RAMMSTEIN

RAMMSTEIN
Telia Parken
19.6.2019
Tekst og foto: John-Son

Feuer und granaten…
Ja den rullende “tanz”(danse) metalmaskine fra det tidligere Østberlin indtog Københavns Telia Parken med et brag så højt undertegnet lige måtte tjekke om undervognen lækkede. Så er vi i gang . “Was ich Liebe” blev første af i alt 8 nye numre fra fremragende nye album. Med et lydtryk der forslog. Til tider svært at fokusere som fotograf (også) de 3 første sange, desværre uden al den ild der kom senere i sættet, da det bare hamrede i brystet. “Links 2-3-4” ramte præcist og så kom nye perle “Tattoo”, wow mesterligt. Tight som bare hell. Kæmpe scenen stod uindtagelig og stålfast som bandet. Vitale og velspillende og med hver deres identitet. Især Till Lindemann og hans grimasser. Mean motherf…..
Flake – keyboard fylder ret meget efterhånden, jeg vil hellere ha mere guitar fra især mesterlige Kruspe. “Mein Teil” med gryden hvor Flake får næsten bogstaveligt ild i røven af pyro-liderlige Lindemann. “Engel” i piano udgave med duoen Duo Jatekok var flot nok med sang fra hele bandet ude midt i menneskehavet på en lille scene. Texten kørte på skærmen så “das folk”virkelig ku synge med. Godt modtræk til alt det tunge skyts men foretrækkes alligevel i den oprindelige udgave. Sjovt med deres gummibåd-på-menneskehavet-tur-til hovedscenen. God gimmick. Ild og atter ild i nummeret “Sonne”. Satme varmt der blev. Føltes som verdens største popkornsmaskine ,dog mere en lugt af røg, sved og øl. Geil og gøjl, flammer, konfetti og røg …og syg flot lyslægning. “Du riechst so gut” var lidt gumpetung hvorimod nye “Ausländer” var ren danse-metal. Ligeså det endnu bedre “Radio” , det er bare så catchy. Til tider var der lidt for meget distance og kold levering. En del er bare RAMMSTEIN meeeen.
Til min glæde spillede de satme “Pussy”. Fremragende fremført. Så medrivende et nummer. Et andet var “Du hast” så sejt og nok aftens bedst modtaget og skrålet med nummer.
Utroligt , nu har jeg set de to største scene shows produktioner på 10 dage. Først KISS på Sweden rock festival og nu Rammstein med hver deres specielle tilgang til netop dette. De malede har mere varme, underholning og måske sjæl (rock ´n´roll) og Germanerne mere stålfast dansemetal. Elsker begge dele.
“Ich Will” slutter braget i Parken 2 timer og 10 efter det startede 20.30
Danke !!

2 thoughts on “RAMMSTEIN

  1. keld says:

    RAMMSTEIN er ikke Metal. Det er industrial techno. Væk med det lort.

    Svar
  2. Bo Finn Poulsen says:

    John, jeg er mest imponeret over din uudtømmelige og ægte glæde ved mere eller mindre alt rock. Uanset retning.

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *