JORDEN RUNDT PÅ 80 METALBANDS. 10. DESTINY FRA COSTA RICA

Destiny fra Costa Rica

Af Stampe

crna

 

Costa Rica, officielt Republikken Costa Rica (spansk: Costa Rica eller República de Costa Rica), er et land i Mellemamerika omkranset af Nicaragua mod nord, Panama mod sydøst, Stillehavet mod vest, det Caribiske Hav mod øst og Ecuador ved den sydlige del af øen Isla del Coco. Hovedstaden og den største by er San José med cirka en tredjedel af landets befolkning i storbyområdet. Costa Rica er et stabilt demokrati med en god økonomi sammenlignet med andre lande i regionen.

På spansk betyder Costa Rica “rig kyst”. Siden borgerkrigen i 1948 har Costa Rica modsat de fleste andre mellemamerikanske lande været fri for politisk vold. Costa Rica er siden blevet kendt for at være landet uden en hær, da den blev opløst efter borgerkrigen. Selv om landet målt i areal er et af de mindste i verden, så er det et af de lande, der har den største biologiske mangfoldighed med cirka 5% af alle verdens arter.

Costa Rica er det mest velstående land i Mellemamerika. Kaffedyrkning kom i 1808 til landet fra Cuba, og gennem historien har også eksporten af bananer og kød været centrale i landets økonomi. I dag er Costa Ricas økonomi udover landbruget baseret på turister, som lokkes af økoturisme og regnskovene, og eksporten af elektronik til andre lande. En recession rystede Costa Rica i slutningen af 1990’erne, men efter årtusindskiftet er landets økonomi igen begyndt at vokse. Costa Ricas myndigheder har prøvet at styrke landets højteknologiske bedrifter, så de kunne øge eksporten. Dette er blevet anset for en vigtig årsag til landets økonomiske vækst i 00’erne. Folket i Costa Rica stemte i 2004 for en frihandelsaftale med USA. USA er Costa Ricas største handelspartner og investor. Laura Chinchilla blev i 2010 den første kvindelige præsident i landet.

Costa Rica er især kendt sit rige dyre- og planteliv, vulkaner, nationalparker, tropiske regnskove og de ufremkommelige jungler og ikke mindst de attraktive badestrande, der årligt tiltrækker tusinder af turister fra hele verden.

Præsenter jeres band og medlemmerne.

Destiny er er power metal band fra Costa Rica (Latin Amerika) der er inspireret af bands som Helloween, Symphony X, Masterplan, Avantasia og Rhapsody Of Fire blandt mange andre. Bandet er karakteriseret ved anvendelsen indflydelser fra klassisk musik og også af vores kraftfulde melodier der er understøttet af en stærk vokal, blastende guitar soli og en solid rytme sektion.

Den nuværende line up er:

Anton Darusso – vokal

Allan “Kalay” – guitar

Christian Jimenez – guitar

Alejandro Amador – keyboards

Jose Pablo Sequeira – bas

Andres Angulo – trommer

Hvordan opdagede i metal?

Metal har altid fundets siden vores barndom. Man lyttede til klassisk rock og dernæst musik fra bands som Deep Purple, Ronny James Dio, Iron Maiden…. Sidenhen kom Helloween, Manowar, Gamma Ray, Blind Guardian, Dream Theater, Symphony X osv osv.

Hvorfor vil i spille metal?

Metal og rock er bare en stor del af vores liv. Vi bærer faklen videre. Vi kan ikke se os selv spille noget som helst andet end metal.

Er metal accepteret i jeres land? Eller prøver folk, regeringen eller religion at bekæmpe jer?

Det er svært at slå igennem på den lokale scene, men det er svært at lave musik overalt. Det er sandt at der altid er misopfattelser angående metal, der gør det svært for den brede offentlighed at acceptere metal, men alt i alt møder metal ikke nogen stærk modstand fra hverken regeringen eller religiøse folk her i landet.

Hvordan er metalscenen i jeres land? Er der mange bands, magasiner, fanzines, websider osv?

Costa Rica er et lille land med en befolkning på omkring 4,5 millioner sjæle. Hele den nationale musikscene er lille, og metalscenen er endnu mindre. Vi får ingen airplay. tv-tid eller noget. Der var engang en metal radiostation, men den var tvunget at lukket for et par år siden. Dette gør at promovering af vores musik er blevet sværere og mere udfordrende, men fanbasen i Costa Rica, omend lille, er stærk og loyal. De gør det hele værd at prøve.

Hvornår startede metal i jeres land?

Som i USA og Brasilien har det altid bare eksisteret her.

Hvilke subgenrer inden for metal er populære i jeres land?

De mest almindelige er død, black og thrash. Vi er det eneste power metal band i Costa Rica.

Hvilket metalband er størst i jeres land?

Der er visse bands der har fået national succes, og visse har været på (selvfinancerede) tours i Europa og endda Asien. Men der er ikke noget stort metalband i Costa Rica.

Hvilke bands lytter i til? Og hvem inspirerede jer?

Rhapsody Of Fire, Dio, Symphony X, Avantasia, Stratovarius, Helloween og selv bands som Metallica eller Pantara har haft indflydelse.

Føler i at i bringer lidt af jeres lands kultur ind i jeres musik?

Ikke rigtigt. Musikken vi spiller, prøver at følge den europæiske formel for power metal.

Hvad baserer i jeres lyriske tema på?

Den er baseret på personlige oplevelser. Vi bruger også lidt mysticisme i form af metaforer om engle og dæmoner. Det engelige tema optræder meget i vores musik og belyser vores sange. Det opfordrer vores fans til at vokse på et følelsesmæssigt niveau og på et spirituelt, uden at være religiøst.

Hvordan ser i metalscenen i jeres land udvikle sig i fremtiden.

Det har vi ingen anelse om. Forhåbentlig vil lokale bands blive opdaget af andre lande. Der er en hel masse talent her i Costa Rica og talentfulde musikere bør høres.

Hvad er der i vente for jeres band i fremtiden?

Vores band vokser, vores fanbase vokser og vi forventer at vores musik vil blive hørt af mainstream metal fans. 2015 er året hvor vi kommer til at lave vores andet album og hvor vi kommer til at tage på tour og spille musikken derfra for folk. Vi håber på at vokse, blive bedre og bringe vores musik til Europa og Japan osv.

Er der nogle bands fra jeres land som i kan anbefale?

Der er gode bands i vores land. Vi anbefaler Sights Of Emptiness, Pneuma, Advent Of Bedlam, Slavon osv.

Har i udgivet nogle albums? Hvis ja, hvor mange?

Vores første cd, Time, blev udgivet i 2014.

Destiny Time

Vi har også udgivet en single hvor sangeren Roberto Tiranti fra italienske Labyrinth var med på, fra samme år.

I øjeblikket arbejder vi på vores andet album og vi forventer at udgive det engang i løbet af 2015.

Hvor kan vi høre eller købe jeres musik?

Vores musik kan høres gennem vores officielle kanaler:

Facebook

Youtube

Bandcamp

Og eftersom vi har signet med tyske Progpower (læs mere om det her), kommer vores musik også til at være tilgængelig på iTunes, Amazon osv.

Mail: bandestinycr@gmail.com

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *