JORDEN RUNDT PÅ 80 METALBANDS. 6. INFECTED OMNIPOTENCE FRA DEN DOMINIKANSKE REPUBLIK

Infected Omnipotence fra Den Dominikanske Republik

Af Stampe
http://youtu.be/S4cghIthX8E
docarib

Den Dominikanske Republik er en stat, som udgør to tredjedele af øen Hispaniola i det Caribiske Hav. Landet grænser op til Haiti.

Området blev først inddraget i verdenshandelen i 1492, hvor Columbus lagde til på øen. Da spanierne kom tilbage i 1496 grundlagde de den nuværende hovedstad, Santo Domingo, som den første europæiske by i Amerika. Landet kom under spansk styre. Frankrig overtog den del af Hispaniola, der i dag er Haiti. Under kolonitiden fungerede den Dominikanske Republik som sukkerleverandør til Spanien og Frankrig. Mange hvide flyttede til landet i denne periode.

I 1822 blev den Dominikanske Republik dog invaderet af Haiti. Haiti havde løsrevet sig fra Frankrig i 1804 og var dermed blevet den første sorte republik. Kontrasten mellem de to nabolande var stor, og her blev fundamentet for mange års fjendsk naboskab skabt. I 1844 fik den Dominikanske Republik gjort sig selvstændig og var i 16 år uden indflydelse fra noget andet land. 1861 generobrede Spanien landet, men kun for en kort periode. Fra 1865 har den Dominikanske republik været en selvstændig republik.

Da Spanien indtog landet i 1496 var 100% af befolkningen af samme etniske afstamning, en form for mulat. I dag er der kommet to andre store grupper til. 16 % er hvide, og 11 % er sorte. I løbet af de mange år, der er gået siden den store indvandring er racerneblevet blandet og det kan være svært at skelne. Rent racemæssigt ligner de alle på de andre caribiske øer. Spanierne medbragte kristendommen, så i dag er 95 % af befolkningen katolikker. En sidste tydelig rest af den spanske kolonitid på befolkningen er sproget. Man taler nemlig spansk.

Der er relativt store sociale skel mellem de rige og de fattige. Det skyldes de mange år med en meget liberal leder, Balaguer, forværret af nogle trange økonomiske år. Ikke desto mindre er forskellen mellem rig og fattig blevet større. På trods af det bliver der født flere og flere mennesker ind i fattige kvarterer, hvilket blot presser midlerne til dem endnu mere. Overbefolkning er et problem i Den Dominikanske republik, som på trods af de mange, svært beboelige bjerge har en større befolkningstæthed end Danmark. Derfor går der i dag mange arbejdsløse unge mennesker rundt.

Selve levestandarden er nogenlunde. De ligger nummer 95 på listen efter levestandard i 2007, såkaldt HDI. Det er lidt lavere end de fleste caribiske naboer (dog ikke Haiti). Den gennemsnitlige levealder er 68,1 år, mens spædbarnsdødeligheden er på 3,4 %.

Interviewet er med Clandestine.

Præsenter jeres band og medlemmerne.

I øjeblikket er vi to mand i bandet.

Abortion – vokal og design

Clandestine – guitar og bas

Hvordan opdagede i metal?

I begge vores tilfælde opdagede vi musikken i barndommen, hvor venner gav os albums at lytte til. Senere spillede internettet en stor rolle i vores opdagelse af denne kunstform.

Hvorfor vil i spille metal?

Jeg begyndte at spille guitar for at efterligne de bands jeg kunne lide. Det var naturligt at jeg begyndte at spille metal.

Er metal accepteret i jeres land? Eller prøver folk, regeringen eller religion at bekæmpe jer?

Den konservative del af befolkningen i Den Dominikanske Republik bryder sig ikke om alternative livsstile. Heller ikke metal, der også møder modstand fra religiøse grupper.

Hvordan er metalscenen i jeres land? Er der mange bands, magasiner, fanzines, websider osv?

Her er masser af bands. En del af dem har godt potentiale. Støtte fra de traditionelle massemedier er lig nul. Der er nogle internetmedier der støtter lidt. Vi har et par festivaler og mange koncerter hvert år.

Hvornår startede metal i jeres land?

Abaddon RD startede i firserne og eksisterer endnu

Hvilke subgenrer inden for metal er populære i jeres land?

Helt generelt kan jeg sige at ekstremmetal altid har været mest populært her.

Hvilket metalband er størst i jeres land?

Jeg kan nævne nogle stykker der har haft vigtige karrierer og som har vist flaget udenlands. Dette er tilfældet med Archaios, Exsanguination Throne, Santuario, Abbadon RD, Altus Mortem osv.

Hvilke bands lytter i til? Og hvem inspirerede jer?

Nu til dags får vi indflydelse fra bands som Cattle Decapitation, Defeated Sanity, Deeds Of Flesh, Death, Severe Torture, Gorgasm, Suffocation og mange flere.

Føler i at i bringer lidt af jeres lands kultur ind i jeres musik?

Det er ikke noget vi har som mål som band. Det er muligt at det sker, men det er ikke et bevidst valg så.

Hvad baserer i jeres lyriske tema på?

Vores lyrik handler i øjeblikket om konspirations teorier, manipulation i de øverste geledder af magten, tvungen religiøs indoktrinering og martyrer.

Hvordan opdager i nyt metalmusik?

Vi holder øje med de pladeselskaber der producerer den slags dødsmetal vi kan lide. Og internettet er en fin kilde til at opdage nye bands.

Hvordan ser i metalscenen i jeres land udvikle sig i fremtiden.

Vi håber at den vil vokse sig større end den er nu. Med mere sammenhold og med sponsorer der vil hjælpe med at promovere vores musik.

Hvad er der i vente for jeres band i fremtiden?

Vi tekniske bands bryder os ikke om “moderne” metal og jeg tror at den genre vil blive mindre og mindre værd som tiden går, så folk er tvunget til at visse store evner i stedet for. Der er vi allerede. Derudover arbejder vi på at perfektionere vores indspilnings lyd.

Er der nogle bands fra jeres land som i kan anbefale?

Jeg bliver nødt til at nævne mine lokale favoritter: Ad Bestia, Medulah, Altus Mortem, Synthesia og Merodac. Og der kommer også splinternye angreb fra bands som Progenitus og Cosmic Hell.

Har i udgivet nogle albums? Hvis ja, hvor mange?

Vi udgav ep’en Global Infection i 2012, der blev anmeldt på fire sprog. Vi havde sange fra den med på opsamlingsværker som Armagddon: Soundtrack To Apocalypse og Grinder Headbanger.

I 2014 udgav vi første single fra vores kommende debut fuldlængder Humanbotic Paradox. Vi arbejder stadig på detaljerne angående dette album.

IO1

Hvor kan vi høre eller købe jeres musik?

Man kan høre vores single her https://soundcloud.com/profeta-clandestino/infected-omnipotence-humanbotic-paradox

For at følge bandet og modtage updates kan i give os et like her

https://www.facebook.com/infectedomnipotence

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *