NEWS

Bad Religion9

De amerikanske punkveteraner gav den alt hvad de kunne i bioen. Og mere til.

Comments

BAD RELIGION + RIVERHEAD
AMAGER BIO, KØBENHAVN
07.08.17
Tekst: Marcus Mørkedal
Foto: jimmi Brandt Pedersen

Blot fem dage efter et vellykket thrash-brag med Megadeth og Metal Church i det varme Vega, stod det på punk og hardcore i Amager Bio, som var en koncert jeg havde set frem til i lang tid. Og jeg blev bestemt ikke skuffet. Dørene åbnede allerede kl. 15:00, hvor baren var åben, øl blev skænket og mad fra Jakobsens Pita blev serveret. Jeg havde desværre ikke mulighed for at være med i de sikkert hyggelige timer før selve koncerten, men mødte først op 20 minutter før det dansk/svenske opvamningsband Riverhead gik på, der tog over for Velvet Volume, som måtte aflyse.
Punkrock og hardcore er berømte for at være en af de mere energiske musikgenrer, og det var klart fra åbningsnummeret af, at Riverhead bestemt ikke manglede noget, når det kommer til energi. De spillede en halv times tid som et opvarmningsband nu typisk gør, og på den halve time nåede frontmanden at stå på næsten alle monitorer på scenen. Både de lave af dem, der ligger på gulvet foran bandet, men også to der var stablet oven på hindanen i højre side af scenen. Jeg har intet problem i musikere der gerne vil højere op og hæve sig højere over publikum, men det blev en anelse overdrevet i sidste ende, når han også hoppede, dansede og nogle gange lå på scenen og sang. Alkohol før en koncert er sikkert et ritual for mange kunstnere før de går på scenen, men når man når til det punkt, hvor man bumper ind i sine bandmedlemmer, fumler med ordene på scenen og ikke ved om man skal tale dansk eller engelsk, så skal man måske genoverveje, hvor meget man egentlig burde drikke før man går på scenen. Der er naturligvis en chance for, at det bare er sådan han er, det skal jeg ikke kunne sige noget om. Når det så er sagt, så var lyden fantastisk. Der var perfekt balance fra guitaristen og bassisten og trommerne sad lige i skabet. Det var bare ind imellem mere som at være i cirkus end at være til koncert, og måske skulle frontmanden have haft en trådløs mikrofon, for når man løber fra den ene ende af scenen til den anden på en tid der kunne få selv de mest professionelle sprintere til at ryste i bukserne, så skal der ikke meget til for at en ledning kan få væltet et eller andet. Det gjorde den heldigvis ikke, og uanset om man var til selve musikken eller ej, kan det ikke diskuteres, at Riverhead hører til på en scene.
Klokken var blevet ca. halv ni da Riverhead pakkede sammen og dækket for Bad Religions trommesæt blev løftet. Der skal helst ikke gå mere end en halv time mellem opvarmningen og hovednavnet, og det gjorde der heldigvis heller ikke. Teamet var hurtige og effektive, og da klokken var ni stod frontman, Greg Graffin og gav publikum en dobbelt langemand, og inden man kunne nå at tænke over hvor fedt det er, at man står til en Bad Religion koncert, bragede de igennem med åbningsnummeret og en fan favorit, ”American Jesus”. Ud fra publikum at dømme, så gjorde Riverhead det godt, for alle var tilsyneladende godt opvarmet, og der gik ikke længe for pitten var åben og i gang. Det var hurtigt åbenlyst at mikrofonen var alt for lav, men jeg hørte efter koncerten var færdig, at det ikke var et problem bagved i hallen. Oppe foran var det bare desværre et problem jeg ikke kunne komme udenom. Det ødelagde ikke noget, men sådan noget er bare ærgerligt, for det problem havde Riverhead ikke. Lyden var ellers helt i top på instrumenterne, så mikrofonen skulle bare have været skruet lidt højere op, for når stemmerne fra publikums sang er ligeså høj som vokalen fra scenen, så er der altså noget galt. Det skulle dog ikke stoppe Bad Religion der spillede en suveræn setliste med nogle af deres fedeste numre som ”I Want To Conquer The World”, ”Fuck You”, ”No Control” og ”Against the Grain”. Jeg kunne faktisk fortsætte og skrive hele setlisten op, men den kan I finde i bunden af anmeldelsen. Bad Religion har noget af et repertoire, og derfor kan der selvfølgelig diskuteres om hvilke sange der mangler, men for mig kunne den nok ikke have været bedre. De spillede også denne setliste til perfektion, og med en energi, der måske ikke kunne matche opvarmningen, men stadigvæk ramte tilbage på publikum på den absolut bedste måde.
Mellem numrene var der mange pauser i forhold til så mange andre bands, hvilket gav mulighed for kommunikation med publikum, der bragte os tættere sammen med bandet. Det var selvfølgelig Greg Graffin selv, der førte de her samtaler, og kom ind på områder som psykologi, Nord Korea, en lille historie om Tycho Brahe og Galileo og han fik endda lært at sige ”tusinde tak”. Til det kan jeg kun sige ”tusinde tak” tilbage og håber på et gensyn med dem næste gang de svinger tour bussen forbi Danmark.

BAD RELIGIONS SETLISTE
1. American Jesus
2. New Dark Ages
3. Do What You Want
4. Atomic Garden
5. Let Them Eat War
6. Stranger Than Fiction
7. Along The Way
8. I Want To Conquer The World
9. Fuck You
10. The Streets Of America
11. Modern Man
12. No Control
13. Against The Grain
14. Recipe For Hate
15. We Are Only Gonna Die
16. The Defense
17. Anesthesia
18. Come Join Us
19. No Direction
20. Los Angeles Is Burning
21. Overture and Sinister Rouge
22. 21st Century Digital Boy
23. Generator
24. Sorrow
25. You
26. Punk Rock Song
27. The Handshake
28. Infected
29. Fuck Armageddon