VIVA LA ROCK!

MARCO MENDOZA INDSPILLER NYT ALBUM I DANMARK
Metalized fik en snak med bassist og sanger Marco Mendoza, da han i sidste uge var i Danmark for at indspille sit nye soloalbum med titlen Viva La Rock! En pladekontrakt med danske Mighty Music og producer/guitarist Søren Andersen lokkede den eftertragtede bassist til Danmark. Kom med en tur i studiet med Mendoza og Metalized.
Af Stephen Rocky Skriver
Foto: Jimmi Brandt Pedersen

“Hey bro, how’ you doing” siger Marco Mendoza, da jeg møder ham ved optagelserne til sit nye soloalbum i et lille intimt lydstudie på Christianshavn. Marco er præcis den sympatiske og imødekommende bassist, som jeg forestillede mig, de mange gange jeg har oplevet ham live på rock scenen i bands som Blue Murder (med John Sykes), senere i det gendannede Thin Lizzy og Whitesnake med Coverdale, Black Star Riders og for få uger siden, hvor han spillede det sidste tour job med The Dead Daisies. Blot for at nævne en håndfuld af de mange bands og studiesessions, han har været eftertragtet bassist i.

MarcoMendoza-CPH (3)

EN TUR BAG DE LYDTÆTTE VÆGGE
Her får du første del af interviewet med Marco Mendoza. En frisk studierapport på Metalized.dk med en tur bag de lydtætte vægge i studiet, hvor jeg får en snak med Mendoza om det kommende solo album, før han drager på en mindre tour i Europa med sin trio.
Anden del af det længere interview bliver trykt i Metalized bladet til februar 2018, hvor du får hele historien at læse plus en anmeldelse af det nye album Viva La Rock!, der udkommer til den tid. Glæd dig for Marco Mendoza er en kendt bassist med over 30 års erfaring i hard rockens øverste kaliber.

MarcoMendoza-CPH (1)

ROCK MED MARCO KARMA
I det lille lydstudie på Christianshavn er der afslappet stemning, for der er ikke meget plads at gøre godt med i de tre rum som studiet består af. Et aflangt producerstudie med en lille sofa og en væg fyldt med instrumenter, en mikrofon og for enden en computer med mixerpult, hvor Søren Andersen styrer det hele fra med smil og cool overblik. Næste rum er et halvstort musik lokale med højt til loftet. Her står trommesættet og nogle forstærkere, så man kan spille sammen som band. Det sidste rum er et smalt køkken med et bord og fire stole. Marco tager os med ud i køkkenet, eftersom vi dårligt kan få ørenlyd andetsteds, da indspilningen af trommerne med Morten Hellborn netop foregår i dag. Det larmer i den grad, for Morten slår hårdt med stikkerne. Det lyder heavy og stærkt lovende. Marco fortæller undervejs.
– Nu var der lige 14 dages pause i mit program efter The Dead Daisies turen, griner Marco, så hvis jeg skulle nå at indspille min nye soloplade, skulle det være nu.

MarcoMendoza-CPH (2)

Marco Mendoza tager venskabeligt imod Metalizeds to udsendte. Vi bliver mødt med en helt ’down-to-earth’ attitude og et venskabeligt kram af overskud og lyst til at snakke om sit nye solo rock projekt, hvor den danske superguitarist og producer Søren Andersen er Mendozas sparringspartner. Det team fungerer godt, kan man mærke. For når den ene får en idé, følger den anden op på det. De kreative kræfter får frit løb i studiet og mange af pladens idéer udvikles live her, fortæller både Søren og Marco. De er kommet langt i processen, for ni ud ti sange til pladen er næsten klar. Der er også kun fire dage tilbage af de i alt 14 dage til at få styr på det sidste. Det tager Marco med ophøjet sindsro for hyggen og den gode stemning i det lille danske studie er ikke til at tage fejl af og det betyder meget for Marco, kan jeg mærke.
– Det fungerer rigtigt godt her i det studiet. Jeg har før indspillet plader i store studier rundt om i verden sammen med kendte musikere, og selvom det her lydstudie er lille, så føler jeg mig rigtig godt tilpas her. Der er en god atmosfære og Danmark og København er super hyggeligt, siger Marco glad, som tidligere har besøgt Danmark flere gange med de mange bands, han har spillet med.

MarcoMendoza-CPH (4)

NYT ALBUM PÅ 14 DAGE
Det er otte år siden Mendozas andet soloalbum Casa Mendoza udkom og i mellem tiden, har han haft travlt med at spille sammen med førnævnte bands i studie og på tour verden over. Flere har spurgt, hvornår udkommer din næste soloplade, fortæller Marco og forklarer.
– Jeg tjekkede min kalender i foråret og kunne se, der lige var en pause på et par måneder i september/oktober i år, så hvis jeg skulle nå at indspille mit nye soloalbum, måtte det være nu ellers vil det først blive langt hen i slutningen af næste år. Jeg har sagt ja til at fortsætte som bassist i The Dead Daisies som jeg skal indspille et nyt album med til november/december. Det udkommer i 2018 med efterfølgende tour.

MarcoMendoza-CPH (5)

Marco lægger ikke skjul på, at han er begejstret for at arbejde sammen med danske Mighty Music og fortæller.
– Jeg har arbejdet med mange store pladeselskaber. De har været fantastiske, men har også gang i alt for meget på samme tid og er hurtigt videre med næste projekt. Så fik jeg kontakt til Michael Andersen fra Mighty Music. Han er selv dedikeret musiker og elsker branchen. Det kan jeg mærke. Sådan har jeg det også selv. Michael vil gerne gøre en forskel og det vil jeg også. Han har passionen og er tilstede. Jeg vil gerne lave en karriere indenfor rockmusikken. Det vil Michael også, så jeg er superglad for den aftale med Mighty Music og nu er vi så i studiet her. Vi har været i gang i godt otte dage og er næsten færdige med hele albummet. Vi skal lige arrangere et par af numrene og i dag bliver trommerne indspillet. Jeg har haft nogle fede dage her i Danmark sammen med Søren Andersen, som jeg har stor respekt for og holder utrolig meget af. Han er en talentfuld musiker, dygtig guitarist og sangskriver og en professionel producer, men mest af alt er det hans personlighed og venskab, som betyder meget for mig, siger en nærværende og ærlig Marco.

MarcoMendoza-CPH (6)

LÆNGE LEVE ROCK AND ROLL!
Den nye plade får titlen Viva La Rock! (Længe leve rocken). Kan det siges mere enkelt? Nej vel. Det er en sangtitel som den Mexicansk/Amerikansk fødte musiker har haft rumsterende i hovedet i flere år. Og de 10 stærke hard rock sange er inspireret af Mendozas rødder op gennem 70’erne og fra mange af de bands som han har spillet sammen med i snart 30 år i rock branchen, herunder Thin Lizzy, Ted Nugent, Whitesnake og The Dead Daisies. Det bliver også den mærkbare forskel fra det forrige soloalbum og det nye, forklarer Marco.
– Den forrige plade Casa Mendoza (2010) blev lavet ret hurtigt og i en tid, hvor jeg også spillede en del jazz med min trio, så det bar den selvfølgelig præg af. Der var ikke nogen rød tråd på den. I dag er jeg et andet sted, da jeg i mange år har arbejdet sammen med inspirerende rock musikere. På den nye soloplade har jeg fundet tilbage til mine klassiske rock rødder fra dengang, hvor jeg startede og det nye album bliver et rigtigt rock album, lover Marco.

Marco er både sangskriver, bassist og ikke mindst en fremragende hard rock sanger på pladen. Hvis du har oplevet Marco live med fx Whitesnake, har du sikkert lagt mærke til, at han var korsanger alle de steder, hvor der skulle synges højt og heavy, som fx på sangene som ”Burn” og ”Stormbringer”. Det skinner tydeligt igennem, når vi hører lydbidder fra et par af de nye sange. Særligt pladens titelnummer ”Viva La Rock” sparker i den grad røv. Et gedigent klassisk 70’er heavy rock nummer med seje guitarriff fra Søren spundet over en god melodi med fed sang af Marco. Mens musikken lyder højt ud over mixerens sorte højttalere, synger og skriger Marco med, så vi nærmest føler, vi er med i en direkte live optagelse til pladen. Det er cool og jeg elsker allerede det nummer, prøver jeg at ihærdigt at råbe til fælles godkendt nikken og headbanging, mens det buldrer løs med omkvædet ”Vivaaaaa – Viva la Rock!”.
’Yeeeaaaaah’ lyder et langt primal skrig fra Marco i slutningen af sangen. Stemmen fejler ikke noget og Marco er både en sanger og bassist i kaliber med Glenn Hughes. Rock festen i studiet er i fuld gang og selvom interviewet er ved sin ende, så har ingen af os lyst til at forlade studiet. Vi vil høre mere. Min fotograf Jimmi og jeg bliver hængende en times tid mere. Lytter og snakker.

Marco-band

HÅRREJSENDE ROCK HISTORIER FRA DYBET
Som fluen på lydstudiets tykke vække, kan jeg til slut afsløre et par af de andre sangtitler på Viva La Rock pladen med ”Sue is on the Run”, ”Burned”, ”China Town (Thin Lizzy cover, hvor muligvis Mike Tramp kommer med på kor) og ”Rocket Man”. Sidstnævnte sang er ikke en coverversion af Elton Johns gamle hit, men derimod en højaktuel uløst kriminalhistorie fra Danmark, der er gået verden over. Historien tog sin fart mens Mendoza var i landet. På alle landets avisforsider stod der om Raket Madsen og den uløste gåde om drabet på en kvindelig journalist i hans forliste ubåd. Marco fortæller mere om sangens mærkelige tilblivelse… Den må du have til gode sammen med andre spændende insider historier, når det fulde interview kommer i Metalized bladet om et par måneder.
Det nye album Viva La Rock! er sat til udgivelse i hele verden til februar 2018 efterfulgt af en verdenstour, hvor vi kan håbe på, at Søren Andersen har tid til at spille med på guitar. Følg med i Metalized.

MENDOZA TRIO PÅ MINI TOUR
I skrivende stund er Marco Mendoza taget til Tyskland for at øve op på sætlisten til en 4-ugers mini tour i Europa med sin trio af erfarne heavy musikere, hvor guitaristen Michael McCrystal (Tygers Of Pan Tang) og trommeslageren John Macaluso (Yngwie Malmsteen) er Mendozas Viva La Rockere. Imens mixer og producerer Søren Andersen pladen færdig, så vi kan starte 2018 med årets motto ’Viva La Rock!’. Metalized ser frem til at høre det færdige resultat og når pladen er på gaden, tager Marco Mendozas på verdenstour i foråret med sit Viva La Rock show. Han lover at komme til Danmark for at spille et par koncerter. Måske det bliver på High Voltage i København og Aalborg.

Følg med i Metalized magasinet til februar, hvor du får hele interviewet med Mendoza og flere billeder fra studiet.

Setliste på Viva La Rock

Marco Mendoza Viva La Rock band
Marco Mendoza – Sang og bas
Søren Andersen – Guitar
Morten Hellborn – Trommer

www.marcomendoza.com
www.facebook.com/marcomendozaofficial
www.facebook.com/mightymusic666

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *