NEWS

_CSC1059

Overbevisende dansk rock ‘n’ roll opvisning

Comments

JUNKYARD DRIVE, TAINTED LADY OG JACK IN THE MIDDLE
GIMLE, ROSKILDE
30.09.2017
Tekst og foto: Thomas Thomsen

Mine damer og herrer. Hvis der er nogen i det danske kongerige, der stadig er af den opfattelse, at den danske rockscene mangler kvalitet. Ja, så er de – undskyld mig udtrykket – fandeme tonedøve. Eller også har de bare ikke spottet, hvad der sker i ”undergrunden”. For den bobler af kvalitet, som velsmagende champagne.

Gimle i Roskilde var lørdag aften værter, da Jack In The Middle, Tainted Lady og Junkyard Drive indtog scenen. Efter 3 timer i selskab med disse drenge var konstateringen sådan set soleklar. Sublime optrædener der gerne måtte have stået på lidt længere.

Men festen skal som sagt også stoppe et sted. Og det gjorde den. På toppen af en alpetop.

Arvefølgen er i den grad sikret, når det bliver tid for D-A-D, Dizzy Mizz Lizzy og Magtens Korridorer m.fl. til, at køre rollatoren i stilling og dyppe småkagerne i den halvlunke kaffe så tænderne ikke falder ud af mundtøjet.

JACK IN THE MIDDLE

Jack In the Middle forsøger med beskidt og rå guitarlyd at vække den gamle ånd fra 60-og 70’ernes rockscene til live, i en moderne verden der har bevæget sig væk fra oprøret og sammenholdet. Sådan betegner Jack In the Middle sig som band, og lever i den grad op til det.

Med selvsikkerhed indtog bandet scenen på en rockende blomsteragtig vis, særligt med en iøjnefaldende trommeslager i form af Funder Jensen med en dresscode der ville gøre D-A-D’s Laust Sonne misundelig.

Om det var hæmorider eller almindelig analkløe der gjorde, at den gode Funder næsten stod mere op end han sad ned, skal jeg lade være usagt. Men han styrede tommerne på fornem vis og gjorde sit til, at han ikke sad tilbagetrukket og usynlig på scenen. Sammen med bassist Mathias Peitersen sørgede han for en sikker og vellydende rytmedel.

Forsanger og guitarist Thor Svensson sang på hypnotiserende vis. Sammen med guitarist Sebastian Bækbo, sørgede han endvidere for, at strengelegen lød som lækker flødeskum på den sprøde kagebund.

Bandet spillede for første gang deres nye nummer ”Secret” live. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at det nummer tegner godt for et kommende album.

Jack In the Middle er et band med blod på tanden og en gejst for at sparke røv. Bandet kommer udover kanten og river publikum med. Med et energisk og dynamisk sceneshow er der knald på fra start til slut.

Ovenstående er deres egne beskrivelse af deres formåen og der er ikke meget falsk reklame over dette, trods det manglende fremmøde blandt publikum. Dem der ikke nåede frem i tide til deres optræden, gik desværre glip af en flot opvisning.

Og her skal deres afsluttende nummer ”Please” fremhæves. Et nummer der blev trukket i langdrag, uden at det blev langtrukket. Tværtimod.

TAINTED LADY

Junkyard Drive havde – foruden Jack In The Middle – inviteret veninderne fra Tainted Lady med lørdag aften. Et par der unægteligt hænger sammen og som sammen kan åbne dørene for hinanden rundt om i det danske land.

Tainted Lady udgav deres debutalbum – How The Mighty Has Fallen – tidligere på året. Inden udgivelsen af albummet havde de allerede vundet deres første statuette for bedste video ved dette års High Voltage Rock Awards. Bandets kvaliteter vil helt sikkert kaste mere stjernestøv af sig i fremtiden.

How The Mighty Has Fallen bringer dig derud, hvor du ønsker, at tiden står stille. Der hvor du kan lukke øjnene og blot lade dig forføre af en delikatesse af musikalske smagsoplevelser.

”The Wittnes” lød gennem højtalerne, som intro til de eksplosive numre ”Song Of Reckoning” og ”Loverman”. Numre som beviste, at de lever op til postulatet om, at de gerne vil gøre rockmusikken farlig igen.

Og trods konstateringen af, at nummeret ”The Best Days” ikke er tempofyldt og farligt, så var det bare et bevis på, at stille og langsomt spil kan løfte et nummer til et meget højt niveau, når det blot bliver tilsat uovertruffen vokal, guitarsoli og velplaceret rytmespil.

Og her bliver jeg nød til, at fremhæve bandets engelske forsanger Michael Catton, som præsterede en vokal, der sjældent høres magen til, og som ikke mindst har et internationalt kvalitetsniveau over sig.

Men en forsanger gør det ikke alene. For det kræver også, at du har velspillende og ikke mindst vellydende kollegaer bag dig.

Og det havde den gode Michael Catton i den grad. Guitaristerne Andres Frank og Jon Roxx, bassist Daniel Bach og trommeslager Frederik Overgaard Sørensen sørgede for en fantastisk bund af sikker rytme og lirende guitarspil.

Det magiske øjeblik for mit vedkommende var nummeret ”On The Loose”, som nok er et af de fedeste numre fra deres debutalbum. Det indeholder så mange forskellige facetter. Fra det tunge langsomme groove, til de lysende fingerknips, den forsigtige uhh uhh backing vokal, og endelig det rockende drive. Smukt. Og ikke mindst smukt udført.

At bandet så afslutter deres optræden med en coverversion af ”Uptown Funk” og giver den saft og kraft havde jeg ikke lige set komme.

Tainted Lady leverede varen og lidt mere til. Fremtidens håb. Fremtidens band. Fremtiden rock ’n’ roll.

JUNKYARD DRIVE

Junkyard Drive udgav deres debutalbum Sin & Tonic i foråret. Og hvilket et af slagsen. Et imponerende, beundringsværdigt og majestætisk mesterværk, var de ord jeg gav det med på vejen.

Et album der er i mine øjne, er den bedste danske rock n’ roll udgivelse i 2017. Meget skal gå galt – eller gå godt om man vil – hvis det album ikke skal ende øverst på skamlen, når 2018 skydes ind med pomp og pragt.

Men en ting er et sublimt studiealbum. Noget andet er, hvad bandet fra Roskilde kan, når de står over for publikummet i scenelysets funklende skær.

Du kender sandsynligvis nummeret ”Geordie”. Hvis ikke, så er du gået glip af noget. Men Junkyard Drive er så meget andet end ”Geordie”. Og det beviste de så sandelig også lørdag aften.

De lagde stærkt ud med numrene ”Pauline” og ”Slave To Technology”, og så sig ikke tilbage, før de sidste toner til nummeret ”Golden Lady” forsvandt i horisonten.

Der var tempo, variation, energi, nærvær, koncentration m.m. Og ikke mindst – eminente sange.

Nogle vil måske påstå, at numrene ”Natural High” og ”Stone Cold Lady”, kunne virke tempodræbende. Men hvor de ikke indeholder tempo, så indeholder de bare så meget andet, som tryllebinder dig.

I sommers sagde bandet farvel til deres bassist Mikkel Hoffmann. Martin Poulsen fra Statement trådte til som midlertidig afløser. Lørdag havde de deres nye mand på posten, Tim Meldal, med på scenen. Han og trommeslager Claus Munch Hansen fremstod som en eminent rytmegruppe, som virkelig kunne høres med en tung og vellydende kraft. Sjældent har jeg hørt så meget kvalificeret lyd fra trommer og bas, uden at det har overdøvet resten af bandet.

Guitaristerne Birk JD og Ben Høyer spillede røven ud af bukserne, og sørgede for masser af guitarlir. Som det mest naturlige i verden bevægede de sig mod afslutningen ned midt blandt publikum, og supplerede med uovertruffen spil med toner fra bl.a. Black Sabbath, AC/DC, Rolling Stones.

Forsanger Kristian Johansen har en fantastisk vokal som tryllebinder dig. Og ikke mindst en attitude på scenen, der står i skarp kontrast til hans ydmyge væsen, når han ikke står i rampelysets skær.

Junkyard Drive fremstod, som sammenspillet band. Et rutineret band. Et band der virker scenevante. Et band der har så meget i vente. Det er blot et spørgsmål om tid, før bandet indtager de store scener. Og hvis det ikke sker, så fatter musikfolket mildt sagt ikke en skid. Længere er den ikke.

Så mine damer og herrer. If You Wanna Rock… så er der så meget dette lille land har at byde på.

Det spillede de:

Jack In The Middle:

Nothing Out Of Reach
White Lady
It’s With You
One Eyed Jack
Secret
Nobody But You
She’s A Killer
Please

Tainted Lady:

Intro – The Witness
Song Of Reckoning
Open Minded
Loverman
Highway Star
The Best Days
On The Loose
Sons Of Guns
Ampburner
Uptown Funk (cover)

Junkyard Drive:

Intro
Pauline
Slave To Technology
Natural High
Take It All
Bone Dry Jessie
Trommesolo
Stone Cold Lady
Drama Queen
If You Wanna Rock Me
New Song (unavngiven)
B.A.D.
Geordie
The Golden Lady