JORDEN RUNDT PÅ 80 METALBANDS. 9. MOTÖR MILITIA FRA BAHRAIN

Motör Militia fra Bahrain

Af Stampe

bhas

 

Bahrain er en arabisk stat i Den Persiske Bugt som består af en gruppe øer mellem Saudi-Arabien og Qatar. Dens areal er med 665 km² på størrelse med Falster. Hovedstad: Manama Befolkning: 1.234.596 (2010) Befolkningstæthed: 1.146,1/km² Officielt sprog: arabisk Officiel religion: islam Styreform: Enevældigt kongedømme

Bahrains økonomi er baseret på eksport af olie.

Bahrain består af 36 øer i Den Persiske Bugt mellem Saudi-Arabien og Qatar. Den største ø er øen Bahrain som er 48 km lang og 18 km bred. Der ligger også landets højeste punkt, Jabal ad Dukhan, som er 122 meter over havet. Øen Bahrain har også en 25 km lang vejforbindelse til Saudi-Arabien via dæmninger og broer. Nogle af de andre øer er Sitrah, Al-Muharraq, Nabih Saleh, Jidda og Umm an Nasan.

92 % af landet består af ørken. Klimaet i landet er varmt og ørkenpræget. Der findes en frugtbar skovstribe på Bahrains nordkyst med daddelpalmer, figentræer og granatæbletræer. Den gennemsnitlige årsnedbør er 72 mm. Det meste af nedbøren kommer om vinteren og om foråret, fra november til marts. Gennemsnitstemperaturen er 17 °C i januar og 34 °C i august. Som en østat har Bahrain ingen landegrænser. Kystlinjen er 161 kilometer lang. Landet har ingen ferskvandsøer, og derfor må hele vandbehovet dækkes af grundvand og havvand som er renset for salt.

Interviewet er med Mahmood og Abdulla

Præsenter jeres band og medlemmerne.

M: Mit navn er Mahmood. Jeg er sanger/frontmand i Motör Militia. Jeg startede med at spille bas og vre sanger tilbage i 2001-2004, men da jeg fokuserede mindre og mindre på bassen i de tre år, syntes Abdulla og jeg at det ville være bedre at få en ny bassist ind i bandet. Det blev Atto og han kom i 2007.

A: Mit navn er Abdulla. Jeg dannede bandet sammen med Mahmood i 2001 og spiller trommer. Som Mahmood nævner kom Atto til på bas i 2007. På de duellerende guitarer har vi Hisham som også har kæmpet den gode kamp med os siden 2997 sammen med Ahmed der kom med i 2014. Sammen er vi Motör Militia. Bahrains fineste thrashers siden 2001 \m/

Hvordan opdagede i metal?

M: Personligt opdagede jeg det gennem et gammelt PC spil der hed Messiah. Fear Factory var med på soundtracket med nummeret “Messiah”. Det var ret simpelt men blæste mig væk dengang. Det var fantastisk

Hvorfor vil i spille metal?

M: Det startede som teenage angst og en imitation af metal idolerne. Senere skabte vi vores egen identitet og udviklede vores evner på instrumenterne og vores personligheder.

Er metal accepteret i jeres land? Eller prøver folk, regeringen eller religion at bekæmpe jer?

M: Metal er stadigvæk misforstået i Bahrain og i hele regionen. Det opfattes som satanisk eller djævledyrkende musik. Den samme reaktion fik Elvis da han svingede hofterne tilbage i 50’erne. så det er en ret almindelig reaktion. Nu og da bliver der sendt et program på den lokale tv station hvor det bliver forklaret hvorfor rock og metal er satanisk. Normalt af en ultra konservativ religiøs figur der ikke har en skid forstand på hvad han snakker om. Men den gennemsnitlige person hernede har opmærksomhed som en bananflue, så det blæser hurtigt over, og vi kan fortsætte med vores liv.

Hvordan er metalscenen i jeres land? Er der mange bands, magasiner, fanzines, websider osv?

M: Vi har været i scenen nu i over et årti og der er en kerne af folk der holder den i live, men den kerne bliver mindre og mindre som tiden skrider frem eftersom folk bliver gift og får børn, mister interessen eller har for travlt i hverdagen.  Scenen plejede at været baseret på hjemmesider, men er nu mere over på de sociale medier som Facebook og Instagram og deslige. Det er den naturlige udvikling som online marketing tager i disse dage. Men ja, scenen er ret lille og alle kender hinanden på fornavn. Der er nogle unge bands der er begyndt at dukke op. De fleste af dem i slutningen af deres teenage år. Mange af dem har brug for vedholdenhed og et ordentligt skub for at føre det igennem.

Hvornår startede metal i jeres land?

M: Selvom de ikke er metal som sådan, vil jeg sige at det startede med Osiris og den succes de havde i slut 70’erne og start 80’erne. De lavede virkeligt et homerun og det lykkedes dem at turnere i Europa, blandt andet i Vesttyskland og på Cypern. Og dengang, før internettet, når en fra Bahrain rejste udenlands for at studere og st’dte på metal, bragte vedkommende altid et bånd eller en cd med hjem, som de viste til deres nærmeste venner. Således blev det spredt fra person til person, vil jeg tro.

Hvilke subgenrer inden for metal er populære i jeres land?

A: Hmmm… den er svær. Her er flere dødsmetal bands end andet vil jeg tro. Derudover to blackened deathmetal bands, et brutal technical deathmetal band og selv vi har stærke dødsmetal indflydelser i vores musik, hvilket de fleste bands i scenen har. Der er også en hel del folk der kan lide de mere progressive typer af rock og metal og der er endda et par bands, men de holder aldrig længe af den ene årsag eller den anden.

Hvilket metalband er størst i jeres land?

M: Osiris, selvom de ikke er metal. Smouldering In Forgotten, Narjahanam og os.

Hvilke bands lytter i til? Og hvem inspirerede jer?

M: Big 4, Exodus, Kreator, Testament, SYL, Fear Factory, Korpiklaani, Eluveitie, Arkona, Tenet, Iced Earth, Dark Tranquillity, In Falems, Duskfall, Hatriot.

A: Metal Church, Sepultura, Soulfly, Charred Walls Of The Damned, Mastodon, Van HAlen, Annihilator, Artillery, King Diamond, Mercyful Fate, Rush, Kill Devil Hill, Prong, Judas Priest, At The Gates, Shadows Fall, Motörhead, Saxon, Iron Maiden….

Føler i at i bringer lidt af jeres lands kultur ind i jeres musik?

M: Vi har en sang eller to med arabiske tekster og temaer fra regionen. Vi har også indkooporeret arabiske skalaer ind i en af vores sange, men traditionelt og historisk er musik fra Bahrain mere polyrytmisk og fremhæver skarp vokalisering mens det er mindre fokuseret på musikalsk melodi. Mainstream musikken hernede stammer fra perledykkere der medbragte deres lokale musik til de landsbyer de besøgte på deres rejser. Narjahanam bruger en masse mellemøstlige indflydelser og synger kun på arabisk, hvilket hjalp dem til at blive kendt i regionen og internationalt.

Hvad baserer i jeres lyriske tema på?

M: På regionale trends og kulturer. Vores andet album fokuserede meget på forskellige historiske begivenheder. Både nutidige og fra oldtiden. Begivenheder der har formet vores region. Det seneste album som vi arbejder på at færdiggøre nu, er et konceptalbum der er baseret på dommedags profetier og involverer berømte begivenheder og personer der vil starte Verdens undergang.

Hvordan opdager i nyt metalmusik?

A: Jeg er lidt af en dinosaur da jeg stadig køber fysiske kopier af nye udgivelser. Jeg følger mine favoritbands på deres hjemmesider og sociale medier for updates. Jeg opdager som regel nyt musik når bands jeg kan lide ændrer i besætningen og de gamle medlemmer danner nye bands. For nyere og mindre etablerede bands er det som regel gennem metal magasiner og webzines jeg opdager dem. Eller gennem anbefalinger fra venner og bekendte. Nu til dags er det jo også meget let at finde bands på Youtube.

Hvordan ser i metalscenen i jeres land udvikle sig i fremtiden.

M: Jeg ser fremtiden være mere varieret i genrene og nicheorienteret. Bands vil have et specifikt publikum at ramme og vil ikke bare følge de trends der måske har større masse (metal) appel. Jeg håber at et større antal unge bands vil dukke op, da vi har brug for dem til at holde liv i den alt for lille scene.

Hvad er der i vente for jeres band i fremtiden?

A: Når albummet er færdigt skal vi turnere igen og så må vi se hvad der så sker.

Er der nogle bands fra jeres land som i kan anbefale?

M: Smouldering In Forgotten, Narjahanam, Rain In Hell, Bloodshel, The Abolished, GVC

A: Lunacyst, Thee Project, Purified, Metaholic, Inside Out (prog rock)

Har i udgivet nogle albums? Hvis ja, hvor mange?

A: Vi har udgivet to albums. Det første kom i 2004 og hed The Sound Of Violence.
220px-Sound_of_Violence_album_cover

Nummer to hedder Cloaked In Darknes og er fra 2011.

Motor_Militia_-_Cloaked_In_Darkness_cover

Derudover har vi medvirket på en split DVD der hedder Resurrection: Bahrain Underground Vol.1 fra 2012.

Bahrain underground

Vi er igang med at arbejde på et tredje album.

Hvor kan vi høre eller købe jeres musik?

M: Hvem køber musik i 2015?

A: Det gør jeg. Vores musik kan købes på alle digitale platforme. iTunes, Amazon, CDBaby osv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *