Anmeldelse: ROYAL HUNT + SUPERLOADER @ Amager Bio, København –  26.08.2023

Koncertanmeldelse:

ROYAL HUNT + SUPERLOADER @ Amager Bio, København –  26.08.2023

Royal anmelder og fotograf: Stephen Rocky Skriver

Endelig kunne vi komme til den royale ’nytårsrock-kur’ med dansk/svensk/amerikanske Royal Hunt. De ukronede konger af neo-klassisk prog rock, der altid leverer en højt til loftet musikalsk præstation. Med deres to nyeste store produktioner af spændende konceptalbum Dystopia I og II i baghånden er det faktisk over 5 år siden, at Royal Hunt har spillet koncert som hovednavn i Danmark (2018 på Beta og 2019 som support for Uriah Heep).

Denne aften i Amager Bio, var salen knap halv fyldt. Det til trods for, at det både var lørdag aften, det var lunt i luften og en absolut ok billetpris. Der var samtidig Næstved Metalfestival, så måske en del rockfans var draget sydpå til Næverland. Det er også lige meget, for os 300-400 fans der var mødt op, fik en herlig aften i Royal Hunts selskab.

SUPERLOADER

Inden Royal Hunt satte overlæggeren højt, kunne det danske rock band Superloader give deres bud på en forfriskende omgang hård garagerock med punch i baglommen. De fire gutter trykkede den max af foran den ret halvtomme sal og råbte, som var det i en stopfyldt Amager Bio.

Superloader lyder som en blanding af D:A:D punk møder Foo Fighters grunge rock attitude. De fik lidt over en halv time til at rocke salen i gang, men publikum denne aften, var nok mere til den progressive rock, som kom efterfølgende.

ROYAL HUNT

Vi har savnet dette mesterlige prog. rock band, der altid giver os en larger-than-life oplevelse med deres iørefaldende og spændende intense prog rock univers.

Alt var som det skulle være i opstillingen med kapelmester og keyboardmaestro André Andersen til højre på scenen bag sin ’kravlegård’ af keyboards i flere lag. Man må jo ikke gå ned på udstyr og sangene skal jo leveres, som var Royal Hunt til stede på et af de gamle historiske teatre i Rusland med balkon eller i Japan med 3-4000 fans samlet. Som band fungerer Royal Hunt virkelig sammenspillet og efter mange år sammen leverer de med musikalsk overskud deres numre ud til publikum.

Til venstre står den mesterlige guitarvirtuos Jonas Larsen med sin hvide signatur Stratocaster og spiller magisk som en ung Yngwie Malmsteen. Til højre styrer Andreas Passmark sin hårdt spillende bas og bagerst til venstre kan man ane ansigtet af Andreas ’Habo’ under en sort cap og et stort fuldskæg, mens trommestikkerne rammer tight. Ind på scenen kommer altid festlige og stærkt syngende DC Cooper, der har taget rejsen fra USA over til Danmark og Sverige for at spille med på Royal Hunts live mini tour, der startede i Sverige dagen før, Danmark denne lørdag og efterfølgende shows i Ungarn og Rumænien.’

Heldigvis er medlemmerne i Royal Hunt musikere med charme, spilleglæde og en larger-than-life følelse og de lod sig ikke kyse af de for få fremmødte til koncerten, bare deres fans var der og de kunne spille den symfoniske prog. metal, som de har mestret i over 40 år på 17 studiealbums. Det var de tro Royal fans, der var mødt op denne aften.

Sætlisten startede med ”Fistful of Misery” og desværre var der dril med lyden fra DC’s mikrofon i første vers, men det blev løst, alt imens bandet uanfægtet spillede videre – the show must go on. Jo længere vi kom ind i sætlisten, jo mere hang det hele sammen. Lyden blev bedre, showet mere sammenhængende, gejsten fra publikum steg og sætlisten havde heldigvis masser af klassikere fra bagkataloget, hvor især ”Wasted Time”, ”River of Pain”, ”Last Goodbye”, ”Half Past Loneliness”, ”Message to God” og ”A Life to Die For” gik ind og varmede vores royale hjerter.

Pludselig var 1½ time gået, men vi kunne sagtens have blevet en time mere, for nu havde Royal Hunt banket 5 års koncert rust af og spillet sig varme. Men sådan er det – tiden går hurtigt i godt selskab, hvor jeg også mødte vores Metalizer Ole Bach, der på vanlig vis udtrykte det meget enkelt: ”Det er Alvor”. Ja, med stort A, svarede jeg.

Tak for en royal prog rock aften til André og hans kongelige hofmusikere.

Epilog

Jeg skriver det gerne igen og igen… Det er en skam, at ikke flere danske rock fans møder op til Royal Hunts flotte live koncerter, der har internationalt potentiale. Det er prog rock i særklasse. Du kan starte med at tjekke Royal Hunt live dvd’en fra 2016 eller dykke ned i det store bagkatalog med mange stærke rocksymfonier.

Royal Hunt

André Andersen – mange keyboards

DC Cooper – sang

Jonas Larsen – guitar

Andreas Passmark – bas

Andreas HABO Johansson– trommer

Royal Hunt – Dystopia tour sætliste
Fistful of Misery
One Minute Left to Live
River of Pain
Last Goodbye
Wasted Time
The Art of Dying
Half Past Loneliness
Until the Day
The Mission
Stranded
Message to God
– – – – – – – – –
Martial Arts
A Life to Die For

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *