Odense var på barrikaderne da undergangen kom.

EMPIRE OF DOOM + BARRICADE + KONVENT
STUDENTERHUSET, ODENSE
26.11.16
Tekst: NMAAR
Foto: Dan Eskekilde

Metal Mekka holder metalkoncerter rundt omkring i Odense, på bl.a. Posten, Kansas City og Kulturmaskinen. Denne gang foregik det så på Studenterhuset som ikke er et sted man normalt ser metalmusik, så jeg var lidt spændt på hvordan lyden og aftenen ville gå. Musikken ville blive leveret at 3 spændende bands Konvent, Barricade og de lokale Empire of Doom.

Det nye sort
Konvent

7
Københavnske Konvent var først på scenen denne aften. Bandet er nye på den danske metal scene og så vidt jeg kunne forstå var det deres første koncert overhovedet, det bar det også lidt præg af. Så ja, der kunne måske mærkes lidt nervøsitet i starten, men efter et par numre var Konvent for alvor igang. Det var en fornøjelse at høre noget oldschool doom, som man lavede det da Paradise Lost, Cathedral og My Dying Bride lavede det, fantastisk. Hvis Konvent bliver lidt bedre til at interagere med publikum og lidt hurtigere til at skifte mellem numrene og får skabt en visuel atmosfære ud over musikken, kommer de til at spille nogle fantastiske koncerter fremover. Musikken var der ikke nogle fingre at sætte på, gode sange og god lyd, mega autentisk. Retro doom uden pis og jeg glæder mig rigtig meget til at se dem om et år, når de har noget mere live erfaring.

Som en mur af lyd
Barricade

8
Næste band Barricade kommer også fra København men tempoet blev for alvor skruet op og bandet væltede ind over scenen i en eksplosion af tung, smadret og hidsig sludge’esqe metal. Barricade har et fedt live show hvor der ikke er meget tid til at stå stille, intenst og beskidt. Bassisten og en af guitaristerne deles om forsanger tjansen og deres to markant forskellige stemmer løfter virkelig sangene op og gør dem ekstra spændende. Bandet formår at blande harcore og sludge, gætter jeg på, til noget virkelig groovy og vildt metal som er en fornøjelse at høre på. Barricade har lige udgivet en ny plade ”Waker”som vi blev præsenteret for denne aften og det plus andre numre var måske lidt i overkanten da Barricade som sagt har et ret intenst liveshow og den lille time de spillede tog lidt pusten fra én hen mod slutningen. Men alt i alt fantastisk koncert og fed ny plade.

Empire of Boom
Empire Of Doom

7
Det sidste band, de lokale Empire Of Doom er så absolut ikke et doom band, Empire of Doom er så absolut et partyband. Med dundrende trommer og den ene rock ’n’ roll solo efter den anden er der lagt i ovnen til noget af en fest. Bandet er ligeledes særdeles runtinerede på en scene og leverer et show uden lige, hvor der blev sprunget rundt på scenen og instrumenterne fløj til højre og venstre. Noget der imponerede mig var vokalen der var meget alsidig og virkelig underbyggede stemning og de forskellige stykker i sangene, der vel kan betegnes som en slags festilg stoner rock med metallens tyngde. Men desværre fejlede bandets lyd der var lidt for mudret, så forskellige riffs var lidt svære at skille ud og det var lidt en skam. Det til side, Empire Of Doom var underholdende og medrivende hvis man skal dømme ud fra publikum, som havde mødt godt op denne aften der blev fulgt til dørs ypperligt af Empire Of Doom
Det var lidt spøjst at være til metal på Studenterhuset men det virkede godt og det var en fed aften med tre rigtig fede bands. Der var generel god lyd og god stemning, men Metal Mekkas arrangementer skuffer også sjældent.

barricade

eod

konvent

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *