JORDEN RUNDT PÅ 80 METALBANDS. 5. LASHER ZOMBIE/KILL THE WHORE FRA BELIZE

Lasher Zombie & Kill The Whore fra Belize

Af Stampe

http://youtu.be/9o_GrFhog3w
belize

 

Belize (på spansk normalt Belice) er et lille land i Mellemamerika ved det Caribiske Hav med grænser til Mexico mod nordvest og Guatemala mod vest og syd. Mod øst over den Honduranske Golf ligger Honduras i en afstand af 75 km, hvor landene er tættest hinanden.

Belize er det eneste engelsktalende land i Centralamerika, og landet var tidligere kendt som Britisk Honduras. Dets nuværende navn stammer fra Belize City og Belize-floden. Belize City er landets eneste større by, og har desuden landets vigtigste havn og er dets tidligere hovedstad. Den nuværende hovedstad hedder Belmopan.

I det Caribiske Hav ud for Belize ligger verdens andenstørste koralrev. Som en anden seværdighed kan nævnes grotten Actun Tunichil Muknal.

Belize er hjemsted for et af de få jaguarreservater i verden og utallige mayaruiner, hvor den mest kendte er Altun Ha. Mange af ruinerne er endnu ikke blevet udgravet.

 

Interviewet er med Andy Chuc der er frontmand i begge bands.

 

Præsenter jeres band og medlemmerne.

Lasher Zombie er et dødsmetalband fra Belize og består af:

Lasher – guitar/trommer

Nekronegros – bas

Saul Pech – live trommer

og mig selv Howler Zombie – vokal

Vi blev dannet i 2006 med en ide om at spille Beliziansk ekstrem metal

 

Kill The Whore består af mig selv på vokal og Thiago C der spiller guitar, trommer og bas.

Vi blev dannet i 2011 og spiller goregrind/brutal dødsmetal.

Hvordan opdagede i metal?

I min barndom voksede jeg op sammen med fætre og onkler der var metalhoveder, så når jeg besøgte dem, opdagede jeg musikken og blev forelsket i den.

Hvorfor vil i spille metal?

For mig er metal ikke udelukkende musik. Det er også en måde at udtrykke mig selv på. Det er kunst. Jeg spiller det for at udtrykke min smerte, vrede og frustration over denne lorte verden. Og fordi jeg elsker musikken.

Er metal accepteret i jeres land? Eller prøver folk, regeringen eller religion at bekæmpe jer?

Metal i Belize er som et spøgelse. De fleste folk ved slet ikke at det eksisterer. Dem der gør, diskriminerer os og kalder os sataniske. Især religiøse folk.

Kill The Whore er ekstremt underground i forhold til Lasher Zombie, så det hjælper os med at slippe for uønsket opmærksomhed. Genren goregrind har chokeret en del belizianere, der ikke er vant til den slags. Især vores albumcovers og vores lyrik. For os er det som horrorfilm, bare i musik.

Hvordan er metalscenen i jeres land? Er der mange bands, magasiner, fanzines, websider osv?

Den belizianske scene er lille og meget underground. Scenen er i sin startfase og udvikler sig langsomt. De fleste bands er coverbands. Kun få har indspillet originalt musik. Belize har ingen metalmagasiner eller webzines. Den eneste webside der promoverer metal er Belize Metalheads United. Vores befolkningstal er lille, derfor er der ikke så mange bands.

Hvornår startede metal i jeres land?

Der begyndte at dukke metalhoveder op i gadebilledet i starthalvfemserne, men de første bands begyndte at dukke op i sluthalvfemserne. Først i 2011 blev den første fuldlængder fra et beliziansk metalband udgivet. Lasher Zombies Back From Death.

Hvilke subgenrer inden for metal er populære i jeres land?

Det tror jeg må være thrash, død, black og metalcore.

Hvilket metalband er størst i jeres land?

Et svært spørgsmål, men siden vi i Lasher Zombie var de første til at udgive ep’er og en lp der er blevet kendt i andre lande, må jeg sige os. Men den slags er ikke vigtigt for os. Vi elsker metal og det er ikke en konkurrence for os. Det er kunst og vi nyder det.

Hvilke bands lytter i til? Og hvem inspirerede jer?

Jeg lytter til alt for mange bands til at kunne skrive dem her. Men bands der inspirerede Lasher Zombie er Cannibal Corpse, Suffocation, Morbid Angel, Sepultura, Immortal, Emperor, Internal Bleeding og mange andre.

For Kill The Whore har inspirations kilderne været bands som Brodequin, Disgorge (Mexico), Carcass, Lividity, Pathology, Devourment, Bestial Devestation (Italien) og mange andre. Vi har også hentet inspiration fra horrorfilm.

Føler i at i bringer lidt af jeres lands kultur ind i jeres musik?

Ja, vores musik handler om kulturen og samfundet i Belize. Mange af vores sange er vældigt inspirerede af vores mayanske historie som Chilam Balam og de gamle Maya guder. Vi putter spanske og mayanske ord ind i vores engelske lyrik. Man kan kalde det spanglish. “Aquí en Belice tambien hablamos español y otros idiomas” Her i Belize snakker vi også spansk og andre sprog. Belize er en smeltedigel af kulturer. Bare se på vores medlemmer i Lasher Zombie. Typisk Belize.

Hvad baserer i jeres lyriske tema på?

De fleste af Lasher Zombies sange handler om sociale problemer i vores samfund, mayansk kultur og så lidt splatter og zombier.

Kill The Whores handler om sygdom, patologi, seriemordere, horrorfilm og splatter.

Hvordan opdager i nyt metalmusik?

Fra metalmagasiner og på internettet

Hvordan ser i metalscenen i jeres land udvikle sig i fremtiden.

Metalscenen i Belize vokser. Flere og flere unge bands indspiller og udgiver egne sange. Og de unge knægte breder sig ud i flere forskellige subgenrer som dødsmetal, metalcore, goregrind, grindcore, thrash metal og mange andre. Internettet er en stor hjælp til at promovere beliziansk musik.

Hvad er der i vente for jeres band i fremtiden?

Vi i Lasher Zombie har lige udgivet vores seneste ep King Of Kings, så nu skal vi nok bare ud og spille nogle liveshows og nyde øjeblikket.

Med Kill The Whore håber vi at sprede vores perversioner Verden over , ha ha ha. Vi udgiver her i januar en split der hedder 5 Ways To Destroy A Cadaver med Cumfart Satisfaction, Coprogasm, Wakk Thuu og Numbered With The Transgressors. Og så har vi planer om at indspille vores anden fuldlængder i 2015.

Er der nogle bands fra jeres land som i kan anbefale?

Jeg ville anbefale folk at lytte til Severity, Hanal Pixan, Flames Of Apocalypse  og Death Suppressor.

Har i udgivet nogle albums? Hvis ja, hvor mange?

Lasher Zombie har udgivet de to ep’er Life’s Final Warning og King Of Kings. Derudover har vi udgivet en lp der hedder Back From Death.

Lasher Zombie - King Of Kings

Kill The Whore udgav i 2013 ep’en The Art Of Disembowelment og i 2014 udgav vi albummet First Stage Of Decomposition.

Kill The Whore - First stage

Hvor kan vi høre eller købe jeres musik?

Lasher Zombies musik kan downloades hos Torn Flesh Records.

Det her er vores seneste udgivelse “King of Kings”  https://archive.org/details/TFR1009-LasherZombie-KingOfKings

Kill The Whores musik kan høres på Reverbnation

http://m.reverbnation.com/artist/killthewhore

Mange tak for interviewet.

Maya: In k’aaba’e’ Andy “Howler Zombie” Chuc  yu’um bo’otik Metalized
Spanish: Mi nombre es Andy “Howler Zombie”  Chuc   Muchas gracias Metalized.
English: My name is Andy “Howler Zombie” Chuc thank you Metalized ……

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *