NEWS

JUDAS PRIEST + MEGADETH

Ingen kommentarer

JUDAS PRIEST + MEGADETH
ROYAL ARENA, KØBENHAVN
10.06.18
Af Marcus Mørkedal
Foto:John-Son

Juni måned har været smækfyldt med store koncerter, og vi har stadigvæk Copenhell i vente, hvor jeg faktisk troede Judas Priest ville optræde som hovednavn i år. Det var dog Royal Arena der fik æren til at lægge hus til metalguderne selv, der var kommet til Danmark på deres Firepower tourne, for at fejre deres nyeste album, der i min bog står som en af de stærkeste plader i år indtil videre.

Den britiske mastodont af et metalband havde igen taget de amerikanske thrashere Megadeth med, for at varme publikum op for dem.

MEGADETH
Et af de absolut største thrash bands derude fik til opgave at varme publikum i Royal Arena op før de skulle rives rundt af de selvudråbte metalguder i Judas Priest, men selvom humøret var højt på gulvet, så var Megadeths knap 60 minutters lange show ikke fejlfrit. Det største problem var uden tvivl lyden på frontman Dave Mustaines mikrofon, der godt nok blev skruet højere og højere op som setlisten skred frem, men hvis man ikke vidste bedre, kunne man sagtens snydes til at tro, at de første par numre var instrumentale. Når publikums medsang overgår lyden på vokalen, så er der en lydmand der ikke har gjort sit arbejde godt nok, og måske har Mustaine ikke den bedste vokal i verdenen af thrash metal, men det er trods alt stadigvæk bedre end ingen vokal overhovedet. Det bør til gengæld nævnes, at lyden på alle instrumenterne dog var lige som den skulle være, og der var massere af energi fra scenen. Jeg har i lang tid udtalt mig om, hvor glad jeg er for Megadeths nuværende line-up, så det er en lettelse, at lyden i det mindste kunne retfærdiggøre deres mesterlige sammenspil. Der var ikke plads til mange numre på setlisten, så der blev ikke spildt et sekund, og taget alt i betragtning kom de godt igennem deres noget omfattende bagkatalog. Selvfølgelig har mange deres personlige favoritter, og jeg havde da også set numre som ”Skin O’ My Teeth” eller ”Sudden Death” optræde på setlisten, men når de både kom fint rundt om deres nyerere succeser og deres gamle klassikere, så kan jeg ikke være helt skuffet. Det her var Megadeths tredje år i træk de har gæstet i Danmark, men det er også tredje år i træk at lyden fra mikrofonen har været for lav. Tiden ville dog vise sig, om det er et problem der nogensinde bliver fikset, og vigtigst af alt, om det her havde stået i vejen for at publikum blev varmet op.

JUDAS PRIEST
Kort efter Megadeths ikoniske afskedsritual: ”You’ve been great, we’ve been Megadeth” faldt flaget med kunst fra Firepower over scenen, og så blev der atter budt på ventetid. Som de fleste af jer nok ved, så måtte Glenn Tipton trække sig fra tournéen, da han tidligere på året udmeldte at han havde fået Parkinson’s. Ikke nok med det, så har Judas Priest ikke spillet i Danmark siden Copenhell 2011, blot én måned efter K.K Downing havde forladt bandet, der nu åbenbart har været decideret chokeret over, at han ikke har været inviteret tilbage efter Tipton har måtte trække sig. Det ville uden tvivl have været cool at se Downing på guitar, men deres nye øksemand, Andy Sneap [guitarist i Hell og producer af Firepower] gjorde det til gengæld enormt godt, og han har helt klart den karisma som de alle i Judas Priest bærer.

Få minutter efter klokken slog 22, lød sirenerne fra Black Sabbaths ”War Pigs”, der skulle være introen til den halvandentime lange setliste publikum havde i vente. Lyset dæmper sig, ”War Pigs” bliver erstattet med introen til ”Firepower” og inden længe faldt det store flag publikum ihærdigt har prøvet at kigge under, for at se hvad crewet har lavet i den halve time vi har væntet på hovednavnet. Judas Priest brager derudaf med åbningsnummeret ”Firepower”, og med det samme er det klart, at de må have betalt noget mere for deres lydmand end Megadeth, for der var en fantastisk lyd på hele bandet, og især Rob Halfords mikrofon. De tæskede derefter publikum igennem ”Grinder”, ”Sinner” og mange andre klassikere. De gjorde ligesom Megadeth et rigtigt godt stykke arbejde med at komme hele vejen rundt om deres bagkatalog. Mit eneste nitpick ville være, at koncerten var alt, alt for kort. Selvom de spillede den ene klassiker efter den anden, så vil en Judas Priest setliste ikke være perfekt uden at den ville være flere timer lang, og de fik kun en halvanden time, men det skulle ikke stå i vejen for dem. Noget der også bør nævnes, er hvor smukt et sceneshow Judas Priest havde med sig, og så snart de fik gang i røgmaskinerne godt halvvejs inde i sætlisten lignede det noget direkte fra en musikvideo. Den sidste halvdel af koncerten var den stærkeste, hvor klassikere som ”Painkiller”, ”Hell Bent For Leather” og ”You’ve Got Another Thing Coming” blev skreget og skrålet igennem af Rob Halford på mesterlig manér. Herefter fik vi en båndet version af den instrumentale ”Guardians” og det sidste nummer fra Firepower på setlisten, ”Rising from Ruins”.

De der har fulgt lidt med i deres andre koncerter på touren vidste godt, hvad der derefter skulle til at ske, men det gjorde det ikke mindre stort at se selveste Glenn Tipton blive introduceret på scenen. Han joinede bandet for at spille den meget veloplagte ”Metal Gods”, den udødelige klassiker ”Breaking The Law” og det perfekte afskedsnummer ”Living After Midnight”. Man må tage hatten af for manden, der trods en sygdom så modbydelig som Parkinson’s vælger at tage kampen op, og spille tre af deres mest ikoniske numre fra deres mest ikoniske album til en uforglemmelig koncert.

Det var en historisk aften Royal Arena lagde hus til i lørdags, og selvom opvarmningen kan diskuteres på flere punkter, så var de turboelskende Judas Priest i topform. ”The Priest will be back”, og jeg kan ikke vente.

Megadeth
Dave Mustaine – vokal og rytmeguitar
Kiko Loureiro – leadguitar
David Ellefson – bas
Dirk Verbeuren – trommer

SETLISTE
1. Hangar 18
2. The Threat Is Real
3. Take No Prisoners
4. Sweating Bullets
5. Dystopia
6. Symphony of Destruction
7. Tornado of Souls
8. Peace Sells
9. Mechanix
10. Holy Wars… The Punishment Due

Judas Priest
Rob Halford – vokal
Richie Faulkner – guitar
Andy Sneap – guitar
Glenn Tipton – guitar (sidste tre sange)
Ian Hill – bas
Scott Travis – trommer

SETLISTE
1. Firepower
2. Sinner
3. Grinder
4. The Ripper
5. Lightning Strike
6. Bloodstone
7. Saints in Hell
8. Turbo Lover
9. Tyrant
10. Night Comes Down
11. Freewheel Burning
12. You’ve Got Another Thing Coming
13. Hell Bent for Leather
14. Painkiller
15. Rising From Ruins
16. Metal Gods (med Glenn Tipton)
17. Breaking The Law (med Glenn Tipton)
18. Living After Midnight (med Glenn Tipton)

Skriv en kommentar