En tung tirsdag i stenerrockens tegn

RED FANG + TORCHE + WOLFRAM
POSTEN, ODENSE
18.10.16
Af: NMAAR
Foto: Jakob Shultz

Der var lagt i ovenen til en stoner fest uden lige på Posten, dog havde jeg ikke de største forventninger til en 3 dobbelt koncert en tirsdag aften i Odense… Men hold da fast man kan heldigvis blive overrasket. Allerede inden de første toner havde bevæget sig ud over scenekanten var der en fantastisk stemning i salen.

Ulven kommer
Wolfram

8
Først på scenen var lokale hævi sludge rockers Wolfram der lagde salen ned fra første anslag – bandet leverer en hård, tung og satans groovy stoner metal og de var det perfekte bud på et opvarmings band til aftenens koncert. Og så var det som om der blev ringet med middags klokken, folk trak hurtigt ind i salen da fyns tungeste band begyndte at diske op med det ene konge riff efter det andet. Til trods for at Wolfram vist ikke helt føle sig hjemme på den store scene var musikken så fedt leveret at scene optræden blev degraderet til irrelevant. Personligt mener jeg at Wolfram er et af danmarks pt mest oversete metal/stoner bands og de beviste virkelig deres værd denne aften.

50/50
Torche

7
Næste levende billede var Torche. De lyder næsten som et stoner band der kommer fra en punk-rock baggrund, ikke en blanding jeg har ventet eller hørt før og det virker ganske glimrenede. De kunne dog godt fremstå lidt tynde efter Wolframs angreb. Bandet leverede et sikkert og velspillet show og de havde en fantastisk lyd ud af fronten. Men midt inde i koncerten ca. skifter bassist og guitaristerne instrumenter og så skete der fanme noget skulle jeg lige hilse og sige. Koncerten blev pludselig tonser tung og Torche rykkede igennem som galdt det livet. Bandet var pludselig et intenst og nakkeknækkende møde og der blev hujet og skreget fra publikum. En lidt anonym start der pludselig eksploderede – fedt!

Med snerrende tænder og et glimt i øjet.
Red Fang

8
Så blev det endelig Red Fangs tur til at træde ind på scenen og bandet fik straks et solidt greb i publikum med deres lettere fest-orienterede stoner rock. Bandet virkede oplagte og klar til løjer. Red Fang kan noget med vokal hamonier og riffs der virkelig river en med ind i deres sange og som de to foregående bands var musikken utroligt velspillet. Red Fang var det eneste band på aftenen der havde publikums kontakt ud over det strengt nødvendige – ikke at man absolut skal stå og ævle løs mellem hvert nummer men det var rart lige at få et par ord med på vejen fra sanger og bassist Aaron Beam, bandet har en del humor i deres videoer og den skinnede også igennem på scenen, drøn-charmerende altså. Red Fang fræsede gennem deres set med det ene hit efter det andet – in klasse koncert, intet mindre og man stod bare hjælpeløst og så til mens de nedlage scenen.
En fantastisk og overraskende aften. Kæmpe fremmøde, lyden var i topklasse, de 3 bands var uovertrufne og stemningen helt oppe under loftet. Virkelig, virkelig fedt arrengement, hold da helt kæft for en tirsdag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *