JORDEN RUNDT PÅ 80 METALBANDS. 2. LELAHELL – ALGERIET

Lelahell fra Algeriet

Af Stampe

 

Algeriet er en republik i det nordlige Afrika, der ligger ud til Middelhavet og grænser op til Tunesien, Libyen, Niger, Mali, Mauretanien, Vestsahara og Marokko. Hovedstaden, der har givet landet sit navn, hedder Algier og ligger i det nordlige Algeriet på Middelhavskysten.

Efter 132 år som fransk koloni fik Algeriet uafhængighed den 5. juli 1962 efter en længere periode med borgerkrig og konflikter.

Algeriet er det største land i Afrika og Middelhavslandene med hensyn til areal med sine 2,4 mio. kvadratkilometer. Man har estimeret befolkningstallet til 37,1 mio. indbyggere i 2012.

Det officielle sprog er arabisk med fransk som andetsprog.

Algeria

 

Lelahell blev dannet i 2010 og frontmand og guitarist Redouane “Lelahel” Aouameur har besvaret Metalizeds spørgsmål.

Præsenter jeres band og medlemmerne.

Lelahell er et af Algeriets nyere ekstremmetal bands. Vores cementknusende dødsmetal har smadret kranier siden 2010. Dannet af mig, der før har spillet i bands som Neanderthalia, Litham, Carnavage og Devast, så jeg er ingen nykommer til metalscenen i Algeriet. Resten af gruppen består af Slave Blaster (trommer) og Nihil (bas), der også danner rytmesektionen i et andet band fra Algeriet, nemlig Barbaros der spiller black metal.

Hvordan opdagede i metal?

Da jeg var teenager snuppede jeg tre hard rock albums fra min storebrors samling og lyttede meget nøje til dem. Det var Blackout med Scorpions, Flick Of The Switch med AC/DC og No Sleep ’til Hammersmith med Motörhead. Jeg var totalt fascineret og afhængigheden var begyndt.

 

Hvorfor vil i spille metal?

Jeg vil spille metal fordi jeg elsker denne musik.

Er metal accepteret i jeres land? Eller prøver folk, regeringen eller religion at bekæmpe jer?

Metal bliver betragtet som en vesterlandsk kultur og er totalt ukendt af massemedierne. Så folk er generelt ret ligeglad med det.

Hvordan er metalscenen i jeres land? Er der mange bands, magasiner, fanzines, websider osv?

Scenen er ikke så stor, som du nok kan regne ud, men den har eksisteret i mere end to årtier og der er nogle gode og lovende band. Der er også et par internetsider om metal i vores land. Få men gode.

 

Hvornår startede metal i jeres land?

Efter min mening er der tre bands som skal betragtes som pionerer af metal i Algeriet. Det første er Rascass, der blev dannet i 1992, og som efter min overbevisning var det første metalband fra Algeriet. De spillede speedmetal med algeriske tekster. i 1993 udgav de en demo med fire numre, der bliver betragtet som den første algeriske metaludgivelse.

Nummer to er mit gamle band Neanderthalia, som blev dannet i 1993. Vi var det første algeriske metalband der gav en live koncert. Det var i 1994, og gruppen, der spillede et mix af heavy og doom, nåede at udgive en demo og en selvudgivet fuldlængder.

Det tredje er Litham, som tre af vi medlemmer i Neanderthalia dannede i 1996. Vi spillede en blanding af black, død og heavy med lokale indflydelser og var det første ekstreme metalband i Algeriet. I 1999 udgav vi den første algeriske metal fuldlængder.

Hvilke subgenrer inden for metal er populære i jeres land?

I Algeriet er de fleste metalhoveder glade for død og black, men også de store metalbands som Metallica, Slayer, Megadeth og så videre.

Hvilke bands lytter i til? Og hvem inspirerede jer?

Vi har ikke nogle specifikke inspirations kilder. Vi får vores inspiration fra alt hvad der handler om dødsmetal og alt andet brutalt musik. Og også noget lokalt musik.

Vi lytter til mange forskellige genrer, som f.eks. rock, traditionel musik, heavy metal, black metal, prog, djent osv.

Føler i at i bringer lidt af jeres lands kultur ind i jeres musik?

Vi anvender få etniske partier i visse riffs, men vi er et dødsmetal band, ikke folk metal eller andet. Lelahells hovedkoncept er brutalitet gennem melodi.

Hvad baserer i jeres lyriske tema på?

“Al Intissar” er en sejrshymne og en finger til alle de fucking tabere der brokker sig dagen lang, uden at gøre noget ved deres liv. Let røven, motherfuckers! “Voices Revealed” er inspireret af selvbiografien fra seriemorderen Phillip Garrido, “Hypnose” er en besked til alle regeringer verden over, “Am I In Hell?” er et spørgsmål alle har stillet sig selv mindst én gang i deres liv, “Kalimet Essir” er en hyldest til vores martyrer, “Black Hands” handler om forskellen mellem rig og fattig, “Hillal” har et mere filosofisk koncept, og handler om interaktionen mellem mennesker og natur og “Mizmar” handler om de menneskelige fornøjelser.

Hvordan opdager i nyt metalmusik?

Gennerelt er det gennem webzines, de sociale medier og trykte magasiner. Også engang i mellem med traders.

Hvordan ser i metalscenen i jeres land udvikle sig i fremtiden.

Siden de tidlige halvfemsere har der altid eksisteret mange bands, men de forsvinder hurtigt igen. Problemet er altid det samme: De eksisterer i 3-4 år og går så hvert til sit. Jeg tror det er på grund af manglende spillesteder. Men det store problem (som er det samme i de fleste arabiske lande) er mangel på en undergrundsbevægelse. Folk bliver ikke selv involveret. Måske tror de at metal altid er som vi ser det på tv? Måske kan internettet og forbindelser til de store metalscener rundt omkring i verden ændre dette i fremtiden.

Hvad er der i vente for jeres band i fremtiden?

Vi skal nu igang med at skrive vores album nummer to, og vil koncentrere os om hvordan det skal produceres.

Er der nogle bands fra jeres land som i kan anbefale?

Jeg kan ikke lige komme i tanke om nogle, desværre.

Har i udgivet nogle albums? Hvis ja, hvor mange?

Vi udgav i 2012 vores første ep “Al Intihar” gennem Goressimo Records.

Vores debutskive “Al Insane… The (Re)Birth of Abderrahmane” (anmeldt i Metalized 95 til karakteren 7/10) blev mixet og mastereret af Ivan fra Anthropocide Studio i Hviderusland (Abominable Putridity, Aborted Fetus, osv). Den blev udgivet 5 august 2014 af amerikanske Horror Pain Gore Death Productions (Coffins Haemorrhage, Abcess, osv).

Lelahell - Al insane

Hvor kan vi høre eller købe jeres musik?

I kan købe og høre musikken her:

www.lelahell.bandcamp.com

Og på Spotify

 

Merchandise og cd’er kan købes her:

www.lelahell.bigcartel.com

 

Mange tak til Metalized for jeres store støtte.

Redouane  Aouameur

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *