System of a Down spiller live i Armenien

Af: Ellen Grigorian

Det amerikansk band med armenske rødder, System of a Down, der oftest er forkortet til SOAD eller blot System, består af fire medlemmer fra Sydcalifornien. Medlemmer er, som følger: Serj Tankian på vokaler, Daron Malakian på guitar og vokaler, Shavo Odadjian, bas og John Dolmayan på trommer. Bandet startede op i 1994 og fik især en øget popularitet i 2002 med deres Toxicity album.

I efteråret 2014 annoncerede bandet, System of A Down, at de ville spille en række koncerter som de kalder “Wake Up the Souls Tour”. Turneen startede i april i år og støtter op omkring markeringen af 100 året på det armenske folkedrab, hvor op til 1.5 millioner af armenere blev dræbt af det Osmanniske Rige (nuværende Tyrkiet) fra 1915 og flere år frem. Koncerterne kommer til at være rundt i forskellige steder i verden og i dag spillede de i Yerevan, der er Armeniens hovedstad. Hele koncerten blev streamet online, hvor tusindervis af mennesker så det live verden over. De spillede en række af deres populære sange i silende regn og med en masse skrålende fans. Adskillige af dem kom langvejs fra for at opleve dem live i Armenien. Koncerten varede i hele 2 timer, hvor de spillede 40 sange inklusiv intro. Blandt dem var “Toxicity”, “Needles”, “Holy mountains”, “Jet pilot”, “Suiete-pee”, “Prison song”, “U-fig”, “Aerials”, “Soldier Side/intro”, “B.Y.O.B”, “I-E-A-I-A-E-O”. En del armenske ord og citater blev også nævnt ind imellem sangene.
System of a Down optrådte helt fantastisk, hvilket tyder på at de er i god form og bedre end nogensinde. Sejr Tankians vokaler var stærke og godt bakket op af Daron Malakians guitarsolos og klare stemme, der spillede rigtig godt sammen. Alt i alt, en rigtig godt optræden, hvor man var underholdt igennem hele koncerten.

Det vides endnu ikke hvornår vi er heldige at opleve dem igen på en dansk scene, men Serj Tankian aflørede i starten af året at de måske ville gå igang med at arbejde på nyt materiale efter “Wake Up the Souls Tour”. Det krydser vi fingre for!

Koncerten er slut nu, men kan ses på YouTube, på følgende link:

Klik her for at System of a Down koncert i Armenien 23. april, 2015

Sætliste:

  1. Wake Up the Souls – del 1
  2. Holy Mountains
  3. Jet Pilot
  4. Suite-Pee
  5. Prison Song
  6. U-Fig
  7. Aerials
  8. Soldier Side – Intro
  9. B.Y.O.B.
  10. I-E-A-I-A-I-O
  11. Radio/Video
  12. Bubbles
  13. CUBErt
  14. Hypnotize
  15. Dreaming
  16. Needles
  17. Deer Dance
  18. Wake Up the Souls – del 2
  19. P.L.U.C.K.
  20. Sartarabad
  21. Psycho
  22. Chop Suey!
  23. Lonely Day
  24. Question!
  25. Bounce
  26. Kill Rock ‘n Roll
  27. Marmalade
  28. Lost in Hollywood
  29. Spiders
  30. Mr. Jack
  31. Wake Up the Souls – Part 3
  32. Science
  33. Chic ‘N’ Stu
  34. ATWA
  35. War?
  36. Arto
  37. Cigaro
  38. Roulette
  39. Toxicity
  40. Sugar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *