NEWS

SUPERNOVA AFTEN I FUTURISTISK SYMFONI ROCK UNIVERS

Comments

WITHIN TEMPTATION + BEYOND THE BLACK
VALBY HALLEN, KØBENHAVN
24.10.2018
Anmelder og foto: Stephen Rocky Skriver

Tiden gik hurtigt denne efterårsaften, hvor vi lod os forføre af to stærke symfoniske rock/metal bands. Within Temptation fra Holland var hovednavnet og Beyond The Black fra Tyskland varmede os op. Begge har de lækre kvindelige forsangere, som både kan performe og synge skarpt (og se godt ud). De fik hurtigt forvandlet Valby hallens grå og slidte betonmekka til en fortryllende og farverig forestilling i, hvordan nutidens version af denne stilart skal udføres. Ja, måske endda fremtidens bud på, hvor vi er på vej hen i den symfoniske rock/metal. Futuristisk og storladent, men samtidig rocket, heavy og iørefaldende.

BEYOND THE BLACK (support)
Tyske Beyond The Black med Jennifer Haben på sang, blev så sent som i mandags først annonceret som support for Within Temptation. Jeg tjekkede dem på YouTube og det lød OK. Det blev bare endnu bedre live for allerede efter to sange, var jeg med i deres powerfyldte symfoniske metal lyd. Det var resten af publikum også trods det, at stort set ingen kendte deres sange. Da leadguitaristen Chris Hermsdörfer, der også var growler på nogle af sangene, spurgte publikum, om de havde hørt det nye album Heart of the Hurricane, var der pænt stille. ’Men så kan I høre det nu’, grinte Chris fra scenen. Så bragede det løs med fede guitarriffs igen, underlægnings keyboards og med en total energisk Jennifer i front. Hun var cool og var med til at sparke en fed rock stemning i gang. Et absolut godkendt sæt på 45 minutter, så det tegner godt for Beyond The Black, der nok skal gøre sig kendt på resten af europaturen sammen med Within Temptation. Et godt match.

Beyond The Black sætliste
Heart of the Hurricane, Lost in Forever, When Angels Fall, In the Shadows, Million Lightyears, Shine and Shade, Hallelujah.


WITHIN TEMPTATION

Ingen tvivl om publikum havde set frem til hollandske Within Temptation med den karismatiske, flot syngende og charmerende Sharon Den Adel i front. Hun løfter WT’s iørefaldende sange med sin fortryllende stemme, når hun veksler mellem hård heavy sang til smuk mezzo-sopran operasyngende højder og smuk skønsang i de ballader, der også var drysset ud over sætlisten. Within Temptaton har ikke besøgt København, siden Hydra albummet udkom i 2014, hvor de spillede en lidt svag koncert på Copenhell, ifølge flere rockanmeldere dengang. Men det blev gjort til skamme her fire år efter, hvor Within Temptation viste flaget og lagde ud med et spritnyt nummer ”Raise Your Banner”. Den var en ud af fem helt nye sange på sætlisten, som fans kan glæde sig til at høre på det kommende album Resist, der dog først udgives til december. I øvrigt frækt at turde spille ud med tre nye sange til start, som flere ikke har hørt endnu. Det betød åbenbart ikke noget, for Temptation stilen og energien på dem var i top. Særlig sangene ”Endless War” og ”Supernova” er nye stærke træffere, samt singleudspillet ”The Reckoning” der allerede er kendt blandt fans. Hele opvisningen var iscenesat med temaet fra det nye album Resist på en futuristisk opbygget scene med en kæmpe tv bagskærm, der projicerede film og lysshow, som matchede sangene. Til venstre stod den ene guitarist og højt hævet bagved, keyboardmanden. Til højre stod bassist og guitarist og højt hævet bagved, trommeslageren under en kæmpe alien arm. Vi var indhyllet i et scenarie af et fremtidsunivers med aliens fra cyberspace. Sharon var vores rejseguide og hun tog os med i sin favn sammen med et velspillet band. Men det var Sharon, der var lyspunktet. Hende vi fulgte med øjnene og ørene. For selvom bandets fem dygtige musikere gjorde deres arbejde i maskinrummet, så virkede de lidt for anonyme og gjorde ikke meget væsen af sig selv, hverken i påklædning eller fremtoning, når der var soloer her og der.
Undervejs når Within Temptation lavede nedslag i deres bagkatalog på store hits som ”In The Middle of the Night”, ”Shot In the Dark”, ”Faster” og Taja duetten ”Paradise (What About Us?), så kom de unge fans smartphones frem. Tag nu bare at nyd oplevelsen ved en live koncert med dine øjne og ører. Vær tilstede i nuet sammen med bandet. En koncertoplevelse lageret i hovedet og sjælen er den bedste harddisk for en koncert. Den spillede igen i mit hoved på vej hjem efter mødet med Sharon og hendes Temptation team, mens månen lyste op til ”Stairways to the Skies”.

Within Temptation er stærkt tilbage med fornyet energi og at spille fem ’ukendte’ nye sange på sætlisten fra det kommende album, der ikke er udgivet, kan kun lade sig gøre, fordi de nye sange er stærke live. Læs anmeldelse af albummet Resist samt interview med Sharon og Within Temptation i næste nummer af Metalized #119 (udkommer til december).

Within Temptation MMXVIII tour
Raise Your Banner
The Reckoning
Endless War
In the Middle of the Night
Stand My Ground
All I Need
Supernova
Shot in the Dark
The Promise
Faster
Mercy Mirror
Paradise (What About Us?)
The Heart of Everything
Forgiven
Mother Earth
– – – – – – – – – – – – – – – – –
What Have You Done
Stairway to the Skies