Imponerende talentfulde Inacave

INACAVE
KU.BE, FREDERIKSBERG
30.09.2016
Af Thomas Thomsen

HØR LIGE HER (og det vel at mærke udtalt med en skarp og kommanderende vestjysk accent).

Hvis du ikke kender til danske Inacave, så vil jeg på det kraftigste opfordre dig til, at du stifter bekendtskab med de fem nydelige unge drenge – Daniel Lønberg (vokal), Mikkel Elbo (bas), Christian von Egegaard (guitar), Daniel Knaap (guitar) og Sebastian Stendal (trommer)

Efter min mening er det noget af det mest talentfulde der høres på den danske scene, indenfor det de selv betegner som death thrash metal. Ikke bare et band der har nationalt potentiale men sågar internationalt, hvis jeg skal sige det.

Tilfældighederne medførte at jeg fik kendskab til dette mere ukendte end kendte danske band for cirka 1 1/2 år siden.

En nær ven – som hellere tager en omgang mere med plæneklipperen end at ville lade sig forføre af denne genre – nævnte, at det måske var noget for mig. Den gode mand havde ret. Ved første gennemlytning af deres selvfinansierede og digitalt tilgængelige album var jeg solgt.

For et vellydende og fangende talent synes jeg bestemt de havde. Vi taler her om er band som har formet deres egen lyd, krydret med et drys af Lamb of God og Pantera samt tilsat en knivspids Slayer i passende mængder.

Efter en vellykket performance sidste efterår til ”Spil Dansk Dagen” var der andre der også havde spottet deres talent. Ikke et pladeselskab eller diverse spillesteder, men organisationen START!2000.

Dette talent har de gennem det sidste år arbejdet stenhårdt med, at udvikle i forhold til musikken og deres performance.

Og fredag aften skulle de så vise talentet frem og den udvikling de har gennemgået – den første store eksamen.

Videreudviklingen af deres musik og performance kunne tydeligt mærkes.

Der var generelt pillet ved deres numre. Men kun nedslag hist og her uden at det kan siges være massive ændringer. For den generelle variation i lyd og fart var den samme. Men det var nyt i forhold til studieversionen og hvad de tidligere har spillet live.

Nye introer gav en hel anden og fremragende indledning til numrene. Overgange mellem numrene gjorde det elegant. Og sidst men ikke mindst indbyggede mellemspil der var med til at trække numrene ud, uden at det blev langtrukket og kedeligt.

En imponerende udvikling sammenlignet med de gange jeg tidligere har hørt dem.

Selvom det kun blev til en halv times spilletid og fem numre fangede Inacave i den grad publikum.

Når man Inacave serverer spillelyst, -glæde, energi og meget meget mere, ja så kvitterer publikum med indlevelse og applaus.

Med til dette hører, at selve aftenen ikke var en ren metalaften, men en aften hvor 5 bands i alt, fra vidt forskellige genrer skulle vises frem. Med det in mente er det i mine ører noget af en bedrift at salen ikke blev lagt øde hen da Inacave afsluttede aftenen.

Inacave er vokset med opgaven og hvis de fortsætter den udvikling de har været igennem spår jeg dem succes i fremtiden.

Så pladeselskaber, spillesteder, festivaler. Hvis I vil sikre jer kvalitet på programmet så tag Inacave til jer. Jeg garanterer, at I ikke vil fortryde det. Bum basta.

Inacave kan opleves igen den 15. oktober på Lygten hvor de spiller i forbindelse med Prevail album release party.

Indtil da kan du lytte til deres digitale udgivelse via https://www.facebook.com/Inacave/

Sætliste:

3
Enlightenment
Frame The Memory
Live In Regret
Waters

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *