ZONNI TOP 24 2015

#1: Iron Maiden – The Book Of Souls
Favoritnummer: “Empire Of The Clouds”
Ikke så meget pis denne gang, da Iron Maiden er tilbage med et mesterværk, der overgår forgængeren med flere længder. The Book Of Souls kravler hurtigt ind under huden og helt ind i sjælen. Up The Irons!

#2: Ghost – Meliora
Favoritnummer: “From The Pinnacle To The Pit”
Svenske Ghost har fået meget mere af den fantastiske rå live-lyd med på dette nyeste 2015 udspil. Et utroligt velskrevet album, der var meget tæt på, at blive ranked som nummer et i denne omgang.

#3: Slayer – Repentless
Favoritnummer: “Repentless”
Det første album, uden medvirken af den afdøde Jeff Hanneman, skuffede mange, allerede inden det overhovedet var skrevet færdigt. Men hos mig er det et ret godt album, der bestemt er moderne Slayer værdigt! Slayer Lives!

#4: Morgoth – Ungod
Favoritnummer: “Traitor”
De mega old school dødsmetal-veteraner I Morgoth har skiftet frontgrowleren Marc Grewe ud med en ret ukendt skrighals, der gør det ret godt. Dejlig tung plade der blev fulgt godt op af en fed performance på Copenhell.

#5: Avatarium – The Girl With The Raven Mask
Favoritnummer: “The Girl With The Raven Mask”
Svenske Avatarium er ret produktive, og Leif Edlings tropper spytter ret meget melodisk doom, med en fantastisk sangerinde I form af Jennie Ann Smith, ud på markedet, men I dette tilfælde er kvantitet lig med kvalitet.

#6: Ram – Svbversvm
Favoritnummer: “The Usurper”
Når det kommer til rent uforfalsket gammeldags sparke røv metal, kommer man bare ikke uden om svenske Ram, der atter har skabt en fucking fed heavy metal plade.

https://www.youtube.com/watch?v=kYKX3byFJhI

#7: Scorpions – Return To Forever
Favoritnummer: “House Of Cards”
Gode gamle Scorpions er jeg vokset op med, og kunne synge med på mindst et par albums, inden jeg i 1988 fik øjnene op for mægtige Maiden. Scorps er blevet blødere med årene, men de er stadig et class act, selv om alderen er begyndt at trykke.

#8: Soulfly – Archangel
Favoritnummer: “Ishtar Rising”
Max Cavalera er bare groove-maskine nummeo uno, og dette album er ikke nogen undtagelse, når det kommer til at skrive noget metal, der kan få masserne til at hoppe. Et af de bedre Soulfly udspil i nyere tid.

#9: Vision Of Disorder – Razed To The Ground
Favoritnummer: “Hours In Chaos”
Det her band, der vel er en form for post hardcore med groove tendenser, har en hel fænomenal frontmand, der bruger vejrtrækningen, som en del af sin lyd. Forvirret? Check det ud.

#10: Paradise Lost – The Plague Within
Favoritnummer: “Punishment Through Time”
Ikke så meget bullshit her på et rigtigt godt come back album, hvis man kan kalde det det. Dette mener jeg, da jeg ikke synes, at PL har lavet noget synderligt godt i de senere år. Stærkt udspil her!

#11: Viking – No Child Left Behind
Favoritnummer: “Blood Eagle”
Viking er bare et af de utallige thrash metal bands, der formår at holde et meget højt niveau over alle albums. Mooooooosssh!

Sangen kan høres på Spotify her

Har du ikke Spotify er her et link til Youtube med en anden sang fra albummet:

#12: Six Feet Under – Crypt Of The Devil
Favoritnummer: “Open Coffin Orgy”
På dette album har Chris Barnes, der har et af de ondeste dybe growls i mands minde, fået ny besætning, der har gjort sangskrivningen mere teknisk, frem for den mere death n roll stil. Grusomme tekster er stadig i højsædet.

#13: Fear Factory – Genexus
Favoritnummer: “Dielectric”
Det er altid underholdende, når Dino og Burton laver musik sammen. Et af de eneste industrial bands der siger mig en hel masse.

#14: Cattle Decapitation – The Anthropocene Exstinction
Favoritnummer: “Plagueborn”
CD har tydeligt fat i den lange ende, hvad sangskrivningen, og især teksterne, angår. Personligt synes jeg, at dette er bandets bedste udspil til dato. Solidt Album!

#15: Monster Magnet – Cobras And Fire
Favoritnummer: “She Digs That Hole”
Endnu et udspil, hvor et af de tidligere albums har fået en mega make over, og sangene er omskrevet. Dave Wyndorff er en sand mester, udi kunsten at skrive psykedelisk hard rock. Fly!

https://www.youtube.com/watch?v=nsGOkCsr0YI

#16: Helloween – My God Given Right
Favoritnummer: “Heroes”
Dette er verdens bedste power metal band, og sådan er det bare. Det ældste Helloween er dog det bedste, som det er tilfældet med mange gamle bands, men dette album er på vej til at blive en neo klassiker.

#17: Annihilator – Suicide Society
Favoritnummer: “Snap”
Et dejligt udspil fra det canadiske flagskib inden for thrash metal. Jeg savner dog Dave Paddens vokal, efter Jeff Waters, der er en af de vildeste guitarister i genren, har overtaget vokalposten, og nærmest er et enmandsband i dag.

#18: Amored Saint – Win Hands Down
Favoritnummer: “Dive”
Her er en mand med efternavnet Bush, som en af de få med det efternavn, som jeg kan lide. Selv om John Bush er oppe i alderen, er han stadig en fænomenal sanger. Armored Saint er rendyrket heavy metal uden dikkedarer, hvad end det er for nogle.

https://www.youtube.com/watch?v=Kj0e78J3XGs

#19: Malevolent Creation – Dead Man’s Path
Favoritnummer: “Blood Of The Fallen”
Suveræn dødsmetal fra den gamle skole. All killer, no filler. Så simpelt er det med denne slags musik. MC har efterhånden været en del af scenen i mange mange år, og gør det stadigt godt.

#20: Nuclear Assault – Pounder
Favoritnummer: “Analog Man In A Digital World”
Dette er kun en kort ep, men hvilken en af slagsen. Det er ret awesome, med noget nyt material fra et af de bedre thrash bands fra de fede firsere. En skam at Pounder kun er godt tretten minutter langt.

#21: Gama Bomb – Untouchable Glory
Favoritnummer: “Witching Mania”
Så er der satme hurtige smæk for alle skillingerne. Mega catchy speed/thrash metal med de helt rigtige tekster, sunget af en ret ferm frontmand.

#22: Enforcer – From Beyond
Favoritnummer: ”Destroyer”
Endnu et af Sveriges fede true school metal bands, der hænger fast I en tidslomme fra perioden 1982-1988, hvilket ofte er en meget god ting. Ingen pis og ingen posers, bare catchy mother fucking metal.

#23: Jungle Rot – Order Shall Prevail
Favoritnummer: ”Doomsday”
Hvis det er muligt, at gøre death metal mere simpelt og fængende, end f.eks. gammel Six Feet Under, så skal det komme fra Jungle Rot. Tungt og ondt som King Kong med tømmermænd.

#24: The Sword – High Country
Favoritnummer: “Mist and Shadow”
Vi lægger tungt ud, med nogen af de dygtigste musikere indenfor stoner genren. Man kan næsten fornemme, at sejle rundt på et regnbuefarvet farvand, til en konstant solnedgang i en båd af ren afslappethed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *