Dansk dark rock til Polsk festival

Danske Silhouette er blevet udvalgt til at spille UBC Charlotta Rock Festival 12-13. juni, der finder sted i Slupsk i det nordlige Polen. Her skal bandet overbevise et dommerpanel om, at de er et af de tre bands, der får æren af at være support for et af hovednavnene, ZZ Top, Robert Plant og Santana, til den 9. udgave af den store polske rockfestival, Festiwal Legend Rocka, i juli måned.

Det jyske band Silhouette, der udgøres af Tobias (lead vokal, bas), Tommy (trommer, vokal), Steffen (guitar, lapsteel, vokal) og Erik (orgel/keys, guitar, vokal), startede ud i 2012, da Tobias og Tommy mødtes og begyndte at skrive sange sammen. Det er et band med en fælles baggrund i Fredericia og Kolding, alle venner, som i Silhouette er samlet omkring en sjælerejse og en ide om, hvordan rockmusik skal lyde og fortolkes.

Rytmegruppen bestående af bassist og trommelager er et sammentømret grundlag, som har spillet sammen i flere år. De resterende to går henholdsvis på konservatoriet og læser musik ved universitetet. De fire medlemmers individuelle musikalske stil og inspiration spænder vidt, dette fra metal og blues over 80’er pop til country og folkemusik. Men som band og enhed har der ikke været problemer med at finde fælles fodslag hvad angår stil og udtryk.

Silhouette spiller Dark Rock, hvor elementer fra ikke mindst halvfjerdsernes samt også firsernes hårde rock og okkult/shock rock væves sammen til en personlig lyd og stil. Romantiske og melankolske melodier får kant af det groteske fra rockmusikkens uhyggelige og obskure ansigt.

Bandets debut EP Die the Fire, der udgives til efteråret, indeholder seks numre, som udfolder sig som en dynamisk eksplosion af psykedeliske detaljer, hvor de lange syrede stykker – og sammenspillet af lapsteel guitar og ægte hammond rock orgel – fremkalder tydelige referencer til giganter som blandt andre Pink Floyd og Deep Purple. Det er rockmusik, der varierer fra ekstrem metal over i dyb blå blues.

Die the Fireblev indspillet en stormramt vinter uge ved den danske vestkyst, er mixet af Kasper Thomsen i samarbejde med bandet selv og er mastereret af Mads Christensen (Rillbar).

Også på scenen præsenteres Silhouettes univers effektfuldt og atmosfærisk. Temaerne om det mørke og okkulte sættes effektivt i spil sammen med bandets både hårde, stemningsmættede og melodiøse, progressive lyd.
Og som nyheden om Silhouettes optræden i Polen tikkede ind, er bandet også i gang med at planlægge en tour i sammenhæng med den kommende udgivelse.

Silhouette debuterede live, da de åbnede Metal Magic festivalen i Fredericia sommeren 2014. Desuden optrådte bandet ved en udsolgt Mono Goes Metal festival i januar 2015. Om sidstnævnte show skrev Revolution Inc.:

“… Silhouette har verden for sig, og hvor håber jeg dog, at de får lov til at blive dyrket ordentligt, for de er muligvis dét band blandt samtlige 12 på hele årets MGM med det største potentiale. Og det siger dæleme ikke så lidt.”

Facebook: https://www.facebook.com/silhouettedk

silhouette press 1

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *