Aphyxion begynder pre-produktion til nyt album

Den danske, melodiske dødsmetal maskine Aphyxion fra Ribe er begyndt at skrive og indspille nye numre til deres kommende album, der skal udsendes senere i 2015 eller i begyndelsen af ​​2016.

Med deres debutalbum “Earth Entangled”, produceret af Jacob Hansen – der også været mentor for bandet – udgivet i september sidste år, oplevede det danske band stribevis af positive reaktioner og anmeldelser fra magasiner verden over. Især Metal Hammer UK blev blæst væk af albummet og stemte det unge band in som ”highlight of the month” med en særlig anbefaling i magasinet. Endvidere vandt Aphyxion den danske udgave af Wacken Metal Battle og spillede på festivalen i 2011. De spillede også på Copenhell sidste år.

Med en hård, aggressiv og alligevel moderne dødsmetal-lyd, er Aphyxion kommet langt i deres musikalske udvikling og de nye sange viser at deres færdigheder har udviklet sig i retning af endnu mere aggression, men stadig med fokus på iørefaldende melodier.

“Det nye materiale er begyndt at tage form,” siger guitarist Jonas Haagensen, der er hovedkomponisten i bandet.
“På nuværende tidspunkt er det endnu for tidligt at afsløre ret mange detaljer bortset fra at de nye sange repræsenterer et mere modent Aphyxion og et stort skridt fremad musikalsk og sangskrivningsmæssigt. Mens vores debutalbum, “Earth Entangled”, var ligefrem uden de store gimmicks, vil det nye album indeholde flere kontraster og vil være mere forskelligartet på en række områder. Forvent at bliv blæst omkuld,” siger Jonas Haagensen.

De tekstmæssige temaer på “Earth Entangled” er et studie i, hvordan mennesker ødelægger den verden, vi alle skal leve i. Sanger Michael Vahl vil aldrig blive færdig med at grave og udforske disse problematikker. Det gælder også i forbindelse med de nye numre.

“Jeg vil nok altid skrive om menneskehedens forfald – lige indtil folk vågner op og ser hvad der har gang i. Det er meningsløst at skrive om kærlighed, had, blod eller indvolde når der om et par år ikke vil være noget at skrive om overhovedet. Frygt og manipulation præger verden overalt i dag. Vi befinder os midt i Orwells “1984” og alle er pisseligeglade. Vi vender det blinde øje til og håber på det bedste. Det er, hvad teksterne handler om. Verden som jeg ser det. Dystopia”, siger Michael Vahl.

Aphyxion vil indspille deres nye album – i Hansen Studios. Det vil igen blive produceret af Jacob Hansen og Jonas Haagensen.

I maj headliner de Wacken Metal Battle Danmark og spiller også på Esbjerg Rock Festival 2015 med Def Leppard, Europe og mange flere.

collage

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *