BERSÆRK + VOLA + ALKYMIST – Den Grå Hal, Christiania 13/11-21

BERSÆRK + VOLA + ALKYMIST – Den Grå Hal, Christiania 13/11-21

Af Louise Petersen

Foto: Jimmi Brandt Petersen

Hvad sker der egentligt hvis man tager en gammel ridehal, Bersærk, Vola, og Alkymist og en helveds masse mennesker? Jo, det skal jeg fortælle dig.

 

Alkymist

Alkymist er et band jeg har ventet MEGET længe på at skulle for lov til at opleve længe, og den 13 november var det endelig min tur. Generelt har Alkymist en meget tung og mørk stemning over sig, hvilket løfter (ja, jeg ved det lyder dumt) musikken rigtig meget, og giver Alkymist et præg, som kun de har. Har man hørt Alkymists plader ved man også godt at de har ret godt styr på hvad det er de går og laver, hvilket kun blev bekræftet den aften i den grå hal. Man kan dog sætte en finger på det hele, og det er forsanger, Peter Bjørneg har en tendens til at stå meget stille, og nej jeg siger ikke at man som forsanger skal fimse rundet over det hele, jeg siger bare at det giver liv til en live koncert at der er noget bevægelse på scene, og specielt i centrum af scenen. Udover dette var det virkelig en god koncert, og folk var på og glade.

Vola

Vola er alt, og de er bare endnu mere når det kommer til liveperformance, det er på alle måder Volas prikken over i’et. Vola er virkeligt en af de bands jeg altid ser når chancen er der, for deres koncerter er virkeligt noget fra et andet sted, og det skuffer aldrig! Det gjorde det heller ikke denne gang. Vola giver utroligt meget liv når de spiller, og man kan mærke at de giver 210% af dem og deres væsen, som i sidste ende, ender med at skabe en enhed der overgår meget andet mange nok har oplevet i deres liv. Det er på ingen måde fordi jeg nu siger Bersærk ikke var gode, og heller ikke bare har mega meget styr på det de laver, men Vola er bare, og det er ikke kun i forhold til Bersærk, men også i forhold til så mange andre bands… bare på et andet level, og det gør desværre at deres koncert står klarere end Bersærks.

Bersærk

Der var vist ingen tvivl om hvem der var folk havde ventet på, for det var klart som dagen at det virkeligt var det folk havde ventet på. Det skete så også endeligt, og Den Grå Hal var fuld af forløsning, da bandet endeligt kom på scenen, og man kunne mærke helt op under taget hvor længe denne koncert havde været undervejs, for folk var nærmest lykkelige. Det var dog også kæmpe velfortjent de kom op på den store scene igen, og det det passer også meget bedre til dem! Deres nye album er jo gået hen og blevet noget af det man ville kalde for almen metalviden her i lille Danmark, og det blev også bekræftet den aften, da alle kunne alle sange. Det var alt i alt eb super fed koncert, og en koncert der sent vil gå i glemmebogen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *