Helhorse Releaseparty

HELHORSE + EVRA
SIGURDSGADE, KØBENHAVN
16.05.2016
Af Thomas Thomsen
Foto: Stefan Frank thor Straten
Se flere billeder her

Sigurdsgade en søndag aften i pinsen. Øde som en vestjysk landevej. Men på nummer 39 var der gang i festligheder. Omgivet af diverse undervisningsinstitutioner var mulighederne god for, at skrue op for volumen uden det generede nogen i nærheden.

Helhorse havde inviteret til releaseparty i forbindelse med udgivelse af deres 3. og selvbetitlede studiealbum.

Bag Dannebrog – naturligvis med påskriften Helhorse – bød de seks ryttere velkommen til aftenens begivenheder. Et flag som to nydelige herrer fra Slagelse havde medbragt til aftenens lejlighed. Et flag som ofte er blevet luftet når Helhorse har spillet.

Helhorse har set ind i sig selv og taget fat om deres ædlere dele. Skåret det hele ind til benet har de smidt tredje album i handlen og den blev da også sat på grammofonen efter denne velkomst.

EVRA

Til at varme publikum op, havde Helhorse inviteret københavnske Evra med på scenen som support.

Jeg havde fornøjelsen, at opleve Evra på BETA for nogle måneder siden, da de var support for Cancer Bats. I modsætning til koncerten på BETA mødte Evra op i stærkeste opstilling og havde sat reservespillerne ud på bænken igen.

Trommeslager Nicholas Meents og bassit Ole Palm Schwartz var tilbage på scenen.

Som på BETA blev det et hæsblæsende show med energi og nerve. Jeg smed lidt lussinger af sted efter deres optræden på BETA, hvor lyden til tider mindede om en ghettoblaster hvor volumenknappen var skruet lidt for meget i bund.

Om de havde lyttet efter – eller lokaliteterne gjorde forskellen – skal jeg ikke gøre mig klog på, men det virkede som at lydniveauet havde fundet sit helt rigtige niveau. Og her er det så ikke, at I skal tro, at den gamle her ikke tåler høj musik. For rock og det der værre skal sgu spilles højt. Men det skal ikke ske på bekostning af et mindre tilfredsstillende lydbillede.

Evra spiller med så meget energi og nerve når de indtager scenen. Og trods at det virker til at de hver i sær går ind i deres egen verden formår de alligevel at sende masser af energi ud over scenen.

Et mirakel at trommerne stadig stod på deres plads efter de tørre tæsk som de blev udsat for. For der blev i sandheden smadret løs på gryder og låg.

Strengene på bas og guitarer blev flået fra hinanden og mikrofonen blev pulveriseret af en hæsblæsende vokal.

Ros til de unge gutter, som skal opleves live. Hvis du tør.

HELHORSE

Hvordan føles det, at stå på en mark. Se en flok heste komme galoperende mod en. Blive trampet ned og efterladt med aftryk af hestesko over hele kroppen.

Tja, tag til en koncert med Helhorse. Bliv udsat for moshpit og wall of death. Tilsat en hidsig blanding af rock, metal og hardcore. Så har du oplevet noget tilsvarende.

”Nørrebro. Vi er kommet hjem, hvor vi hører til. Det var en ære, at spille til Heavy Agger. Men der er sgu mere gang i København.”

Ja, det skal jeg da lige love for der var. De splittede jo Sigurdsgade ad i atomer. Ødelagde og pulveriserede mine kropsdele, så jeg i dag har samme fysiske bevægelighed som min aldrende mor.

Vi fik albummet Helhorse, at høre i studieversionen tidligere på aftenen. Nu fik vi samme omgang bare live. Tilsat et udpluk af numre fra de foregående udgivelser.

Den energi, fandenivolskhed og brutalitet som Helhorse spiller med er eminent. Og den varer ved fra start til slut. Ikke noget med opvarmning og lad os starte stille og roligt ud. Eller for den sags skyld nedvarmning så vi ikke stivbenede i morgen. Nope. Der er kun en vej. Og det er fremad.

Selv et, for mig, stillegående nummer som ”Fortune Favors The Bold” havde ikke den effekt, at du stod med følelsen af, at være blevet fanget i et hestehul langs den jyske vestkyst. Tværtimod. Det bevidnede bare om, at selv stillegående numre kan virke i sammenhæng med det modsatte uden, at det får betydning energien.

”Nørrebro. Vi har booket lokalet hele natten og vi går ingen steder”.

For min skyld kunne de have spillet til den lyse morgen. Men hesten skal jo også stoppe mens legen er god. Helhorse – vi ses til Copenhell.

Thomas Thomsen

Setliste Evra:

Intro
Washed away
Interlude 1
Enola
The occultist
I lysets skær; An introduction
Curse of the moon
Interlude 2
Lightbearer

Setliste Helhorse:

Se billede
Setlist

IMG_6454-Edit

IMG_6985

IMG_6979

IMG_6887

IMG_6794

IMG_6729

IMG_6728

IMG_6662

IMG_6554

IMG_6485-Edit

IMG_7113

IMG_7148

IMG_7155

IMG_7199

IMG_7410

IMG_7427

IMG_7434

IMG_7494

IMG_7496

IMG_7726

IMG_7706

IMG_7704

IMG_7703

IMG_7702

IMG_7688

IMG_7671

IMG_7625

IMG_7599

IMG_7734

IMG_7742

IMG_7769

IMG_7781

IMG_7796

IMG_7829

IMG_7890

IMG_7942

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *