JORDEN RUNDT PÅ 80 METALBANDS. 14. DISMORIAL FRA GEORGIEN

Dismorial fra Georgien

Af Stampe

geeu

 

Georgien (georgisk: საქართველო, Sakartvelo) er en selvstændig stat i Transkaukasus. Landet har grænser til Rusland i nord, Aserbajdsjan i sydøst, Armenien i syd, Tyrkiet i sydvest og Sortehavet i vest. Hovedstaden er Tbilisi.

Den største by er hovedstaden Tbilisi med cirka 1.200.000 indbyggere. Det officielle sprog er georgisk. Befolkningens etniske sammensætning består af 83,8 % georgiere, 6,5 % aserbajdsjanere, 5,7 % armeniere, 1,5 % russere og 2,5 % af øvrige folkeslag. Forventet levealder er for mænd 74,2 år, og for kvinder 81,2.

Georgien er en tidligere sovjetisk republik. Den tidligere leder af Sovjetunionen Josef Stalin var født og opvokset i Georgien.

Interviewet er med Andrey Gaiavets og David “Holy Mad” Sarjveladze.

Præsenter jeres band og medlemmerne.

AG: Vores band hedder Dismorial og jeg er forsangeren Andrey Gaiavets. Vi begyndte i 2010 og bandet består udover mig selv af Gela “Wolf” Aslamazov – guitar, Zura Toroshelidze – guitar, Roman Kasumov – bas og David “Holy Mad” Serjvedladze – trommer og vokal. Da vi indspillede vores første album Circle Of Insanity i 2012 havde vi dog Achi Chkhetia på bas.

Hvordan opdagede i metal?

AG: For mit vedkommende blev jeg inspireret af et lokalt band da jeg var 13 og det var sådan det startede for mig. De spillede thrash, og jeg opdagede at det var vildt fedt. Mine favoritbands dengang var Slayer, Death og Metallica.

HM: Jeg var 8 år gammel da jeg begyndte at lytte til Pink Floyd. Da jeg gerne ville høre noget tungere fandt jeg kassettebånd med Obituary, Cannibal Corpse, Behemoth, Slayer, Napalm Death og Death. Det var først efter jeg opdagede Death at jeg selv ville spille musik.

Hvorfor vil i spille metal?

AG: Det er fordi du ikke har nogen alder eller status når du spiller metal. Du er en del af noget stort, kraftfuldt og skørt. Det at være i et metalband handler ikke kun om at spille eller synge, det er som om du har en speciel tid på dagen til at hænge ud med dine venner. Det er fedt.

HM: Når du begynder at spille musik, tænker du ikke over hvad du vil spille. Svaret ligger dybt inde i dig. Det her er hvad jeg føler, det er hvad jeg er, det er soundtracket til mit liv. Desværre er det svært at forklare hvorfor nogle maler det ene billede eller det andet, eller hvorfor nogle skriver den ene sang eller den anden. Det er bare noget du føler. Det er den største del af mig.

Er metal accepteret i jeres land? Eller prøver folk, regeringen eller religion at bekæmpe jer?

AG: Det er accepteret ja, men samfundet er småt i vores lille land. Selvfølgelig prøver regeringen og religionen at modsætte sig. For den almene georgier er vi sindssyge satantilbedere alle sammen, men det er vi ligeglade med 🙂

HM: Folk prøver altid at finde svar på de spørgsmål de har, men hvis der er noget de ikke forstår, bliver det altid besvaret med GUD eller SATAN. På grund af hvordan metal lyder, kan de ikke finde “gud” i harmonierne og det eneste der så er tilbage er SATAN. De kommer aldrig til at indrømme at metal er den største kunst der findes. Så ja, der er folk der prøver at sætte sig op mod os, men vi er ligeglade :p

Hvordan er metalscenen i jeres land? Er der mange bands, magasiner, fanzines, websider osv?

AG: Metalscenen her i landet er meget afhængig af foskellige promoters som f.eks. “Jam! Events” som gudskelov prøver at nedbryde stereotyper og bygge en crowd af lokale metal-elskere. Der er mange bands i Georgien, men desværre giver de fleste op efter få år, efter at have spillet uden at få feedback.

HM: Situationen var tidligere meget bedre, men nu går det ikke så godt. Jeg ville ønske at det gik bedre. I øjeblikket er der promoters der forsøger at forbedre situationen og det er jeg rigtigt taknemmelig for, men hvis de nye generationer ikke interesserer sig for metal er alt tabt.

Hvornår startede metal i jeres land?

AG: Mit første band hed Corrpution og vi begyndte i 1993, men der var bands der var tidligere ude end os. Jeg tror metal startede i slutfirserne.

HM: Jeg ved at der var et band der blev dannet i Batumi i 1987. Bandet hed Betlem og de spillede metal.

Hvilke subgenrer inden for metal er populære i jeres land?

AG: Jeg tror at metalcore og black metal er mest populært, men jeg kan bedst lide dødsmetal.

HM: Svært at sige. Jeg tror black og noget nymodens metal som Nu eller Core.

Hvilket metalband er størst i jeres land?

AG: Dismorial 🙂 Ha, nej det er en joke. Der er ikke noget bandt der er stort i Georgien, vi er alle sammen ved at vokse op.

HM: Ha ha, det var sjovt 🙂 🙂 🙂 🙂 Jeg kan lide en håndfuld lokale bands, men jeg kan ikke pege på et stort band. Jeg ville ønske at jeg kunne.

Hvilke bands lytter i til? Og hvem inspirerede jer?

AG: Jeg fik min første inspiration fra Death. De var grunden til at jeg ville begynde at spille metal. Nu lytter jeg til alt muligt men ikke med nogen større frekvens.

HM: Death og Pink Floyd var de første to bands der ændrede mit liv.

Føler i at i bringer lidt af jeres lands kultur ind i jeres musik?

AG: Ja, måske, men ikke med vilje.

HM: Vi bringer helt sikkert et eller andet…. Måske ikke i form af traditionel musik eller harmonier, men vores mentalitet har stor indflydelse på vores musik, så ja vi bringer nok et eller andet.

Hvad baserer i jeres lyriske tema på?

AG: Det er et spørgsmål til vores trommeslager

HM: Det er virkeligt svært for mig at svare på. Alle oplevelser og erfaringer jeg får ud af livet. Alle følelser. Alt hvad vi ser rundt omkring os hver dag. Jeg hader at være fanatisk og vil altid være mod fanatisme. Det eneste jeg kan sige er: Vi lever for kunst og kunsten dræber os.

Hvordan ser i metalscenen i jeres land udvikle sig i fremtiden.

Jeg håber at vi når højere mål i fremtiden. At nye generationer vil være i stand til at sætte sig nogle mål og opnå dem. Det er virkeligt vigtigt for vores land. Sex, drugs and rock ‘n’ roll er den største subkulturelle religion, eller alt andet vi kan forestille os.

Hvad er der i vente for jeres band i fremtiden?

Fremtiden for mit band? Det gad jeg godt selv at se, så jeg kunne svare. Fremtiden for mit band er at aldrig holde op med at lede, og aldrig være bange for at finde noget nyt. At være i stand til at udfylde vores musikalske og mentale krav. At være berømt er ikke et mål, det er et resultat af hårdt arbejde.

Er der nogle bands fra jeres land som i kan anbefale?

AG: X-Machine og Psychonaut 4

HM: Før jeg spillede i Dismorial har jeg spillet i mange bands. Jeg vil udvælge Shadow’s Eye og Euthanazia og mit soloprojekt Air Force One.

Har i udgivet nogle albums? Hvis ja, hvor mange?

Vi udgav Circle Of Insanity i 2012

Dismorial1

Hvor kan vi høre eller købe jeres musik?

I øjeblikket på vores Facebook side og på Youtube. I fremtiden håber vi på at udvide vores base.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *