Tilbage til 1985  

 

ARTILLERY + FEARUS + ALIEN FORCE
LYGTENS STATION, KØBENHAVN
14.04.18

Af Mikkel-Laurs
Foto: John-son/Mikkel-Laurs

 

Så var der dømt old school heavy metal og thrash fra 80’erne og redaktøren (Mika Botfeldt) og hans hjemmehjælper Laurs samt Kent drog afsted til Lygtens station på Nørrebro, for at overvære en koncert med 3 bands, hvor de 2 af dem, engang havde givet koncert for cirka 33 år siden på Saltlageret, som nu ikke længere eksistere, da det blev revet ned i midt firserne, da der skulle bygges det kendte Planetarie. Undertegnet har dog ikke været til denne koncert, da jeg ikke var gammel nok og ikke boede i København på det tidspunkt. Nu 33 år efter var det nu muligt at opleve disse 2 bands give den gas igen, dog ikke med alle originale medlemmer, fra dengang, men de kunne stadig give den gas på instrumenterne.

ALIEN FORCE
Alien Force var det første band der gik på og leverede en god gang old school 80’er heavy metal og et band som også er fra den æra sammen med Artillery, det er ikke band jeg kendte i forvejen, men det lød godt og Alien Force har 2 albums i bagagen, Hell and High Water fra 1985 og Pain and pleasure fra 1986. Alien Force blev gendannet sidste år, da de fik en invitation til at spille på Keep it true Festivalen i Tyskland i april, i år. Nåede desværre ikke at skaffe en sætliste fra dem, men der blev ihvertifald spillet en masse klassiker fra deres 2 albums.

FEARUS
Dette band var andet band inden Artillery, gik på og et dansk band der spillede death/thrash metal med en snerrende growl, lidt i stil med Death, ikke et band jeg kendte i forvejen, men det lød fedt og der var knald på og godt agressivt. Et band jeg bestemt vil holde øje med. Fearus er et ret nyt band og udgav sidste år en Ep.

ARTILLERY
Artillery, som var aftens hovednavn, var oplagte og gav den alt hvad de havde, de er et band som altid kan sætte publikummet i gang og et band som har eksisteret i godt 36 år, et band der har været med til at influrerer thrash genren sammen med de store udenlandske thrashbands som Megadeth og Voivod. Artillery begyndte sættet med ”Rise above all” fra albummet When Death Comes fra 2009 og kørte derefter igennem sættet med godt blandet fra nyere albums til gamle klassiker fra Fear of Tomorrow, Terror Squad og By Inheritance, der var ikke noget at sætte en finger på, hele bandet var godt veloplagte og det samme var publikummet til et udsolgt arrangement. Det er altid en fornøjelse at se Artillery, når de giver koncert og Michael Bastholm har en fantastisk vokal der passer godt til bandet, det er en stemme som giver musikken power.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *