D-A-D fylder 30 år

Den 3. marts 1984 satte Disneyland After Dark stikket i, og spillede sin første udsolgte koncert. Det er knap 30 år siden, og i dag udsender D-A-D 30 af bandets bedste sange som både trippel-LP, dobbelt-CD og download.

D-A-D er det længst levende danske rockband i historien med foreløbig 30 år på bagen i ét lang stræk – uden pauser og svinkeærinder. Vel at mærke 30 år, hvor D-A-D har formået at holde sig på toppen af dansk musik – altid med sin helt egen lyd, humor, nerve og sans for det visuelle. Og alligevel hele vejen igennem med en sult på at bestige nye tinder og at udfordre sig selv.

Legesygen og nysgerrigheden har været en drivkraft gennem samtlige 30 år. Og hvor rock-musikken måske nok i starten var en ungdomsfikseret musik, behøver man blot at tage et kig på koryfæer som David Bowie, The Rolling Stone eller for den sags skyld Little Richard for at vide, at rocken har udviklet sig til at være en moden kunstform, hvor de fleste kunstnere, som formår at fylde stadions rundt omkring, er på den gode side af de 40 år.

Forsanger Jesper Binzer: ”Det er jo fantastisk at få lov til at mejsle i den samme sten i så mange år og at se mere og mere af, hvad D-A-D kan. At overleve som band i alle de år er virkelig vildt – en nogenlunde arbejdsmoral og en masse fans betyder selvfølgelig meget, men D-A-D er større end os enkeltvis, og det har altid føltes sådan, at når vi mødtes, skete der meget mere, end hvad vi hver især kunne komme op med alene…”

D-A-D er stadig de samme, som de altid har været. Og heldigvis betyder det, at de som altid er på vej et nyt sted hen. Ingen – knap nok bandet selv – ved hvorhen. Eller som Jesper Binzer opsummerer det: ”Vi laver det samme, som vi altid har lavet: Prøver at ramme os selv i hjertet.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *