Dream Theater leverer et fantastisk show i DR Koncertsalen

Dream Theater annoncerede tilbage i efteråret 2015, at de ville gæste Danmark, i DR Koncertsalen. Her ville man opleve dem som et siddende publikum, i stedet for stående og showet ville være baseret på deres seneste album, The Astonishing, som udkom i slutningen af januar, i år. Jeg var et af de heldige der straks hoppede på tasterne og fik skaffet en billet – for dette skulle jeg ikke gå glip af. Nedenfor kan du høre lidt om min oplevelse.

DREAM THEATER
DR Koncerthuset, København
08.03.2016
Foto: Jimmy Fontaine

Af Ellen Grigorian

Det var med store forventninger, jeg satte mig på min plads i DR’s Koncertsal, efter at have været kæmpe fan af Dream Theater i mange år. Jeg var spændt som et lille barn i en legetøjsbutik og var forberedt på at blive blæst væk. Dream Theater er et af de bands der længe har stået på min liste over “must-see” bands. Jeg vidste godt, at denne koncert var en helt anden oplevelse, end bare en helt almindelig Dream Theater koncert, da “The Astonishing” er en helhedsoplevelse med hele 34 numre. Jeg havde selvfølgelig hørt albummet forrinden koncerten, så jeg var godt forberedt. Man blev gjort opmærksom på at ingen elektroniske udstyr, mobiler osv. var tilladt. Allerede her, kunne man se at dette var et helt andet show, end en almindelig stående rockkoncert. Lyset blev dæmpet og skærmene gik i gang,  hvor man ser de såkaldte NOMACs (droner) imens sangen “Descent of the NOMACS” gik i gang sammen med et imponerende lysshow. Musikken er skrevet af John Petrucci og Jordan Rudess. Selve historien er skrevet af Petrucci. For hvert nummer, er der skabt en smuk animationsfilm som fortæller historien, som man kunne se på de store skærme i baggrunden. Dette var starten på “Act I”. John Petrucci, Jordan Rudess, John Myung og Mike Mangini indtog scenen da “Dystopian Overture” startede og publikum (inklusiv mig) var ellevilde! Efter en kort intro, dukkede James LaBrie op på scene, hvor publikum også klappede. Under sangen kunne det mærkes, at James LaBries stemme blev opslugt af de tunge guitar  lyde. Han gav også udtryk for at noget var galt, da han stod og prøvede at rette det til og kiggede over på Petrucci. Under guitarsoloen, var LaBrie væk et kort øjeblik og lyden blev da også fikset meget professionelt. Resten af numrene af Act I kørte som smurt. Der var ikke meget små snak eller pauser imellem numrene, men LaBrie nåede dog at klemme et par ord ind, såsom “Hello Copenhagen!”. Sangen “Lord Nafarys” blev gennemført helt fantastisk. James LaBrie’s stemme er som et magisk, frisk pust. John Petrucci er jo som en gud på guitar – ingen tvivl om det! Jordan Rudess er ligeledes meget imponerende med hans roterende keyboard. John Myung klarede det stille og roligt på bass, som man nu kunne forvente, mens Mike Mangini var  smilende og energisk på trommer.
Et par af højdepunkterne i Act I, var helt klart “Act of Faythe”, “Three Days”, “Ravenskill” og “Chosen”. Efter “The Road to Revolution” var der en kort pause på ca. 20 minutter, hvorefter Act II blev skudt i gang. Her var bandet endnu mere energisk. Nogle gange under koncerten tog jeg mig selv i, at tænke om de overhovedet var menneskelige. Showet var jo helt igennem perfekt og nøje planlagt – ingen fejl og meget professionelt. Hvis man har hørt The Astonishing, så ved man at det er klassisk Dream Theater med en god blanding af rockopera. Af højdepunkterne i Act II kan nævnes “Moment of Betrayal” og med “The Path That Divides” beviser James LaBrie endnu engang at han har en formidabel kontrol over hans stemme. Showet blev afsluttet med albumtitelsangen, “The Astonishing”, der efterlod publikum med et stående bifald.
“The Astonishing” er en oplevelse, som man ikke burde gå glip af og jeg er rigtig stolt over at have været en af dem der var med. Dette er Dream Theater på et helt andet niveau! Udover det udsolgte show i Købehavn, så vendte Dream Theater endnu engang til Danmark og leverede en koncert i Vejle d. 12. marts.
Hvis du endnu ikke har set det, så har bandet også udgivet den første musikvideo til albummet med sangen, The Gift of Music. Du kan ligeledes også finde mere info på deres officielle hjemmeside, www.dreamtheater.net.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *