLAMROCK
”Festlig glamrock fra flamboyante californiske veteraner. Steel Panther har etableret sig som et af verdens bedste metal glambands med et kriminelt godt udseende og en humoristisk musikalsk virtuositet.” Sådan lyder salgstalen forud for koncerten i Vega onsdag aften. Men hvis de nu havde huseret tilbage i de glade 80’ere, var de så blevet den samme succes, som de er i dag.

– Det er et svært spørgsmål… det er faktisk et rigtig svært spørgsmål. Men, ja selvføl-gelig ville vi det, lyder det skråsikkert og uden længere tænkepause fra Lexxi.

Men kan man som lytter og publikum overhovedet tage et band som Steel Panther alvorligt, eller er det bare en sjov parodi 80’er glamrockere.

– Jeg tager det bestemt alvorligt at være sjov. Basalt er det, vi gør. Bringer heavy metal tilbage til scenen og sin storhedstid. Vi er nød til at have det sjovt. Det stinker, hvis du ikke har det sjovt. Hvis vi har det sjovt, er det top dollar. Jeg vil have det sjovt og feste. Feste omgivet af masser af kvinder. Det er det bedste og ikke mindst det essentielle i denne verden. For resten har jeg lige købt nye påfuglelignede spandex bukser. De er nyvaskede. Jeg tager dem sikkert på onsdag aften, fortæller Lexxi.

I SENG MED DE STORE, VAR IKKE DET STØRSTE
Det er ikke kun tonsvis af damer, som de har på samvittigheden. På grund af deres voksende popularitet blev Steel Panther har de optrådt sammen med Def Leppard, Mötley Crüe og ikke mindst Guns N’ Roses.

– Det var kæmpe stort. De viste os vejen og de elskede os ligesom vi elskede dem. Om det hører til det største øjeblik i min karriere. Det er sgu’ svært at sige. Nej, det var det faktisk ikke. Det var dengang, jeg blev ramt af et voldsomt hikkeanfald. Det ville bare ikke stoppe. Det blev ved og ved og ved og… De andre troede, jeg skulle dø. Jeg mindes, at det stod på i flere dage. Jeg kunne ikke sove. Kan du forestille dig, hvor svært det er, at sove når du har hikke. Jeg smed flere kilo, mens det stod på. Det var

rædselsfuldt. Men heldigvis tog de andre mig med til lægen. Og ser du. Lægen gav mig en eller anden form for mikstur. Det stoppede hikken, og jeg kunne omsider ven-de tilbage til en normal tilværelse og ikke mindst sove igen. Den læge reddede mit liv. Det var større end Def Leppard, Mötley Crüe og Guns N’ Roses, forklarer Lexxi.

DANSK FINGERAFTRYK
Tilbage i 2016 spillede Steel Panther koncert i Århus. Ikke at det var noget nævneværdigt i sig selv. Men på scenen var det ikke kun danske kvinder i mindre og mindre beklædningsgenstande, der synede frem. Den britiske og herboende forsanger og Michael Catton fra danske Tainted Lady blev trukket op på scenen. At blive trukket op på scenen for at synge med Steel Panther var en drøm, der blev til virkelighed for ham. Efter showet talte de sammen, og han gjorde et godt indtryk på medlemmerne af Steel Panther. For det skulle senere vise sig, at han skulle bidrage med backingvokal på nummeret “I Got What You Want” fra deres seneste album Lower The Bar, der udkom i 2017.

– Ja, vi havde Michael med på scenen og indspillede “I Got What You Want” sammen med ham. Han var og er fantastisk. Det var fantastisk at arbejde sammen med ham. Det var en af de ting, hvor du ikke tror det sker, og så sker det. Jeg lytter til det num-mer igen og igen og synes bare det er pisse godt. Generelt har vi fået god respons fra publikum i forhold til Lower The Bar. Samtidig har vi det sjovt med at komme ud og spille nyt. Når du spiller de samme sange igen og igen, kan det være befriende at spil-le nyt, særligt fordi de gamle sange begynder at ligge på rygraden, mens du skal an-strenge og gøre dig umage i forhold til de nye sange. Du får mig ikke til at sammen-ligne Lower The Bar med de andre albums, vi har udgivet. For mig er hvert album, noget jeg nyder, fordi det er nye sange. Vores publikum fortjener nyt materiale fra os. Når jeg er begejstret, og jeg kan se, at publikum er begrejstret, så går det hele bare op i højere enhed. Det er fedt at lade sine ædlere dele komme i kontakt med den fugtige varme hos flere kvinder, lyder det fra Lexxi.

FREMTIDEN ER GRÅ, MEN STEEL PANTHER LYSER OP
I øjeblikket rejser Steel Panther rundt i Europa, inden de vender næsen mod den ame-rikanske hjemmebane.

– Indtil videre er turen gået fantastisk. Vi spiller sidst show i Bristol i England i aften (lørdag). Så går turen videre til Paris og Hamburg, inden vi rammer København. Vej-ret er dog ikke det bedste. Det regner og sådan ser det også ud de næste dage. Du ved, vi er fra L.A. Forhåbentlig kan vi tage noget solskin med os. Simpelthen fordi jeg ik-ke kan svømme. Men regn eller ej. I kan forvente jer et fantastisk show i Vega. Jeg har som sagt fået nye påfuglelignende spandex bukser. Vi har et nyt album med, som vi spiller nogle numre fra. Vi har arbejdet med en ny koreografi og finpudset vores dansetrin. Jeg har fået en ny bas, Satchel en ny guitar og Stix et nyt trommesæt. Jeg vil dog ikke afsløre farverne. Det må du selv komme og se. Men det hele ser brand-godt ud. Men fremtiden er ikke lys på grund af alt den regn. Livet er hårdt når vejret er så gråt og trist. Alt den regn gør det uudholdeligt. Men når det kommer til Steel Panther er det noget andet. Vi lyser op. Og når vi gør det, er det alligevel sjovt at være i Europa. Hvis jeg ikke havde Steel Panther, var livet ikke værd at leve. Der ville kun være en løsning på det. Hoppe ud fra en bro og gøre en ende på det hele. Jeg gør alt for at holde mig i form og undgå at fremstå gammel og rynket. Sol og botox skal der blandt andet til. Enhver kan spille bas, men det er ikke enhver der kan se godt ud. Pla-stikkirurgi er en af løsningerne. Jeg gør alt, hvad jeg kan få at fremstå ung og stram. Jeg elsker det jeg laver og vil bare have det sjovt, forklarer Lexxi.

FESTE, SJOV OG KVINDER…
Hvis du har indløst billet til Steel Panther onsdag aften i Vega er der udsigt til fest og farver. Om du så er til ”Goin’ in the Backdoor”, ”Asian Hooker”, “17 Girls In A Row” eller bare vil “Party All Day (Fuck All Night)”. Måske det bliver til synet af ”Lexxi Hair Solo”, lolita-dukker og en kæmpe fallos.

Og som Lexxi afslutter: Altid kvinder på scenen. MANGE kvinder. Glem det ej. Det handler om kvinder, at feste og have det sjovt. Det er det, Steel Panther handler om. Glem det ikke…

Panther-4-1

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *