JORDEN RUNDT PÅ 80 METALBANDS. 4. POWER OF GROUND FRA BANGLADESH

Power Of Ground Fra Bangladesh

Af Stampe

 

 

bdas

 

Bangladesh (officielt navn: Folkerepublikken Bangladesh) er et land i Sydasien. Før 1971 hed det Østpakistan. Grænselandene er Indien mod vest, nord og øst og Myanmar mod øst. Mod syd ligger det Indiske Ocean.

Bangladesh er et forholdsvist nyt land, der har haft en turbulent levetid med diktatur og siden 1992 demokrati. Indtil 1947 var landet en del af det engelske koloniherredømme. Efter englændernes tilbagetrækning blev Indien delt op i det hinduistiske Indien og det muslimske Pakistan. Bangladesh var det daværende Østpakistan, mens det, der i dag kendes som Pakistan, kaldtes Vestpakistan. Bangladesh erklærede sig uafhængigt af Pakistan i 1971, hvilket udløste Bangladeshkrigen, hvorefter landet efter intervention fra Indien opnåede uafhængighed og status som selvstændig stat.

Landets geografiske udstrækning svarer til cirka tre gange Danmarks størrelse, og det er omtrent ligeså fladt, dog med enkelte perifere bjergregioner.

Befolkningstallet  er anslået til 162 mio., hvoraf de fleste indbyggere lever under fattigdomsgrænsen. Befolkningstætheden svarer rundt regnet til, at hele den danske befolkning flyttede nord for Limfjorden. Det forventes at befolkningen når 250 mio. i år 2050.

Det officielle sprog er bengali, mens engelsk er det andet sprog og er bredt benyttet i undervisning og i forretningsverdenen.

 

Power Of Ground er et teknisk brutalt dødsmetalband fra Bangladesh’s næststørste by Chittagong (2,5 millioner indbyggere)

 

Interviewet er besvaret af Rizwan og Abrar.

 

Præsenter jeres band og medlemmerne.

Bandmedlemmerne er:

Abid – vokal

Rizwan – lead guitar

Abrar – lead guitar

Sunny – trommer

Joy – bas

 

Hvordan opdagede i metal?


Rizwan
: Metal kom til os i den mest desperate periode af vores liv. Internettet og min omgangskreds fik gjort mig familiær med denne slags musik

Abrar: Det var en ven der præsenterede mig for Opeth i skolen. Jeg tænkte: HOLY FUCKING SHIT! Det var nogenlunde sådan det startede,

Hvorfor vil i spille metal?

Rizwan: Metalmusikken giver os en mulighed for at udtrykke vores aggressioner. Ja faktisk alle følelserne inden i os.

Abrar: Metal er kraftfuldt og interessant. Du kan manipulere energien på hvilken som helst måde du har lyst til. Du EJER fandme musikken du spiller. Og metal er også en god platform for at udforske forskellige sociale tabuer. Og hjælper med  at holde fast i din egen individualitet og non-konformitet.

Er metal accepteret i jeres land? Eller prøver folk, regeringen eller religion at bekæmpe jer?

Abrar: Det er accepteret ja. Ikke så alment accepteret som rock og pop, men jeg gætter på at det samme er sandt alle andre steder. Ha ha. Men fanbasen der følger metal er bestemt igang med at blive udvidet. Samfundet og religionen ser generelt skævt til os, og omtaler os som de vil. Men sådan er visse folk jo bare, og det har intet med os at gøre. Men vi er rigtigt glade for at have en sekulær regering der opfordrer vores kultur og kunst til at blomstre og som anerkender diversiteten og traditionerne i vores kultur.

Hvordan er metalscenen i jeres land? Er der mange bands, magasiner, fanzines, websider osv?

Rizwan: Metalscenen vokser langsomt men sikkert i Bangladesh. Der er kommet mange rigtigt fede bands på det sidste, og der bliver ved med at komme nye. Dette tilfører utroligt meget til metalscenen. Med en lille smule større eksponering kan vi hjælpe med at sprede metalsygdommen.

Hvornår startede metal i jeres land?

Rizwan: I de tidlige firsere med bands som Warfaze og Rockstrata osv.

Hvilke subgenrer inden for metal er populære i jeres land?

Rizwan: Thrash, melodød, død, teknisk død, power, groove, nu metal, brutal death osv.

Hvilket metalband er størst i jeres land?

Rizwan: Først og fremmest vil vi nævne mægtige Severe Dementia. Dernæst Orator, Enmachined, Jahiliyyah, Homocide, Abominal Carnivore, Nafarman osv.

Hvilke bands lytter i til? Og hvem inspirerede jer?

Rizwan: Deicide, Sepultura, Abnormality, Cattle Decapitation, Necrophagist, Rings Of Sarturn, Cannibal Corpse, Dying Fetus, Nile, Immortal Cryptopsy, The Faceless, Grind Inc., Dying Out Flame

Abrar: Det er et svært spørgsmål for mig at svare på, da jeg lytter til meget varieret musik. Alt fra indie til blues til post rock til hard rock til metalcore til heavy metal til death metal. Det afhænger mest af mit humør.

Men bands som Metallica, Pantera, Tool, Russian Circles, Mono, Machinehead, Scorpions, Death, Dying Fetus, Insomium, Amorphis og Sylosis er værd at nævne. Jeg har lyttet til akustisk indie og songwriters som Ben Howard, Leonard Cohen, Damien Rice, Bon Iver, Ray Lamontagne, Elliot Smith og Kodaline den sidste måneds tid.

Føler i at i bringer lidt af jeres lands kultur ind i jeres musik?


Rizwan
: Vi er netop begyndt at blande det ind i vores lyd. Vi har for nyligt indspillet en sang til et split-album, “Shaman Of The Inner Soul”, og på denne sang har vi for første gang forsøgt at smelte vores kultur sammen med vores genre. Vi har brugt traditionelle instrumenter fra Bangladesh, såsom mandira og shonko.

Hvad baserer i jeres lyriske tema på?

Abrar: Det har mest handlet om kannibalisme og vold tidligere. Nu forsøger vi at involvere tekster om mystisk koncepter, ritualer, social ulighed, korruption, vrede og andre ting vi føler behov for at udtrykke gennem vores form af musik.

Hvordan opdager i nyt metalmusik?

Rizwan: Internettet har beriget vores musiksmag.

Hvordan ser i metalscenen i jeres land udvikle sig i fremtiden.

Rizwan: Mange bands fra Bangladesh gør det rigtigt godt, og er på vej til at etablere et navn for dem selv. Og vi er på vej til at gøre Bangladesh genkendeligt for folk i andre lande.

Hvad er der i vente for jeres band i fremtiden?

Rizwan: At udgive en fuldlængder og forhåbentlig komme til at spille shows uden for Bangladesh.

Er der nogle bands fra jeres land som i kan anbefale?

Rizwan: Severe Dementia og Orator.

Har i udgivet nogle albums? Hvis ja, hvor mange?

Rizwan: Vi har udgivet vores allerførste ep The Butcher gennem Salute Records i Sverige, Depressive Illusion Records i Ukraine og Winterwolf Records i Tyskland.

Hvor kan vi høre eller købe jeres musik?

Rizwan: Det kan høres på vores Facebook side og på vores Youtube kanal.

For en fysisk kopi, bliver i nødt til at bestille gennem ét af de tre pladeselskaber og høre dem om de kan levere til Danmark. Digital download kommer snart til at være tilgængeligt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *