Dobbeltanmeldelse: BAEST + KATLA, Templet 25/9 og BAEST, KATLA & MASS WORSHIP, Pumpehuset 9/10+ KATLA, Templet 25/

BAEST + KATLA, Templet (Lyngby) 15/9

Tekst og fotos af Louise Petersen

Koncerter er tilbage som aldrig før, og fjernelsen af restriktionerne har medført en eksplosion af koncerter i lille Danmark, og det er bestemt ikke noget vi klager over. Vi er kommet til et punkt, hvor du næsten ikke kan finde en weekend hvor der ikke sker en eller flere ting på samme tid, hvilket kan gøre det svært at vælge. Vi er tilbage til at stå op som sild i tønde, have ondt i fødderne og ryggen, og ikke mindst have en nakke der knap nok hænger fast mere.

Katla, den udødelige trio der gang på gang lægger landet under et tæppe af mørke og doom gik på scenen klokken 21. Har man ikke været på Templet før, ved man ikke at det hverken er verdens største scene eller gulvplads de har. Dog var manglen på gulvplads på ingen måde en udfordring for Katla, da de hurtigt fik dannet cirkelpits, og slået crowdsurfing rekorden, for deres igangværende tour. Katla er et utroligt nærværende band, og på trods af de ikke er et kæmpe band lykkedes det dem gang på gang at få verdens mindste sal til at føles som en voldgrav hvor alle vælter rundt til lyden af død der bare venter på at sno sine hænder omkring sjælen. Det var uden tvivl en helt sindssygt fest Katla fik stablet på bene, og der er ingen tvivl om at Katla fik sat det ultimative præg på at og alle den aften. På selv samme tid beviste de at de ikke skal gøre meget andet end at være dem for at skabe en aften der sent vil blive glemt.

Baest, havde meget at leve op til efter Katlas magtdemonstration, men levede på alle tænkelige måder også varen. Der var ingen tvivl om, at mange nok var kommet for at se Baest, og med den seneste plade de lige har smidt på gaden, er det ingen undrer. Det fem-hovede Baest bliv fundet frem og det lykkedes dem gentagende gange, at voldtage folks øregange, på den gode måde selvfølgelig. En ting der er gentagende for Baests koncerter, dog og en vigtig ting er bandets kontakt, og synkronisering med publikum, det er super vigtigt og specielt når de spiller steder der er så små som Templet. Det er dog heldigt at Baest er rigtig gode til det med at blive et med publikum, vi har f.eks. Simon der uden videre smider sig ud blandt publikum og på mange måder flytter koncerten fra scene og ned til publikum. De skal have den største respekt for det og måden de skaber en fest.

Det gik vildt for sig den 25. september, og var man der ikke gik man glip af meget! Folk i Lyngby er åbenbart sindssyge og det er den perfekte opskrift på en god metal koncert. Det er en koncert der sent vil gå i glemmebogen, og en koncert der for alvor har bevist at vi herhjemme i lille Danmark ikke skal lede længe efter god kvalitet.

***

BAEST, KATLA & MASS WORSHIP, Pumpehuset (København) 9. oktober 2021

Tekst og fotos af Louise Petersen

BAEST har efter lang ventetid endeligt fået deres sat hjulene på sporet og kommet igennem deres Danmarks tour. Med under armene har de haft de danske doom herrer KATLA. Lørdag aften lukkede de ballet for denne gang i Pumpehusets mørke gemakker og var du der ikke, kan det uden lige siges at du gik glip af alt.

MASS WORSHIP, spillede sidst på aftenen, de havde spillet opvarmning for BAEST dagen før, men tog denne gang den sene forestiling på den lille scene nede ved den store bar. Rummet gav publikum en sild i en tønde følelse som i virkeligheden var alt nogen kunne bede om, da man roligt kan sige at dette har været mere end tiltrængt efter corona. Mass Worship leverede det helt rigtige show til sådan ’det er sent på aften og alle er lidt halv fulde’ artig, hvilket bekræftede os i, at det er lige meget hvilken scene man giver Mass Worship, og hvilket tidspunkt man beder dem om at spille på, så skal de nok skabe en fest. Mass Worship var et super godt valg til de to sidste aftener, og det passede perfekt med stemningen og de øvrige bands.

KATLA, åbnede ballet lørdag med noget af et brag. De tre dragetæmmere fik, modsat fredag, plads på en store scene og tog god brug af det. KATLA gik med en ambition om at man sagtens kan crowdsurfe til doom, hvilket man tydeligvis kan, da flere, på trods af den høje scenekant med glæde lod sig bade i hænder da bar folk ned igennem den smalle sal. Det er sådan at når man ser KATLA, ser man tre mennesker der får alt til at gå op i en højere enhed. Med de tunge trommer, tunge riffs og den perfekte blanding af dybe og skingre stemmer danner KATLA doom, som kun de kan. KATLA er på alle tænkelige måder et band der SKAL ses live, den energi og den dedikation de drenge har til den musik de skaber er helt og afdeles unik, og ikke noget man ser tit. Det ville uden at overdrive, på ingen måde havde været den tour det blev uden at KATLA havde været med.

BAEST, var nok det band flest var kommet for at se, dog er det næsten stenstikker at det for ingen i den sal var sidste gang de hverken hører KATLA eller MASS WORSHIP. Noget det BAEST er bedst til er uden tvivl at give folk et ordenligt los i bagdelen, samt nakken, hvilket de i den grad gjorde. Der har ikke været et hoved i den sal der ikke på en eller anden måde har nikket med til musikken. Der har ikke været en person der ikke stod og tænkte ’det her, det er bare det fedeste’. Det har lykkedes BAEST at skabe sig et image der passer perfekt til dem og den sindssyge energi de har, og det er noget der har medført at man altid kan regne med at tage til en BAEST koncert og altid komme hjem svævende på sorte (eller lyserøde) sky og bare have det megafedt over den oplevelse man lige har haft. Hvis du endnu ikke ved det, så er BAEST kommet for at blive og de bære den danske fane højt gennem ødelæggelse og død! Det var en meget værdig slutning på denne del af deres tour.

Lige til sidst, TAK til KATLA, BAEST og MASS WORSHIP! TAK til Pumpehuset og deres skønne medarbejder der passer på os. TAK til en eller anden, for at vi igen kan komme til normale koncerter, og TAK til alle jer der støtter de bands i møder og forguder!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *