Saturnus væltede Ringsted i førsteklasses doombrag

SATURNUS + ALKYMIST
METROMUSIK, RINGSTED
09.12.17

Tekst og foto af Marcus Mørkedal

Vi nærmer os afslutningen på noget af et koncertår, og det var også for Ringsteds vedkommende den sidste metalkoncert, så det skulle afsluttes med manér.
Og hvordan gør man så det? Jo, man får et af de helt store stoltheder på den danske metalscene, der i de sidste par måneder har tourneret Europa rundt, tilbage til fædrelandet for at spille én sidste koncert før det nye år.

ALKYMIST
Alkymist er et meget nyt band, der har spillet deres dybe, dystre riffs siden de fandt sammen sidste år. Det var dem der skulle teste badevandet, og varme publikummet op inden Saturnus skulle indtage scenen, og det viste sig, at være lidt af en opgave. Der var større tryk oppe ved baren end ved scenen, publikum virkede langt fra overbevist, og det eneste svar de fik var enkelte klapsalver og let synkron headbanging. Det var ikke for mit vedkommende musikken der fejlede noget, faktisk passer de rigtigt godt sammen med Saturnus med deres fede riffs og en dygtig vokal, men der var ikke noget der lignede interaktion med publikum, hvilket fik dem til at virke meget fraværende. Musikken var fed, men de må godt gøre noget, for at gøre publikum en større del af deres koncert en anden gang.

SATURNUS
Der gik ikke en halv time før hovednavnet steg op på scenen og startede opsætningen af deres instrumenter. Fordelingen af publikum havde ændret sig, så nu var der trukket langt op mod scenen, og det var også et ret multikulturelt publikum der var til stede. Folk var kommet fra nær og fjern for at opleve Saturnus, og der var fans fra hele Danmark, nabolandene og selv Rusland og Kroatien. De skød deres to timer lange sætliste i gang med ”Litany of Rain”, og allerede dér kunne man fornemme, at der var mange der havde ventet længe på den her koncert. Stemningen var helt i top i den udsolgte sal, og der var faktisk intet at sætte en finger på. Thomas A.G havde styr på vokalen med dybe growls og clean sang gennem hele koncerten, og lyden på instrumenterne kunne ikke have passet bedre sammen. Bassen var aldrig overdøvet af guitarerne, trommerne var klare men ikke for høje, og guitarerne var også helt upåklagelige. Udover musikken havde Saturnus også styr på, hvordan man inddrager publikum i en koncert med break i sætlisten sat af til et par ord. Det gør altså bare meget, at man lige bryder det lidt op, så det ikke kun er musik. Deres sætliste bød på lidt af hvert, og der var numre fra alle fuldlængdeudgivelserne igennem deres karriere, numre lange som korte og tunge som rolige. De spillede også nummeret ”Thorns”, der er et nyt nummer, som vil være på deres næste album der kommer ud en gang i 2018. Der var noget for enhver Saturnus fan, og da klokken nærmede sig midnat og koncerten var ovre var der bred tilfredshed i MetroMusik.
Det var tungt, det var melodisk, og Saturnus skal bare spille noget mere herhjemme, for hold da op, hvor kan de lever

SETLISTE:

LITANY OF RAIN
PRETEND
STARRES
WIND THORN
IN FLAME THY HEART
I LOVE THEE
EMPTY HANDED
BETWEEN
MURKY WATERS
FOREST OF INSOMNIA
THORNS
I LONG
CHRIST GOODBYE

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *