LIK + SIX STRING SLAUGHTER + SHADOWSPAWN @ Richter, Gladsaxe 2/4-22

LIK/SIX STRING SLAUGHTER/SHADOWSPAWN

RICHTER, GLADSAXE, 2. APRIL 2022

Tekst: Nolder

Fotos: Thomas H. Thomsen

Død på drengen og afsted til Richter i Gladsaxe! Mit første møde med dette spillested, som var en kende svært at finde, men til gengæld viste sig at være supercool med gode faciliteter og god lyd.

SHADOWSPAWN

Vi vadede ind, lige som aftenens første band, Shadowspawn, gik på med føn og klem. Jeg så sidst de københavnske rødder i Albertslund tilbage i 2018, hvor gjorde de en god figur – dengang med min gamle skribent-kollega Oliver Holm på trommer. Denne aften fik den dog lige et nøk opad på skalaen, for musikalsk var bandet tydeligt bedre sammentømret, og så havde de jo deres nyeste og bedste plade The Biology of Disbelief med i bagagen. Ikke overraskende så optog denne skive mere end halvdelen af drengenes sæt, dog krydret med gamle klassikere som ”Spawn of Darkness” og ”Ashes of Sorrow”, der gav de nye sange kamp til stregen. Desværre var fremmødet til at overskue – der har vel været et sted mellem 50-100 betalende gæster, og tættere på det første end det sidste – men der er faneme også meget at vælge imellem på koncertfronten her post-corona, og det skal ikke lægges bandet til last, for de gjorde deres, og både lyd og lys var fint sættet igennem.

SIX STRING SLAUGHTER

Next up var mine øjeblikkelige danske favoritter fra Six String Slaughter. Et sammenrend af talentfulde musikere fra Frederikshavn og Slagelse, som sidste år udgav den fremragende As The Continents Collide og nu for første gang skulle følge den op for mine øjne/ører på scenen. Det gjorde de på blændende vis og med masser af energi, og af de nye numre stod især den formidable ”Product of a Weak Design”, den catchy ”Children of the Apocalypse” samt ”Earth’s Sixth Mass Extinction” med den fede bas-intro ud som klare vindere. Der var dog også tid til en håndfuld schlagere fra 2014-debuten Born Unspoiled, hvor den tunge ”Everywhere (There Are Prophets)”, ”Gathering Dust” og ikke mindst titelnummeret altid tager kegler.

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at forsanger Daniel Wilkens er en god ven, og jeg er til stadighed imponeret over, hvordan en så stille og rolig mand kan forvandle sig til sådan et bæst, når han er på scenen. Når han giver den gas deroppe, så står man med klar følelse af, at ham gider man ikke møde i en mørk gyde en sen nattetime, og er det ikke lige præcis sådan, en frontmand i et death metal band skal fremstå? I hvert fald havde han det sparsomme publikum i sin hule hånd sættet igennem, og med god lyd i ryggen sejrede Six String Slaughter overbevisende i Gladsaxe. Næste gang må de dog gerne sætte ”We Need to Panic” på sætlisten også.

LIK

Hovednavnet var svenske Lik, som tre fuld-længder inde i deres karriere (de to seneste på navnkundige Metal Blade) for første gang betrådte dansk jord som spillende band. Det var på forhånd annonceret, at dette ville betyde et ekstra langt sæt, og det var præcis, hvad vi fik. Hele otte numre fra den nyeste skive Misanthropic Breed blev det til, spædet op med knapt en håndfuld sange fra hver af de to første albums, og er man til klassisk, svensk Stockholm-død a la det tidlige Entombed og Dismember, så går man aldrig galt i byen med Lik.

Modsat forbilledernes fremtoning i de tidlige 90’ere, så var der dog smil over hele linjen fra de fire svenskere, alt imens de indledningsvis pløjede sig igennem cool materiale som ”The Weird”, ”Decay” og ”Funeral Anthem”, og trods det halv-pauvre antal publikummer foran scenen, så faldt bandets kadence aldrig gennem det lange sæt. Fem kvarter er lang tid for et dødsband at give los, og jeg måtte da også ud at ryge en smøg halvvejs, men gutterne i Lik hyggede sig sgu i Gladsaxe, og bandets fedeste numre så som ”Female Fatal to the Flesh”, ”Flesh Frenzy” samt de ældre ”The Deranged” og ”Skin Necrosis” gik så rent igennem, som de svenske buzzsaw-guitarer tillader – godt hjulpet på vej af fin lyd og ditto lys. Da de sidste toner af ”Becoming” døde ud, vil jeg vove den påstand, at alle i salen var godt mætte, og så er vi ovenikøbet ramt af den luksus, at vi skal se kvartetten igen til Odense Metalfest i oktober.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *