JORDEN RUNDT PÅ 80 METALBANDS. 8. DARK MIRROR OV TRAGEDY FRA SYDKOREA

Dark Mirror Ov Tragedy fra Sydkorea

Af Stampe

kras

Korea (Hanguk; 한국; 韓國) eller Republikken Korea (Daehan-minguk; 대한민국; 大韓民國), også kaldet Sydkorea (Namhan; 남한; 南韓), er et land i Asien. Nordkorea er det eneste tilstødende land. Landet ligger på den sydlige del af den koreanske halvø mellem det Japanske Hav (eller Østsøen på koreansk) og det Gule Hav.

Den koreanske halvøs historie er domineret af de omkringliggende landes magtkrav.

Mellem 1876 og 1894 øgede Japan sin indflydelse på Korea. Japanerne tvang handelsaftaler igennem, og i 1894 blev et oprør slået ned af indbudte kinesiske tropper, og uindbudte japanske tropper. Efter sejren angreb Japan kineserne, som efter et års krig måtte give afkald på deres tusinde år gamle overhøjhed over Korea, der nu var et selvstændigt land. Efter sejren optrådte Japan som Koreas hersker, og tvang mange reformer igennem. Men kongen skjulte sig i den russiske ambassade, som ydede ham beskyttelse. I 1897 følte han sig igen tryg og forlod ambassaden, og blev samme år kronet til kejser, for at vise, at man nu var uafhængig af både Japan og Kina. Og landet skiftede navn fra Choson til Teahan Cheguk (det store Han kejserrige.) Men i 1905 vandt Japan en krig mod Rusland, og krævede Korea som krigsbytte. Kejseren blev degraderet til konge, en embedsmand, der kun skulle svare til den japanske regering blev nedsat, og navnet blev igen Choson.

Japanerne regerede landet hårdt og brutalt, indtil efter 2. verdenskrig, hvor landet blev befriet efter japanernes overgivelse, hvor Sovjetunionen besatte landet nord for den 38. breddegrad, og USA syd for. Den nuværende deling af halvøen stammer fra våbenstilstandslinjen langs den 38. breddegrad, som dannedes efter Koreakrigen. Sydkorea faldt, ligesom Japan, under den amerikanske interessesfære, og landets økonomi fik støtte af USA. Landet var et militærdiktatur til midten af 1980’erne.

Sydkorea har 48 millioner indbyggere og er et af verdens mest tætbefolkede lande. 99.9% af landets befolkning er koreanere, og resten er bl.a. kinesere, vietnamesere og thailændere. Siden 1949 er befolkningen mere end fordoblet, men nu er væksten dæmpet lidt. Den gennemsnitlige levealder for mænd i Sydkorea er 71 år og for kvinder 79 år.

Interviewet er besvaret af Senyt.

Præsenter jeres band og medlemmerne.

Vi er et symfonisk black metal band med indflydelser fra gotisk metal og klassisk musik. Vi er:

M. Pneuma – vokal

Gash – guitar

Senyt – Guitar

Reverof – bas

Confyverse – trommer

Zyim – keyboard

Athernic – violin

Hvordan opdagede i metal?

Som alle andre artister er vi helt oprigtigt forelsket i metal. Vi begyndte at spille metal da vi opdagede vores passion for det.

Hvorfor vil i spille metal?

Fordi vi elsker det.

Er metal accepteret i jeres land? Eller prøver folk, regeringen eller religion at bekæmpe jer?

Metal er ikke populært i Korea, men vi møder ingen modstand fra regeringen eller religionerne. De fleste i befolkningen ved ikke nok om metal til at have en mening om det.

Hvordan er metalscenen i jeres land? Er der mange bands, magasiner, fanzines, websider osv?

Som vi nævnte ovenfor er metalscenen i Korea meget svag. Vi har omkring 50 bands som udgiver albums og optræder. Vi har kun et enkelt metalmagasin, et enkelt web-zine og en enkelt hjemmeside.

Hvornår startede metal i jeres land?

Koreansk metal startede i 80’erne, men var dømt til at mislykkes fra start af, da det var ulovligt at spille musik i klubberne i 80’erne og 90’erne. Men efter liveshows blev lovlige for omkring 10 år siden, er scenen begyndt at vokse.

Hvilke subgenrer inden for metal er populære i jeres land?

Koreansk metal hænger lidt efter andre lande hvor metal er populært. Nu om dage er metalcore og melodisk dødsmetal på mode, men det er sådan set ligemeget, da antallet af folk der lytter til metal er for lille. Det giver ingen mening at prøve at definere en populær subgenre.

Hvilket metalband er størst i jeres land?

Crash som er et thrash metal band, er størst. De har udgivet 6 albums og en ep. Deres seneste udgivelser har dog bevæget sig lidt væk fra thrashen.

Hvilke bands lytter i til? Og hvem inspirerede jer?

Vi elsker al slags metal. Faktisk nyder vi alle musikgenrer, så længe musikerne er fantastiske. En hel del musikere i mange forskellige genrer har inspireret os, som Cradle Of Filth, Dimmu Borgir, Emperor, Beethoven, Bach, Devil Doll, Enigma.

Føler i at i bringer lidt af jeres lands kultur ind i jeres musik?

Nej, overhovedet ikke. Ingen af os har studeret noget som helst om traditionelt koreansk musik og jeg synes det er farligt at udtrykke noget man ikke har styr på.

Hvad baserer i jeres lyriske tema på?

Der er et gennemgående tema i Dark Mirror Ov Tragedy’s musik. Menneskehedens eksistens er tragisk. Hvert nummer er som en novelle om tragedien i det moderne menneskes liv.

Hvordan ser i metalscenen i jeres land udvikle sig i fremtiden.

Metalscenen i Korea er meget lille, og alligevel er der mange gode bands i forhold til størrelsen på scenen. Vi forudser at der kommer mere aktivitet i scenen som tiden går, og det gør at vi bliver nød til at forbedre og udvikle os som band.

Hvad er der i vente for jeres band i fremtiden?

Det er ikke altid let at være et asiatisk band der spiller metal. Men vi håber at komme til at spille i Europa og USA en skønne dag. Hvis vi bare gøre vores bedste, skal det nok ske en dag.

Er der nogle bands fra jeres land som i kan anbefale?

Method. Et new school thash metal band. De er anbefalelsesværdige. Deres kompositioner og liveshows er nogle af de bedste. Derud over vil vi gerne anbefale det japanske band Etheral Sin, som vi for nyligt har udgivet en split med. De som er interesseret i asiatisk metal, bør checke denne split ud.

DMOT ES Split

Har i udgivet nogle albums? Hvis ja, hvor mange?

Vores første album, Dark Mirror Ov Tragedy.  blev udgivet af et mindre koreansk pladeselskab. Det andet album, The Pregnant Of Despair, blev udgivet af Trinity Records i Hong Kong. Vores tredje og seneste album fra 2014, The Lunatic Chapters Of Heavenly Creatures, blev udgivet af WormHole Death Records fra Italien. Splitten blev udgivet af det japanske pladeselskab Evoken De Valhall.

Dark_Mirror_ov_Tragedy_-_The_Lunatic_Chapters_of_Heavenly_Creatures

Hvor kan vi høre eller købe jeres musik?

Find os på youtube eller køb vores musik hos i-tunes eller på auralwbstore.com

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *