Southern Rock i særklasse fra Black Oak County

Jeg har misset Black Oak County koncerter et par gange. Dels fordi en koncert på High Voltage blev aflyst og dels fordi jeg har været optaget på koncert datoerne. Endelig lod det hele til at falde på plads, så jeg kunne se dem på High Voltage d. 18 februar. Men ak, ind fra højre kom en venindes 40 års fødselsdag. Under festen, får jeg alligevel sneget mig afsted mod København, for at høre de jydske drenge fra BOC. Ankommet til High Voltage, varmer jeg op med gratis øl (TAK !) i en time, og gør klar til at høre Niels Beier skråle southern rock ud til mig og de andre gæster.

BOC startede hårdt ud med ”Someone Else” og fulgte op med ”Mad Dog” og ”The Bogeyman”. Alle tre sange spilles knivskarpt og Niels Beier får sunget lidt gang i publikum. Forsangerens hæse stemme er blandt de allerbedste herhjemme og når han støttes af fede riffs, fede basgange og ørehængende soloer, så kan man kun være meget tilfreds. Det var desværre ikke den venligste velkomst jyderne fik. Da de, efter de tre sange, holdt en kort pause, var der elementer iblandt publikum der råbte efter Lucer som skulle spille efter BOC. Det er efter min mening dårlig stil, men bandet vendte den og bad alle om at give en hånd til Lucer. Godt reddet.

Det der er så fedt ved BOC er at de ”bare” gør det simple. De spiller deres sange uden så mange finurligheder og uden så meget snak. ”Enough On My Plate” blev i hvert fald spillet uden så meget pis og jeg bed mærke i den helt igennem fantastiske solo af guitarist Jack Svendsen. Midt i sangen gik Niels Beier en tur ned bland publikum og spillede derfra.
Generelt var folk kommet for at se Lucer, men stille og roligt fik BOC imponeret så meget, at gæsterne overgav sig og lod ben, arme og hoveder slippe løs. Hvis ikke alle var fanget ind, så blev de det da den smukke balade ”If You Only Knew” blev spillet. Sangen gav et afbræk fra den hårde sydstats rock men kun for en stund, for BOC fortsatte med øredøvende ”Nothing To Say” og ”Laughing With The Crows”. Undervejs var Jack Svendsen en tur i baren og gav en lille solo imens han sad på hug på baren.

De sidste to sange ”Save Me” og ”Never Cared” har noget meget catchy over sig. Selvom folk ikke kendte sangene på forhånd, lærte de hurtigt hvad der skulle synges, og da den sidste strofe var spillet havde alle overgivet sig til BOC. Det var en fabelagtig ”southern style I dont give a flying fuck kinda concert”.
Til dem der er ærgerlige over at Black Stone Cherry måtte aflyse, kan jeg igen sige, at drengene fra Black Oak County spiller bedre, har bedre sange og frem for alt har de en sanger som synger bedre. Black Oak County er et af landets bedste livebands, og i går eddersatme glip af noget, hvis i ikke tager til koncert med dem. Personligt glæder jeg mig meget til Nordic Noise Festival hvor BOC spiller.

Jeg gik efter BOC, jeg havde en fødselsdags fest, så beklager meget Lucer. Jeg nåede ikke at høre jer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *