Før koncerten: The Neal Morse Band

Den amerikanske gudsbenåder og prog ekvilibrist gæster for første gang Danmark med sit soloband, der bla. tæller Mike Portnoy bag gryderne. Forud for koncerten fangede vi musikeren fra Nashville, til en lille snak om hvad vi kan forvente på Viften i Rødovre d. 30. marts.
Af: Lennart Bach

Det er din første koncert i Danmark, hvad tænker du om det?
Det er ikke helt min første koncert i Danmark, men jeg har ikke spillet her siden Spock’s Beard dagene. Jeg glæder mig rigtig meget, og elsker at spille nye steder. Særligt med det det her band, og vores nye materiale er virkelig stærkt!

Hvad kan vi forvente af koncerten, bliver det en tre timers progstavanza?
Ikke helt en tre timers opvisning, men vi spiller hele det nye album og et solidt encore. Vi har spillet det over næsten hele Amerika nu og det er gået rigtig godt. Vores visuals er fede, ligesom lysshowet og det hele fungerer rigtig godt sammen, tænker jeg.

Hvordan har touren været indtil videre?
Fantastisk! Du ved, nogle gange bliver man lidt mut når man kører på vejene og det er ikke altid forholdene er lige som man kunne ønske sig. Er der bad på spillestedet eller ej? Men når vi så ser folk der kan lide vores musik, blive påvirket af den. Så føler man sig altså inspireret og det er det hele værd. Helt sikkert!

Du har netop udgivet et nyt album, The Great Adventure. Hvordan hænger det sammen med det foregående, The Similitude of a Dream?
Det er mere en slags tilføjelse, frem for en fortsættelse af det tidligere album. Man hører historien fra den vrede, efterladte søn. Så, jeg veksler lidt mellem de ting som faderen gennemgik, i den sammenhængende historie der er på pladen, som vi ikke helt havde med på den første plade. Tekstmæssigt er den meget anderledes og har en mere vred tilgang pga. hovedpersonens frustrationer. Men jeg synes at musikken er lige så stærk som på The Similitude of a Dream og der er både nogle smukke temaer, spændende sektioner tunge riffs og gode popsange. Alt hvad du kan ønske dig på et gedigent progalbum!

Du har lige spillet til Cruise to the Edge. Hvordan var det at spille ombord på et skib?

Det er virkelig fedt. Det er en af mine favoritting, faktisk.. Fordi min kone altid kommer. Det er det eneste tidspunkt alle vores ægtefæller kommer og ser os, er når vi spiller på krydstogterne som f.eks Cruise to the Edge. Ja, og så er det skønt at være sammen med alle de her fantastiske musikere, høre dem spille osv. Jeg fik mulighed for at hænge ud med min storebror, Alan, da han spillede der med Spock’s Beard. Plus, maden er altså ikke helt værst!

Hvad har været en af de bedste oplevelser fra Cruise to the Edge?
Jeg tror det må have været da vi spillede sidste halvdel af The Great Adventure. Jeg var meget bevæget af det. Et andet højdepunkt var at spille med Flying Colors og Transatlantic ved Mike Portnoys koncert. Det var vildt sjovt. Men også lidt angstprovokerende, når vi ikke har en ordentlig lydprøve inden koncerten og bare venter på at overraske folk, løbe ud på scenen og så spille numrene nærmest spontant.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *