SORT DØDSSTORM I BOMBEHUSET

SKELETONWITCH/MANTAR/DEATHRITE
Pumpehuset, onsdag
14.11.18

Tekst: Nolder

Da jeg bookede mig ind på denne koncert, var det med lige dele glæde over og forventning til for første gang at skulle se det belgiske thrash band Evil Invaders. Stor var skuffelsen derfor, da Evil Invaders pludselig forsvandt fra plakaten et par dage før koncerten – uden antydning af forklaring fra arrangørerne. Det er skidt, men ud fra hvad jeg har kunnet researche mig frem til, så er det simpelthen Evil Invaders selv, der har fravalgt nogle af koncerterne på turneen – herunder altså Danmark. Et klart tegn på mangel for respekt for deres fans, som havde glædet sig til at se bandet, så fuck jer Evil Invaders! Det skal dog ikke forhindre Copenhell i at bide til bollen, hvis chancen sig byder!

Dermed var der kun tre bands tilbage på plakaten, og heldigvis viste første band, tyske Deathrite, sig at være en ganske positiv overraskelse. Jeg kendte ikke bandet på forhånd, men deres blanding af Hellhammer-smadder og langstrakte, syrede musiklandskaber fungerede så godt på de skrå brædder, at jeg måtte investere i gutternes nyeste cd Nightmares Reign efter koncerten. Det er faneme efterhånden sjældent, at jeg opdager nye bands ved koncerter, så props til Deathrite, som ligesom aftenens øvrige bands nød godt af god lyd og tjekket lys.

Next up var den tyske duo Mantar, som tilsyneladende har skabt sig en fin fanbase med deres doomy dødssludge. Ikke min stil, og trods den udmærkede lyd og det lidt aparte set-up med kun en guitarist og en trommeslager, som spiller op imod hinanden, så kedede jeg mig bravt allerede efter 3-4 numre. Det virkede dog som om, jeg var minoriteten, for de fleste andre fremmødte – og stik imod mine forventninger var Bombehuset faktisk ok besøgt denne onsdag aften – lod til at nyde bandet. Oh well, jeg kan sagtens høre, at Mantar har en portion originalitet og tightness med i bagagen, men musikken siger mig ikke meget, og det var ikke et øjeblik for tidligt for mig, da de to gutter marcherede fra scenen efter en god times tid.

Når nu Evil Invaders havde svigtet os så fortrædeligt, så var det godt, at hovednavnet Skeletonwitch gav den max gas og sørgede for en god oplevelse. De gæve amerikanere er blevet mere black de senste år efter sangerskiftet, og det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg hælder mest til de gamle plader. Min glæde var derfor ganske stor over, at Skeletonwitch kom godt rundt i bagkataloget og spillede numre fra samtlige deres albums, det allerførst undtaget. Især den gamle klassiker ”Beyond the Permafrost” tog kegler i min bog, nøjagtig som den gjorde, da jeg første gang så Skeletonwitch på Wacken i 2011. Det skal dog ikke forstås sådan, at de nye numre var skidt, for det var de bestemt ikke, for den mere sorte stemning til trods, så er der stadig en del guldkorn at finde på den spritnye skive Devouring Radiant Light – bl.a. åbneren ”Fen of Shadows”, som også gjorde sig rigtig godt denne aften. Det var også fedt at se samtlige medlemmer headbange igennem på scenen, og især den nye frontrasper Adam Clemans gav den fuld skrue, badet i fedt lys og armeret med fin lyd på både vokal og instrumenter. Jo, Skeletonwitch fik skudt deres The Modern Art of Setting Ablaze tour godt i gang i Bombehuset – bare ærgerligt at det var uden Evil Invaders i København.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *