BERSÆRK + BLACK SWAMP WATER

BERSÆRK + BLACK SWAMP WATER
RADAR, AARHUS
04.04.19
Tekst og foto: Mariann

Det er april måned. Det er snart weekend, og solen skinner. Og som om det ikke skulle være nok at glæde sig over på en torsdag, er det tid til et solidt rockbrag på en torsdag. Som noget nyt har Royal Metal Fest i Aarhus indgået samarbejde med Radar og kører i år med 3 scener. Derudover har de taget torsdag med som opvarmningsdag, og Bersærk står klar til at opvarme Aarhus ved at brænde lortet ned i bedste hedninge stil. Men helst ingen ild uden vand.

BLACK SWAMP WATER
Fra søernes Silkeborg kommer Black Swamp Water, men der er ikke megen Hjejle over kvintetten. De spiller groovy hardrock med stor inspiration fra alle de gamle travere. Forsangeren Bjørn, har en meget karakteristisk stemme, som ikke minder om noget jeg mindes at have hørt før. Dette på godt og ondt. Efter at have startet koncerten ud på gulvet med at uddele krammere til forreste række, træder han tilbage op på scenen og forsøger at starte call-response fællessang med publikum. Dette falder desværre lidt til jorden, og ender i stedet at blive en flad fornemmelse. Det stopper dog ikke bandet, der har medbragt den helt store dosis energi på dette torsdag aften i april.
Gennem hele koncerten er Bjørn i nær kontakt med publikum. Han træder ned fra scenen flere gange og stiller sig helt oppe i ansigtet på de fremmødte publikummer. Også energiudvekslingen bandmedllemerne er i top, og dette smitter af på publikum. Bassist Jeppe svinger med lokkerne, og trommeslager Kim Langkjær Jensen, som tidligere har spillet i Dawn of Demise og Illdisposed, smiler gennem hele koncerten.
Rent musikalsk er det klart i det mere rockede numre, de trumfer. De spiller også nogle ballader i aftenens løb, men igen her falder energien og oplevelsen lidt til jorden. Publikum er kommet for at rocke, og det mærkes. Når Kims dobbeltpedal fik lov til at bryde igennem, blev der for alvor nikket med i salen. Også de mange guitarsoli gav folk lidt mere blod på tanden i forhold til at rocke med silkeborgenserne. I nummeret Bitter Harvest, som er bandets mest streamede nummer på Spotify, er der en super fed banjo intro, som desværre bliver spillet på backtrack. Det havde givet god mening og stor respekt, hvis de havde hevet en banjo frem og fyrets nogle riffs af. Lad dette være en opfordring til Black Swamp Water, for at optimere deres udmærkede show.

BERSÆRK
Salen på Radar, der er et mindre spillested med plads til 300 mand, er næsten fyldt, da det er tid til dansk hedningerock. Bersærk fylder både store og små scener, og deres show er lige medrivende hver gang. Casper Popps karakteriske vokal og Lars Evers’ tekster går direkte igennem og fastlåser lyttere og tilskuere i en anden tidslomme.
Det er 2 år siden, jeg sidst oplevede Bersærk live. Siden har bandet nået nye højder, der har været lidt udskiftning, og ikke mindst er anden fuldlængde, Jernbyrd, udkommet. Intet af dette har dog ændret kernen i Bersærk, ej heller min opfattelse af at Bersærk er et af Danmarks bedste livebands for tiden. Der er en enorm energiudladning fra bandet, og den smitter meget af på publikum, der ikke kan stå stille. Håret flyver, og forreste række skråler sangteksterne tilbage i ansigtet på Casper. Også Bersærk prøver sig med fællessang og call-response fra starten af. Det lykkes meget bedre for Bersærk end for opvarmningen. Dette skyldes uden tvivl, at de er aftenens hovednavn.
Casper Popp har et utroligt nærvær, til trods for at han på samme tid virker fraværende og opslugt i bandets eget univers. “Nu synger jeg, og så holder I kæft!” griner Casper under call-resonse seancen. Både Casper og bassisten Jens Moss taler til publikum flere gange under koncerten, og deres ping pong hinanden imellem giver god anledning til at trække på smilebåndet. Det er tydeligt, at de alle fire nyder at være på scenen, og de takker ydmygt for det store fremmøde. Deres lidt fulde, lidt dumme og ekstremt hyggelige kommentarer mellem numrene er med til at løfte stemningen, netop fordi de virker så afslappet og tilpasse i situationen.
I løbet af koncerten får de spillet en god blanding af både nyt og gammelt. Også deres helt nye “Øko dit og øko dat”, der er skrevet til DR produktionen Madpakken, bliver luftet. “Vi har skrevet en børnesang” lyder præsentationen inden aftenens næstsidste nummer bliver skudt i gang. En aften med en vild Lars i guitarsoli, lang trommesolo fra Simon i Himlen Skælver, en springende Capser Popp og storsmilende Jens og så meget mere lakker mod enden.
Bersærk er et band, der lyder godt på indspilninger, men ingen indspilninger giver det rette indblik i, hvad Bersærk de kan. De ér et live band af en helt særlig kaliber. Der er ingen som dem eller med en lyd som dem. Bersærk er råt. Bersærk er beskidt. Bersærk er hedningerock, når det er allerbedst.

SÆTLISTE
1. De Glemte
2. Kampånd
3. Nordenvind
4. Skyggeland
5. Mørke
6. Intet Glemt, Før Alt er Brændt
7. Fimbuls Børn
8. År Nul
9. Himlen Skælver
10. Tordensol
11. Nattesyn
12. Frost & Flammer
13. Øko Dit & Øko Dat
14. Dæmring

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *