DA KANSAS BRÆNDTE!

WALKING RUMOR + WOLFRAM + WHEN WATER RUNS DEEP
KANSAS CITY, ODENSE
08.04.16
Af NMAAR
Foto: Dan Eskekilde

På sådan en helt almindelig højuhellig torsdag plejer der ikke at ske så meget i Odense .. men! Kansas City og Odense Øvelokale Forening er gået sammen i et nyt projekt ved navn Sonus, det er deres mål at fremme undergrunds bands ved at afholde 4 showcases om året og denne aften var den første af slagsen og metal var på menuen – lækkert. Aftenens koncert var gratis (tak for det) som alle Sonus arrangementerne vist nok bliver. Men nok om det, tilbage til metallen.

Disco distortion

Walking Rumor
4

Første band var Walking Rumor og det var første gang de stod på en scene, hvilket man godt kunne mærke da bandets poppede nu-metal led under sloppy skift og lidt mangel på teknik – bevares, det var også deres første show, det skal nok blive bedre. Bandet stilede mod en blaning af H-Bloxx og Linkin Park (ikke ligefrem undertegnedes personlige favorit genre eller bands) og ramte ret tæt på målet der, især på vokal fronten var Walking Rumor gode til at få koret til at svinge, 3 stemmigt kor som var et radio hit værdigt . Der var endda tider hvor Walking Rumor opnåede ”anthem” stemningen og der var helt tydeligt en opbakning til dem. Man kunne godt have valgt at fokusere lidt mere på at øve sig i at rappe end i at vinke til publikum da koncerten efterhånden blev til en work-out session for publikum da bandet konstant insisterede på ”put your hands in the air” eller ”klap med på beatet” aktiviteter for publikum og de fleste adlød da også. All in all: Walking Rumor er ikke lige min smag, men åbenbart andres og med noget mere øvelse og lidt mere personlighed på scenen skal det nok gå hen og rykke.

Ulven kommer

Wolfram
8

Så. Kom. Wolfram. – Og hold da helt kæft der blev losset godt til de nedre regioner fra første anslag. Bandets tunge slæbende sludgey stoner rock (de kalder det vist selv for sloth rock) fik hele Kansas til at gynge. Fedt at høre stoner rock med så meget nerve og attitude oven i at det er ekstremt velspillet. Som en eftertanke kan man sige at bandet kunne godt have haft lidt mere publikum kontakt, men hul i det – vi var kommet for at danse, ikke holde i hånd og kigge hinanden dybt i øjnene. Den groovy, dirty riffing rykkede os alle rundt og ingen kunne stå stille, koblet med den fantastisk energiske og melodiøse vokal gjorde oplevelsen så pisse, pisse fed – Wolfram er det danske Down, no shit.. De holder sgu hvad de lover og du for en kæmpe uvasket knurrende ulv skudt lige in face fra start til slut – det her band skal bare ud og spilles over alt – så bookere, kom i gang. Anyways, koncerten var mega fed og spiller Wolfram nær eller i din by så snyd ikke dig selv for et af Danmarks bedste stoner acts.

To kill a Djentleman

When Water Runs Deep
9

When Water Runs Deep spiller djent, spillede djent, nej jeg ved det sgu ikke. When Water Runs Deep spiller fucking tungt, fucking stramt, fucking groovy METAL– de leverede en emminent koncert hvor der fløj publikummer til høre og venstre som var man i midten af en blender. Ingen, og jeg mener i n g e n kunne modstå de forbandede catchy sange der blev leveret med perfektion. Musikken var stemningsfuldt bakket op af atmosfæriske soundscapes der kørte mellem og nogen gange under numrene, hvilket virkelig bandt det hele sammen til en større enhed. Forsangerens gutterale growls og herlige stage precense toppede lige lagkagen – top fucking klasse. Der var en fantastisk stemning under showet som man ellers skal lede længe efter på sådan en grå regnvejrs dag i Odense men When Water Runs Deep blæste skyerne langt væk og man kan kun sidde og forventningsfyld glæde sig til næste gang de fynske djentlemen spiller op til undergang og øl.
Alt i alt var det en møg fed aften på Kansas i Odense, alle 3 bands havde noget at byde ind med og som sagt var stemningen helt i top. Lyden var udmærket fra start men blev bedre gennem hele aftenen så det faktisk lød virkelig godt til sidst – dog generelt lidt lav, det er sgutte meningen vi skal snakke sammen når musikken spiller. Men men men.. tilfreds, glad og taknemmelig er man oven på en ellers temmelig tør (sådan i overført betydning, det regnede ret meget) torsdag. Mere af det tak.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *