Anmeldelse: BLINDSTONE + TROUBLE IS @ Dexter, Odense – 04.11.2023

Koncertanmeldelse:

BLINDSTONE + TROUBLE IS @ Dexter, Odense 04.11.2023

Tekst og fotos: John-son

Det var en tur over broen til Odense for at se vores ”darlings” fra Nordjylland – Blindstone. Blues-heavy rock af ypperste kvalitet med den gudsbenådede verdensklasse strenge-høvler Martin J. Andersen.

Deres seneste mesterværk – albummet Scars to Remember kunne kun tilføje sætlisten denne aften i dejlige Odense yderligere kvalitet. Og straks kom den første af tre – nemlig ”Down For The Count” som første nummer. Stærkt!! At der var fed lyd på skønne Dexter hørte man med det samme. Kapacitet godt 200 – dog kun halvt fyldt denne aften – men wow for en opvisning i tung, stram og hård blues baseret heavy rock.

Sejt swingende med Bunks solidt rykkende bas og Sigurds gryderet af lækkert trommespil til mesterhegn fra vores guitar-guru fra Thy Martin. Ja! Så har man da i hvert fald en sand power trio.  En trio der bl.a. var backing band for Walter Trout for et par år siden (corona tiden+)… så kan man noget!

Generelt var guitarspillet ikke bare højt – det var i verdensklasse – punktum! Især at høre ”Deliverance at the Crossroads” var en fryd. Den lethed, det drive, det bid og melodisk tæft var uovertruffen. Respekt!

Ellers var der ”Thunder From the North” og ”Rebel In Black” fra 2016 – det første med bandet i denne line-up. Vi fik også numre helt tilbage fra deres tidlige år som f.eks. ”Temple Trippin`” og ”By Grabthar`s Hammer” fra deres anden udgivelse Manifesto. Så fedt swingende og groovy som bare h……! ”Drums of War” fra det nye album swingede så stort med den fede tromme-rytmegang. Og der kom yderligere en fra dette mesterværk – nemlig ”Waste Your Time” med den skønne rammende linie “I Don`t Care If You Waste Your Time – Just Don`t Waste Mine”. Men nej, det gjorde Blindstone bestemt ikke….wow!!  Fed sætliste, fedt spillested med god akustik, glimrende bar og bare gode forhold generelt. Intimt, men stadig den helt rigtige koncert stemning – hvor det fremragende scenelys også må fremhæves.

TROUBLE IS

Som start denne aften var en yderst positiv overraskelse – nemlig bandet Trouble Is som lagde ud. Jeg var helt uforberedt på denne spilleglæde og vildskab på scenen. Gode numre og et band der var særdeles aktive på scenen – især bassisten.

De swingede ret godt i deres umiddelbare rock drive med lidt blues i rock’n’roll’en. Tidløs rock. Svært at sidde stille til omkring alle rundbordene. Vi fik en medrivende samling af numre fra deres Wholehearted album – og Trouble Is skal vi i den grad øje med fremadrettet. Tak for denne oplevelse af de helt fede.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *