’LAGER-THAN-LIFE’ ROCK AFTEN MED ROYAL HUNT

ROYAL HUNT
AMAGER BIO, KØBENHAVN – 30. MARTS 2016
Af Stephen Royal Rocky
Foto: john-son

”Message to God” – Kære Gud, hvis du findes, så svar ’for helvede da’ på vores beskeder, for vort eneste ønske, hvis der kun er ”One Minute Left To Live” er at høre en koncert med Royal Hunt. Det er ”A Life To Die For” eller er dit liv bare fyldt med ”Lies” og ”Wasted Time” så det hele ender i ”River Of Pain”? Inden den fænomenale koncert oplevelse med danske Royal Hunt skrives i et filosofisk anmelder landskab af dansk/engelsk, så er det såmænd blot et forsøg på at fortælle alle jer, der ikke var mødt op, hvad I gik glip af. Hvis du så samtidig tjekker sætlisten nederst, så giver de strøgfulde citater, som er sangtitler, pludselig mening. Royal Hunt med keyboard maestro André Andersen bag sin slotsmur af fem keyboards overbevidste sammen med sit topprofessionelle band, at de er vort lands kongelige hofleverandører af symfonisk prog. metal, kaldet neo-klassisk metal.

Det var dedikerede Royal Hunt fans, der var mødt op i Amager Bio for at overvære en af de sjældne koncerter som dette internationale dansk/svensk/amerikanske band giver på dansk jord. Det er en skam, at ikke flere danske rock fans deltager, for her har vi et internationalt storsælgende kvalitetsrockband, der kan deres kram og ikke mindst ’krammer’ deres fans med deres storslåede kompositioner spillet med ægte tilstedeværelse, smil og nerve som gjaldt det en eksamensfremlæggelse af et bachelor projekt i musikalsk fremførelse. Allerede fra de første energiske strofer i den klassisk rock inspirerede instrumental intro ”Martial Arts” brillerede samtlige musikere med deres tekniske kunnen. André styrede det hele fra sine keyboards, med spilleglæde og overskud til både band og publikum sørgede han for sine gennemtænkte rock kompositioner gennem 13 albums blev udført med præcision fra et levende band. Jonas Larsen på guitar, lød nærmest som en ung version af Yngwie Malmsteen og den nye svenske trommeslager Andreas Johansson, spillede som havde han været med i Royal Hunt siden begyndelsen i 90’erne. Den anden svensker, Andreas Passmark på bas, stod ikke bare i et hjørne på scenen, men deltog på lige fod med guitaristen og satte hele rocktoget sikkert afsted på skinner. Det hele i en vellyd ud i salen, der smagte som en årgangsvin, man kun deler med sine bedste venner. Sådan fortsatte koncerten med flere ’glas af denne lækre vin’, med den sprudlende og karismatiske forsanger DC Cooper der sendte bølger af charme, selvtillid og lækker stemme ud over publikum med en sangrøst sjældent hørt renere. Den royale sætliste, var plukket fra både gamle kendte hits samt nye stærke sange fra de tre seneste studiealbums, der virkede som klassikere allerede ved første riff. Særlig fedt var det at høre et par ’gemte’ sange som ”Army Of Slaves” og ”Lies”, der stod stærkt denne aften. Med et bagkatalog på 13 albums siden 1992, er der nok at tage af og sætlisten fungerede fedt med de ret heavie sange, der var udvalgt. Slutsangene ”Message To God”, ”Stranded” og ”A Life To Die For” sendte os ud i den virkelige verden igen efter en frelsende aften med Royal Hunt. Der var mange, der gik glip af en ’lager-than-life’ rock oplevelse med højt til loftet. Så kom med næste gang og nyd denne årgangsvin af vellageret rock.

Efter tre ugers Europa rundtur med koncerter næsten hver dag var Danmark sidste stop med tour bussen, inden det royale band tager flyet mod øst Europa for at spille i Rusland dagen efter og senere indtager både Ungarn og Japan, hvor der meldes om udsolgte koncerter, hver gang Royal Hunt stiller op. Tak for en konge aften af veludført neo-klassisk progressiv rock.

Royal Hunt band
André Andersen – keyboards
DC Cooper – sang
Andreas Passmark – bas
Jonas Larsen – guitar
Andreas Johansson – trommer

Royal Hunt sætliste
1. Martial Arts
2. River of Pain
3. One Minute Left to Live
4. Army of Slaves
5. Lies
6. Wasted Time
7. Heart on a Platter
8. Flight
9. Trommesolo
10. May You Never (Walk Alone)
11. Until the Day
12. Half Past Loneliness
13. Message to God
– – – – – – – – – –
14. Stranded
15. A Life to Die For
DSC_1296

DSC_1003

DSC_0935

DSC_0009-001

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *