King Diamond + Batushka

KONGE METALMESSE MED KING DIAMOND på K.B.’S hjemmebane

KING DIAMOND + Batushka

K.B. HALLEN, KØBENHAVN

10.08.2019

Anmelder: Stephen Rocky Skriver

Fotos: Jimmi Brandt 

Vor danske heavy metalkonge – King Diamond (Kim Bendix Petersen) – indtog med al sin magt og vælde den flotte genrejste K.B. hal. Da jeg efter det overbevisende show på vej ud af ’metalkirken’ vendte mig om og kiggede på den flotte halvmånebygning i månens skær, hvor de to store velkendte bogstaver K.B. stod mejslet i væggen og nærmest lyste mod mig og flere tusinde fans, måtte jeg sande, at K.B. selvfølgelig fremover står for Kim Bendix hallen.

KING DIAMOND

King Diamond var storsyngende, bandet spillede skarpt, hårdt, mørkt og fandenivoldskt og showet var majestætisk stort sat op med toetagers trappeformation, hvor trommeslageren sad på første sal i 3½ meters højde og havde tight greb om sine trommestikker under hele koncerten. På trapperne op til øverste etage højt under hallens loft kunne King Diamond skue ud over en begejstret fanskare. De var kommet for at hylde kongen af dansk metal, der siden 1986 har haft international karriere og stor succes med sin unikke progressive horrormetal i udlandet, særligt USA.

King Diamond var i godt humør, talte dansk og var mere end begejstret for det store fremmøde. Det var ikke uden grund, for undervejs i koncerten fortalte King, at han tilbage i december ’71 (helt nøjagtigt 3. december 1971) som blot 15 årig dreng var til koncert i K.B. hallen for at se Grand Funk Railroad. Derfor endnu mere nostalgisk, at selvsamme Kim aka King Diamond nu selv stod på scenen i den legendariske K.B. hal og spillede for en totalt fuld sal.

King Diamond spillede på Copenhell i 2016 et fantastisk show, hvor hele Abigailpladen blev opført som et horrorshow i bedste Alice Cooper-stil. Showet i K.B. hallen denne aften var det første headlinershow i Danmark i 13 år og der var lagt nyt brænde i ovnen. Større sceneproduktion og en ny sang, ”Masquerade of Madness”, blev spillet og den var alvorlig tung og heavy. Det lyder stærkt lovende for det kommende King Diamond album. Sætlisten havde selvfølgelig klassikere som ”The Candle”, ”Halloween”, ”Black Horsemen” og ”Sleepless Nights”, men også sjældent, måske aldrig før, spillet livesange som ”The Lake” og ”Behind These Walls”. Det hele blev i bedste King Diamond-univers fremført, som var det en Stephen King gyserfilm, vi så live. Indhyllet i mørke, fedt rødt og blåt lys, dukker, nonner og skæve eksistenser, der vraltede rundt på scenen og stavrede op og ned ad trapper. Som havde King åbnet for det gamle mansion, hvor det spøger og ingen tør gå ind. Men King havde fast greb om sin lårbensmikrofon og tog os sikkert med på en rundtur i 1½ times gysermetal med sin skarpe falsetstemme.

De to guitarister Andy LaRocque og Mike Wead har spillet sammen med King i mere end 20 år og det var en sanselig rocknydelse at se og lytte til deres dygtige guitararbejde og præcision i de til tider komplekse og unikke numre, som King på magisk vis frembringer. I det hele taget et tight spillende band og fedt, at King har fået en korsangerinde med live, der i sin sorte kjole havde fået plads på første sal og gav sangene ekstra fylde.

Kongen var tilbage i storform, men hele metalmessen gik bare alt for hurtigt. Sådan er det, når man er i godt selskab. Glæd jer til næste år, hvor King Diamond i front for sit gamle Mercyful Fate vil få helvede til at bryde løs på Copenhell 2020.

En særlig tak skal lyde til Ken Anthony og King Diamond for, at det lykkedes mig og min kollega Leif Hansen at mødes med King før koncerten. Leif Hansen har været lyd-, lys- og bombemand i King Diamonds ungdomsrockband Brainstorm, Black Rose og senere Mercyful Fate og har i bogstaveligste forstand været med til at skyde succesen i gang med røg og ild til Kings band på scenen. Måske Leif skulle have haft en reunion denne aften, for hvis der var noget, jeg savnede, så var det ild og røg undervejs. Men vi skulle jo nødigt brænde K.B. hallen ned igen.

Batushka

Supportbandet var det polske black metalband Batushka. Tjae, bum – godt nok noget underligt noget. De spiller slavisk inspireret metalmusik og synger formentligt også på polsk, for det var svært at høre, hvad der blev messet ud i det sammensurium af black metal mixet med ortodoks kirkemusik. Cool nok optræden med kutteklædte musikere og mystik på scenen, men ellers ingen kontakt til publikum udover en hævet hånd mellem sangene. En slags Ghost udsat for avantgarde black metal.

King Diamonds disciple

King Diamond – sang

Andy LaRocque – guitar

Mike Wead – guitar

Pontus Egberg – bas

Matt Thompson – trommer

King Diamonds sætliste

St. Lucifer’s Hospital (intro)

The Candle

Voodoo

Arrival

A Mansion in Darkness

Behind These Walls

Halloween

Masquerade of Madness (nyt nummer)

Welcome Home

The Invisible Guests

Sleepless Nights

The Lake



Burn

Black Horsemen

1 thought on “King Diamond + Batushka

  1. Søren Snerling says:

    Det var den fedeste koncert ever, King og band i topform. Når man står med kuldegys og næsten tåre i øjnene fordi det var så fedt at opleve, så har de sku ramt det helt rigtige. Derfor blev prins Henrik aldrig konge, for der kan kun være en konge i hvert land??

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *