KONCERT: GUS G + ECLIPSE

KB, MALMØ

05.03.2015

Man må lade, at de svenskere på den anden side af sundet har et eller andet gen, som hedder bands som spiller melodisk hard rock eller dyrker dem i enorme drivhuse, for de dukker op hele tiden. Nu vel, er Eclipse ikke helt nye, men har fået gennembruddet  med deres nye cd Armegeddonize, som har fået fantastiske anmeldelser. Og så var det om de kunne overføre det til live og jo tak for kaffe, det blev en sublim koncert af allerhøjeste karakter, med helt forrygende melodier af høj klasse og musikere, som kan deres håndværk og sangeren Erik Martensson, som nærmest ligner en bleg gymnasiedreng var helt i topform, han sang totalt igennem og er virklig en kanon frontmand. Et par af melodierne havde også et strejf af keltisk karakter og tilsat Magnus Henrikssons strengeleg, så var man hensat, nærmest, i trance. Magnus er dælme en åbenbaring, hvor han spiller en frådende guitar for derefter at slå over i nærmest helt lyrisk og derefter i klassiske undertoner, han er total alvor. Ja, man kunne jo sidde og skamrose Eclipse til hudløshed, men de har altså melodierne med fængende omkvæd og kort og godt melodisk hardrock med store boller.

Og så kom trommehinderne på overarbejde, der var godt nok tryk på læggehønen, da Gus G og hans band indtog KB, der blev rigtig spillet heavy metal med spændte overarme. Der var rigtig gang i den fra start, hvor desværre sangeren Henning Basse stod lidt svagt i lydbilledet, der blev dog rettet op på det henad vejen. En hel del af Gus Gs numre er meget lagt an på hans helt brilliante gøren og laden på guitaren, og man lader ham en del cowboytricks, han kan til fingerspidserne. Det kammede desværre lidt over ind i mellem, hvor han skulle vise, hvad han kunne og endte en del i bulder og brag, hvor ørevoksen nærmest blev klasket op på ørevæggen.

En del af Gus Gs egne numre har ikke helt melodierne som i de bands, han har spillet med i før. Han har jo en fortid i Dream Evil, hvorfra ”Children Of The Night” blev sparket godt afsted, og et par gæster var der også på scenen. Tara Teresa, som har været ind over Gus Gs band Firewind, gav koncerten et løft med nogle gode numre. Hen mod slutningen kom så Jeff Scott Soto og gav det hele et endnu mere melodisk tilsnit med klassikeren fra hans tid i Talismann, nemlig ”Ill Be Waiting” – det var ren ståhud, men for dælen mine ører hang i laser efter denne aften, hvor Eclipse gik af med sejren. Total alvor.

Ole Alvor

Foto: John-son

DSC_1028

DSC_1020

DSC_1019

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *