Entombed A.D. indtog Amager

ENTOMBED A.D + VOIVOD + LORD DYING + MORBID EVILS
AMAGER BIO, KØBENHAVN
23.11.16
Anmendelse og foto af: Mørkedal

Det første band, der gik på allerede 18:30, var det finske doom-metal band Morbid Evils. De spillede deres 30 minutters show til et stort set tomt Amager Bio, mens størstedelen af publikum stod med hænderne i lommerne eller armene over kryds. Morbid Evils, der bestod af to guitarister og en trommeslager, leverede et fint show med en god lyd. Der var en god growl-vokal og et lysshow der passede perfekt til deres musik. Publikum virkede ikke synderligt imponerede, men Morbid Evils var heller ikke de mest spændende at se på en scene. Deres riffs var en anelse for repetitive, og nogle gange var deres musik lidt for langtrukken. Ellers en rigtig god support.

Dernæst gik amerikanske Lord Dying på, og de leverede et meget gennemført show. Der var en meget stærk vokal, der kunne ramme de helt dybe toner, men også kunne komme op i nogle ret så imponerende screams. Der var nogle gode groovy riffs, men også nogle hurtige og hårde riffs. Publikum var mindst tredoblet siden Morbid Evils, og var varmet godt op. Der kunne godt have været sparet lidt på det gullige lys på scenen, ellers var det et rigtigt godt sceneshow. Der var dog et problem med lyden af rytmeguitaren. Den var alt for høj, og de enkelte guitarsoloer var nærmest umulige at høre på den anden guitar, men det var heller ikke Lord Dying stærkeste side. Ellers var Lord Dying alt i alt det hele værd.

En længere pause gik og så kom canadiske Voivod på scenen. Voivod var det ældste band til koncerten, og de spillede både deres gamle mere thrashy numre, men også noget af deres nyere mere ”traditionelle” heavy metal. Publikum var helt oppe at køre fra sekundet de gik på scenen til de gik igen. Musikken var meget ambitiøs, med hurtige trommer og en tydelig, hård bas. Trommesættet som blev brugt af Morbid Evils og Lord Dying, blev skiftet ud med et større sæt med to stortrommer, og mange flere bækkener. Der var også nogle rigtig gode guitarsoloer og nogle fede guitarriffs. Nogle gange var mikrofonen dog lidt for lav, og ind i mellem blev forsangerens stemme druknet i instrumenternes lyd. Voivod var klart et kæmpe højdepunkt under koncerten, og publikum var godt tilfredse. Forsangeren hoppede og dansede en anelse for meget, og han virkede endda lidt malplaceret nogle gange. De havde mildest talt en fest, som klart smittede af på totalt tilstedeværende publikum. Voivod var også meget interaktive med publikum. Der var tydelig energi på både scenen og i publikum, der stod med armene i vejret og hoppede i sammen med bandet. Voivod leverede et brag af et show, og alle var nu klar til hovednavnet.

Efter Voivod havde spillet deres sæt, gik svenske det dødsmetal-band Entombed A.D på. Det var tydeligt på publikum, at der havde været gang i baren, og alle var pumpet og klar til headlineren. Man skulle tro efter 3 og en halv time, at mange var taget hjem, men salen var mere fyldt op end før, og der blev fyret hårdt op for musikken. Der blev headbanget, skrålet og hoppet blandt publikum. Entombed A.D spillede 16 sange, hvoraf 4 af dem var ekstranumre. Headbangende metalhoveder kunne ses i alle retninger, og publikum var større og mere aktive end før. De svenske dødsmetallere spillede et meget vellykkedes sæt, og teknikken var fantastisk. Der var også fremragende lyd på guitarerne, bassen, trommerne og mikrofonen. Entombed A.D spillede både deres længere men også mange korte sange, hvilket fungerede rigtigt godt. Der blev skålet med bandet ind i mellem numrene, hvilket skabte en meget familiær stemning. Noget andet der var med til at skabe en god stemning var frontmanden, Lars Petrovs svenske (og engelske) ”samtaler” med publikum. Alt i alt havde bandet den klareste og bedste kommunikation med publikum under aftenen.
Efter lidt under 5 timer blev der slukket og lukket. Alt i alt en fed og gennemført onsdag aften fuld af metal, god lyd og et godt team i Amager Bio.

entombed

morbidevils

voivod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *