ARTILLERY/HIDDEN INTENT

ARTILLERY/HIDDEN INTENT
High Voltage
12.07.19
Af Nolder
Foto:Jacob Rimmen

Så var det på tide at få besøgt det nye High Voltage og hvilken bedre anledning end et dobbelt thrash attack, som kombinerede vores danske bannerførere fra Artillery med newcomer-koalaerne fra Hidden Intent. Jep, sidstnævnte stammer fra Australien, men kender Artillery fra en fælles tur i Kina nogle år tilbage, og når Hidden Intent alligevel var i Europa på en lille turné, så var det jo oplagt at slå pjalterne sammen igen. Og tak for det, for Hidden Intent er blandt cremen af de nye old school thrash praktikanter, og det beviste australierne så sandelig også denne aften.
Som en slags soundcheck spillede Hidden Intent sgu det meste af Metallicas ”Orion” – sandsynligvis som en lille hyldest til Ulrich og drengene, som jo havde væltet Telia Parken aftenen forinden. Og efter lidt afstemning af baslyden gik det så for alvor løs med drengenes egne numre, alt imens hele trioen smilede fra øre til øre. Man ved, at der er skøre australiere i byen, når forsangeren bærer en skovmandsskjorte med rygmærke (coveret fra den seneste skive ”Fear, Prey, Demise”), og det har helt klart været en oplevelse for australierne at stå foran et dansk publikum, som tog godt imod dem. Og fra mit perspektiv var følelsen helt klart genkendt – fuck, det var et fedt sæt med god lyd fra HV’s seje lydmand Bo Lund og med highlights som ”Walking Through Hell” og ikke mindst den superfede ”Addicted to Thrash”. En så fed koncert skulle fejres med en Hidden Intent t-shirt, og valget faldt selvfølgelig på ”Drop Bears Are Real” med reference til den australske myte om dræberkoalaen, som modsat sin nuttede navnebror, den eukalyptusgnaskende koala, foretrækker menneskekød til middag.
Hidden Intent var kommet lidt sent i gang, så pausen mellem dem og Artillery var minimal. Faktisk så minimal at jeg missede første nummer og først nåede dansegulvet til gode, gamle ”By Inheritance”. Fuld smæk på drengene og god lyd, så der var gang i danseskoene. Sættet var en god afveksling mellem nyt og gammelt – ganske som på Heavy Agger en måneds tid forinden, dog med et par fede tilføjelser i form af den nye ”Sworn Utopia” og den gamle klassiker ”The Eternal War”, som var sidste ekstranummer. Jeg synes, Artillery dykkede en smule livemæssigt for nogle år siden, hvor bandet turnerede med diverse stand-ins, men siden den nylige indlemmelse af Kræn Meier (The Petulant, Hell’s Domain m.fl.) og genkomsten af Peter Thorslund og Josua Madsen er det som om, de har fået et skud ny energi igen, og både på Agger-gigget, som I kan læse om i det næste printmag, og denne aften var bandet i noget nær topform. Og man kan sgu også se, at gutterne hygger sig igen, og den gode stemning forplantede sig både på scenen og blandt publikum. Som altid nød jeg især de gamle schlagere som ”The Challenge”, ”Deeds of Darkness”, ”The Almighty”, ”Khomaniac” og min ultimative favorit ”Terror Squad”, men også nyere stof som ”Crossroads to Conspiracy” og ”Live By the Scythe” var cool. Alt i alt et absolut godkendt show, som tåler en snarlig gentagelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *