Anmeldelse: ELEINE + FOREVER STILL @ Forbrændingen, Albertslund – 24.02.2023

Koncertanmeldelse: ELEINE + FOREVER STILL @ Forbrændingen, Albertslund – 24.02.2023

Tekst & foto: Stephen Rocky Skriver

Denne fredag aften i februar bød på svensk og dansk metal på vestegnen i forstaden Albertslund med Eleine fra nabolandet og Forever Still fra København. Stedet var det cool spillested Forbrændingen, der ligger så mega tæt på Albertslund S-station, at der burde have været stuvende fuldt af metal fans fra København og omegn. Der var kun mindre end halvfyldt i den tidligere kulforbrænding, der i den grad fungerer som et fedt spillested for rock og metal, for den gamle bygning er bevaret med højt til loftet og arkitektur i beton og stål.

FOREVER STILL

Røgmaskinen var kommet på overarbejde, for det eneste man kunne se, var mørke skygger af bandet Forever Still i stroboskoplys indhyllet af grønt scenelys. Men det passede rasende godt til det danske metal band, der spiller alternativ dystopisk hård rock/melodisk metal med forsangeren Maja Shining i front som samlingspunktet. Hun krænger sin vokal og sjæl ud i både skønsang, men også i desperate angstskrig af smerte til musikkens massive lydbillede, der understreger teksternes alvor.

Alt imens arbejder tre hårdtslående musikere på deres instrumenter, hvor guitarist og bassist uhæmmet spæner rundt på scenen og skaber energi i nærmest zik-zak dans til det blinkende strobolys. Det blev måske i længden for meget, men de 45 minutter som Forever Still havde, blev udnyttet til fulde, hvor der også blev plads til både sjælefyldte keyboard passager med skønsang samt et par nye sange fra det kommende tredje album The Line.

Undervejs benytter bandet sig af forskellige elektroniske lydeffekter, herunder en theramin– også kaldet æterofon – ja, et nørdet elektronisk musikinstrument, der giver syntetiske lyde, når Maja flytter sine hænder tæt på og væk fra de to elektroder (antenner) som synthesizerapparatet består af. Forever Still har i hvert fald deres egen lyd og gav den max energi af spilleglæde på livescenen, så Forbrændingen blev varmet godt op, hvor en trofast fanskare var med fra starten.

ELEINE

Jeg var kommet for at opleve og høre det melodiske dark metal band Eleine fra Sverige, som jeg tidligere har lavet interview med i Metalized. Eleine har i front Madeleine Liljestam på sang samt guitarist/growler Rikard Ekberg og trommeslager Jesper Sunnhagen, som de tre faste medlemmer. Live på tour har Eleine bassist Filip Stålberg og guitarist Victor Jonasson med og det fungerede super fedt som samlet band. Jeg tænker, de bliver en fast del af Eleine fremover.

Eleine var mere end klar på scenen i deres heavy metal positur med spredte ben og guitaren højt hævet klar til riff off efter introen til første nummer. De var kommet for at give os max energi og metal fest fra starten, som stod de på en stor scene foran en stopfyldt sal. Det oplevede de for nylig, hvor Eleine spillede to shows på den udsolgte festival ’70.000 Tons of Metal Cruise’ der er verdens største heavy metal cruise i USA. Her i Albertslund var Eleine så i ’verdens’ mindste heavy metal sal, men metalfesten var den samme.

Der lød godt fra starten. Madeleine synger super fedt og får det hele til at emme af dramatik og darkness. Sammen med lead guitarist Rikard, der er malet i hovedet med sorte streger gennem øjnene, høvler han nogle stærke guitarsoloer af og ind imellem growler på udvalgte sanglinjer og kor. Det giver Eleines sange en skarpere kant af dødsmetal møder symfonisk metal. Bandet er godt sammenspillet og nød at fyre deres tjekkede teatralske melodiske og mørke metal af lige ud i hovedet på et begejstret publikum. Vi fik et heavy metal show fra det engagerede og nærværende svenske band, som vi bagefter kunne møde personligt i merchandise boden til sjov og ballade og heavy metal snak.

Os der oplevede Eleine på Forbrændingen var heldige at se og høre bandet på nært hold, for i midten af marts måned tager Eleine på en større Europa tour som support for det amerikanske power metal band Kamelot. Her bliver scenerne og publikum større. Det fortjener Eleine. Du kan endda nå at se Eleine live igen i Danmark. Som bonus info spiller Eleine og Kamelot på Gimle i Roskilde onsdag den 22. marts. Mon ikke vi ses der til Dancing In Hell, som Eleines nyeste album hedder.

Eleine sætliste
Enemies
As I Breathe
Whisper My Child
Ava Of Death
Dancing In Hell
Sanity
W.Y.R.C.L.
All Shall Burn
Death Incarnate

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *