ROCKFEST I RINGSTED

BLENDED BREW + STATEMENT + BLACK SWAMP WATER
KULTURHUSET, RINGSTED
08.04.17
Af Marcus Mørkedal
Foto: john-son

Selvom der er mange forskellige koncerter inden for en hårdere genre, så falder de alle generelt under to kategorier. Dem som man skal bruge tid og kræfter på at opsummere, og dem som man nok ikke glemmer foreløbigt. Koncerten i det bitte spillested i Ringsted Kulturhus, var klart et eksempel på den sidstnævnte kategori. Hold da op, hvor blev der givet den gas fra tre meget forskellige bands, der spillede en fremragende koncert, og passer utroligt godt sammen. Der blev budt på hård rock fra alle bands, med de var dog alle meget forskellige, og hvert band havde sine egne twists til musikken. Selvom det kan omdiskuteres, hvor spændende en provins som Ringsted er, så var denne aften i det kanon fede spillested bestemt ikke kedelig.

BLACK SWAMP WATER

De midtjyske gutter fra Black Swamp Water var først på programmet, og de åbnede ballet på mesterlig vis med sangen ”Leave Nothing Behind”. Jeg havde naturligvis tjekket bandet ud hjemmefra, og selvom de ikke underpræsterede overhovedet, så blev jeg heller ikke specielt imponeret. Det var lige hvad jeg havde regnet med, men mine forventninger var også høje, så jeg kan da bestemt ikke klage. De spillede en solid, rocket sætliste med numre som ”World on Fire”, ”Hellride, ”Into the Fire” og ”Drink ’Em Way Down”, der ifølge forsanger Bjørn Bølling Nyholm: ”handler om det vigtigste her i verden, at drikke massere af øl!”. De spillede også et mere stille nummer, nemlig det akustiske ”Run”, der viste at de sagtens kunne spille andet end den hårde rock vi ellers havde hørt. Det er altid godt med lidt blandede bolcher, og Black Swamp Water havde taget den store slikskål med. Der var en fantastisk tydelig lyd på alle instrumenter i det lille lokale, godt varieret scenelys og det hele spillet med en afslappet men stadigvæk energisk attitude. De må opleves igen!

STATEMENT
Et band som mange havde glædet sig til at se, var det hårde rockband Statement. Der var fans iført Statement hættetrøjer og t-shirts uanset hvor man kiggede hen, om det så var lige overfor scenen, eller med ryggen til baren som der for resten også var godt gang i. Jeg havde skam også set frem til dem, men faktisk ikke ligeså meget som jeg så frem til Black Swamp Water. Statements forsanger Jannick Brochdorf overgik alle de forventninger jeg førhen havde, for hans vokal er slet ikke så fed digitalt som den rå, energiske vokal han præsterede med under koncerten. Hele bandet udviste en storslået energi og især lead guitarist Niels Alex Larsen fortjener en hånd for sit guitarspil på scenen. Han spillede hurtige og komplicerede soloer med et overskud som man sjældent ser fra andre guitarister, og opfordrede endda publikum til noget som ellers er uhørt til metalkoncerter. Han ville have publikum til at gå ind på Facebook, starte en livevideo og begynde at synge med på sangen ”Dropzone”. Jeg syntes også at det er på sin plads at nævne bassist Martin Poulsen her. Han spillede dygtigt med en høj og tydelig bas, noget som jeg altid sætter stor pris på. Statement spillede både numre fra deres debutalbum som titelnummeret ”Monsters”, ”Crawling” og førnævnte ”Dropzone”. Der blev selvfølgelig også spillet sange fra deres nyeste skive, Heaven Will Burn. Heriblandt ”A Fire Burns”, ”Playing Around” og selvfølgelig titelnummeret ”Heaven Will Burn”. Tak skæbne, hvor spillede Statement fedt, og trods et par tekniske problemer med guitaren i starten, så spillede de godt igennem, igen med godt lys og en god lyd som nåede ud i alle kroge af spillestedet.

BLENDED BREW
Blended Brew er et band fra den lille by Glumsø, der ligger et stenkast fra Ringsted. Et nærmest lokalt band som Blended Brew fyldte godt op i lokalet, og der var op mødt publikum fra mange forskellige aldersgrupper. Da bandet gik på måtte jeg gnide mig i øjet, for forsanger Jimmy Månson lignede til forveksling en anden dygtig vokalist, nemlig Marc Hudson fra DragonForce. Dog lød de overhovedet ikke ens, og det var heller ikke powermetal som Blended Brew diskede op med, de spillede nemlig hård 70’er rock, med et lille kick af glam metal hist og her. Der var guitarriffs for alle pengene, og Blended Brew havde et godt kram om publikummet, og spillede en yderst professionel koncert. Bandet havde godt styr på scenen, og selvom der var let tekniske problemer, så kom bandet rigtigt godt igennem koncerten og kom bogstaveligt talt helt ud over scenen. Kig væk i et sekund, og pludselig står bassist Mathias Jørgensen på en tønde midt i lokalet, og spiller med et totalt overskud. Publikum var så glade for bandet, at da de forlod scenen, så bad de om et ekstranummer. Og et ekstranummer fik de med sangen ”Secrets”, der ikke oprindeligt stod på setlisten. Den nye trommeslager Christoffer Beck havde en lidt dårlig start på nummeret, men kom rigtigt flot igennem den. Iført en oldschool denimvest og med en rød Gibson SG om halsen gik forsanger Jimmy Månson til den, og gav den hele armen sammen med resten af gutterne i Blended Brew, der lukkede en fest med en fest.

Det var altså et brag af en fest i Ringsted by, og der blev i den grad rocket, danset, hoppet og sunget igennem af både bands og et trofast publikum der altid var med. Lad os krydse hvad der kan krydses for at rocken kan rulle i Ringsted igen en anden gang.

SETLISTER:
BLACK SWAMP WATER

1. Leave Nothing Behind
2. Life Is Pain
3. Harmless
4. Hellride
5. Drink ’Em Way Down
6. Run
7. World On Fire
8. Into the Fire

STATEMENT
1. Intro
2. Madness
3. Monsters
4. Childhood Dreams
5. Playing Around
6. Crawling
7. Heaven Will Burn
8. A Fire Burns
9. Keep You Alive
10. New Beginning
11. Dropzone

BLENDED BREW
1. Laughing at Your Feet
2. Stoned Memories
3. Temple Head
4. Open Ocean
5. Psycho Echo
6. Attention
7. Reverberates
8. More Wants More
9. Stepping on the Sun
10. Feed the Passion
11. Tom Hangs
12. Secrets (ekstranummer)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *