NEWS

EKSOTISK BLUES-ROCK EKSPLOSION

Ingen kommentarer

Danske Freddy And The Phantoms tog det lille jazzspillested Svanekegaarden på Bornholm med storm med et sæt, hvor der virkelig gik Deep Purple bluesrock i den

Af Lars Schmidt

 

Lørdag 15. september 2018, Svanekegaarden: Freddy And The Phantoms

Karakter: 9

Freddy And The Phantoms

Freddy And The Phantoms – ledet af den dynamiske guitarist og sanger Frederik Schnoor – er et af de helt store håb på den danske bluesscene.

Bandet, der bevæger sig rigtig meget rundt i slut-60’erne og start-70’erne med egenkomponeret, melodisk og atmosfærisk bluesrock, som leder tankerne hen på Doors og Deep Purple, gæstede det lille, hyggelige og noget eksotiske jazzspillested Svanekegaarden for andet år i træk. Og triumferede for andet år i træk.

I det første sæt var Freddy og hans drevne drenge i det afdæmpede, atmosfæriske hjørne. Det var her, man tænkte på Doors.

Men i andet sæt gav gruppen den godt nok gas. Skiftet til den mere hårdtslående bluesrock var yderst effektfuldt.

Det var specielt de to instrumentalister, Frederik Schnoor og tangentspiller Anders Haahr, som var i fokus. Og som fik plads. Masser af plads. Godt bakket op af den snorlige, tighte og yderst groovende rytmesektion: Rune Hansen (trommer) og Mads Wilken (bas).

Ud over at være en levende, ganske underholdende og velsyngende forsanger, er Frederik Schnoor en mere end habil bluesguitarist med en meget, meget fin tone. Han kan det følsomme, det afdæmpede og smide sine fine licks rundt som lækkert krydderi, og så kan han også bare det eksplosive leadspil. Vel at mærke uden at forfalde til dybt ligegyldig, selvcentreret guitaronani.

Begejstringen var til at få øje på. Både på scenen og ude blandt de rundt regnet 40 publikummer, der fyldte den lille sal.

Intimiteten blev helt fortættet og spændt hen i mod slutningen. Det hele løftede sig voldsomt, da Freddy And The Phantoms leverede en fin, tætspillet version af den fantastiske BB King-schlager, ”The Thrill Is Gone”.

Og heldigvis blev bandet kaldt ud til et ekstranummer: ”The Wild Ones”. Og sikken et. For her kom bandmedlemmernes fornemme musikalitet i høj grad til udtryk. Ikke mindst, da tantentspiller Anders Haahr fik plads til et parti klassisk klaver – overraskende velplaceret midt i den deeppurpleske bluesrock. Smukt, dynamisk, eksplosivt parti, som han selv har skrevet og her fremførte offentligt for første gang. Stærkt.

Freddy And The Phantoms beviste her, at man sagtens kan holde fest og levere store musikalske oplevelser for et lille publikum. Man kan gøre det på bag-gear, helt uden problemer.

Det hele behøver ikke være så stort for at være rigtig godt. Det beviste Frederik Schnoor og hans drenge på Bornholm i lørdags.

 

Sætliste:

Better Come

Shadows

Kentucky Killer

Raven

Behind The Curtain

Brownstone

Darkroom

Down Down Down

Times Of Division

The Thrill Is Gone

Morning Sun

Inferno

No One To Blame

Borderline

Mr. Pig

The Wild Ones

Skriv en kommentar