NEWS

Revocation + Support Rivers Of Nihil, Soreption, Archspire

Ingen kommentarer

Revocation + Support Rivers Of Nihil, Soreption, Archspire
Voxhall, Aarhus
25.11.2018
Tekst og Foto: Kristian P. Mølgaard

Der var lagt op til en aften med vanvittig teknisk death metal, denne regnfulde og ellers triste torsdag aften i Aarhus. Med et solidt line-up af kompetente navne, indtog vi Voxhall. Sidst vi var her var for 6 år siden (på datoen, sgu´), hvor vi lavede CD-Blast med Opeth. Nu var det tid til samme koncept med Revocation – mere om det i kommende bladudgivelse.

Efter et hyggeligt interview med Revocation (minus Davidson, der var småsyg og skulle være klar til gigget) og med guitarist Brody fra Rivers Of Nihil, gik det en tur i merch-shoppen – for som min koncertmakker så rigtigt sagde: ”Vi skal støtte bandsene!”.

Første band var Rivers Of Nihil, som med deres sære tekniske, progressive death hurtigt fik gang i folk. Der var bestemt ikke fyldt op på Voxhall – balkonen var endda lukket. Med fuck det, for Rivers… var i den grad tændte. Frontmand Jake Dieffenbach var en glad mand. Det samme var publikum. Solid start på aftenen.

Soreption fra Sverige entrede scenen og bøvlede meget med lyden til deres ene storetromme, som de ikke kunne få løst. Indtil det viste sig det var noget så simpelt som et stik der var faldet ud. Lettelsen var stor at se hos trommeslager Tony Westermark. Med deres medrivende energi og ikke mindst via deres meget karakteristiske forsanger Fredrik Söderberg, gav de den gas på højeste oktan. Sjældent ser man en frontmand som Westermark, der i den grad indgød respekt. Hans blik, når han frøs på scenen og havde de der små ryk i hovedet, som om han har (og det har han måske?) ticks, var tilpas vanvittigt, så det passede perfekt til lejligheden. Trommeslager Tony havde et kæmpe smil på under hele settet og det var sgu’ så befriende at se musikere give den fuld smadder, samtidig med de hyggede sig.

Snart var det de tekniske Achspire fra Canada der skulle til. Trommesættet blev dermed optaget af den vel nok hurtigste trommeslager jeg til dato har oplevet. Spencer Prewett leverede et fantastisk set. Og når jeg nævner ham, er det fordi det var en kunstart at se ham spille trommer, med hans meget specielle teknik for at lave vanvittige blastbeats. Sindssygt! Forsanger Oliver Rae Aleron (som mindede meget om min fætter Janus, men lad nu det ligge), er ligeledes værd at holde øje med. Deres intro til deres show, var et blastbeat af ”sang”, sindssygt hurtigt – og så gik resten af bandet ellers på med eet hug. Sindssyg start, som var så meget anderledes end hvad man ellers har hørt. Olivers måde at synge på, som skifter mellem sindssyg hurtig sang og snak til growl og gutturale skrig fungerer perfekt med stilen hos dem. Fedt band, der leverede varen uden så mange dikkedarer.

Scenen blev ryddet, folk stimlede tættere sammen og folkene fra Revocation gik på scenen for at gøre klar. Ash’s Tama-trommesæt, der havde stået indhyllet i et sort lagen bagved, blev blotlagt og lysene blev sat. Det var tydeligt, at nu kom mestrene på scenen, selvom jeg må sige, at alle 3 opvarmningsbands var fantastiske hver især.

Efter et kort soundcheck var Revocation klar og de lagde hårdt ud med The Outer Ones fra den nye skive, dernæst fulgte Of Unwordly Origin og hvis David Davidson havde en forkølelse (der gjorde han ikke kunne være til interviewet inden showet), var den trådt i baggrunden, for det kørte for ham! Rigtig meget, endda. Det kørte for dem alle! Ash holdt takten til mindste detalje, Brett havde slået håret ud og lagde den tunge baggrund, Dan var i topform og tog endda én af de fede soloer i den instrumentale Ex Nihilo i stedet for Davidson.

Det var en koncert af dem man bare ikke glemmer – og folk elskede det. Fra forreste front, hvor vi stod, var der desværre ikke noget overblik over hvor mange der var. Men selvom balkonen var lukket af, var der pænt besøgt. Der var godt proppet til på gulvet og der spredte sig hurtigt den der lækre fornemmelse af death metal, tekniske dygtige musikere, kærlighed til musikken og godt kammeratskab. Uanset om man kendte hinanden eller ej.

Revocation er en helt unik sammensætning af musikere og det er tydeligt Davidson styrer løjerne – det var professionelt i både musikalsk og sceneteknisk kunnen. Et band der tydeligvis var total klar til den lange tour uden én eneste day-off, gennem Europa – en tour der slutter 23. december i Frankrig. Dette var dermed kun deres 2. show på touren, som bringer dem gennem det meste af Europa. Tak fordi de kom forbi Århus denne aften – det var uforglemmeligt og en koncert der ligger højt på mindelisten over uforglemmelige koncerter. Revocation skød en musikvideo den aften – så hold øje med den!

Set-listen denne aften var ligeledes uovertruffen:

The outer ones

Of unworldly origin

Madness opus

Blood atonement

Communion

Vanitas

Ex nihilo

Blackest reaches

Existence is futile

Chaos of forms

Witch trials

Tak til Revocation og alle supportbands. Det blev en fed aften med teknisk kunne ud over det sædvanlige, rart selskab og fed, fed musik!!!

Voxhall gjorde det godt – godt arrangeret. Mere af det!

Thanx, Revocation and support!

 

Skriv en kommentar