NEWS

Helhorse 11

Helvedshesten i Albertslund

Comments

HELHORSE + HEARTEATER
FORBRÆNDINGEN, ALBERTSLUND
20.05.2017
Af Matilde Schmidt
Foto: Jimmi Brandt Pedersen

Nogen gange må man bare starte et andet sted, og det gør denne koncertanmeldelse. Rock ’n’ roll handler om mere end bare musik, det er en livsstil, og den første rigtige varme lørdag i 2017, blev bare en dag indbegrebet af rock ’n’ roll. Sammen med to musikalske venner, startede jeg opvarmningen med masser af høj hård musik, kolde bajere og en kylling med en øl i måsen fra webergrillen. Sanserne var altså allerede skærpede, da jeg nåede frem til Forbrændingen i Albertslund. Der var lagt i grillen til en fantastisk aften i godt og inspirerende selskab med først Hearteater og derefter Helhorse. Nye og forfriskende bud på dansk musik, der kan konkurrere med hvad den internationale metalscenen ellers byder på. Jeg vil opfordre Metalized læsere til, at blive langt bedre til at komme ud og opleve musikken live. Det er der vi kan shoppe ny musik, og i øvrigt støtte alle de sultne musikere, vi har til at rende omkring i vores lille land. Med blod, sved, tårer og alle deres surt sammenskrabede midler, så er de fleste musikere i Danmark nødt til at se deres musik som en hobby, og en hobby der koster en del penge. Den tid hvor pladeselskaber kom og stak små metalbands en ordentlig pladekontrakt er for længst forbi, og derfor er det i disse Spotifytider nødvendig at vi der elsker musikken også kommer derud hvor den foregår, og hvor vi kan købe lidt merchandise og en plade direkte i merch-boden.

HELHORSE
Helhorse startede uden forsanger Mikkel Wad, og efter en lille opvisning i samspil, så dukkede den karismatiske forsanger op, og salen brød ud i vild jubel. Der var ingen tvivl om, at metalfolket var kommet for at lade sig forføre at de hårde og melodiske hestegutter. Mod sædvane, startede Helhorse lørdag aften i Forbrændingen med ”The Blood Boiler”, som er et af de mere stille Helhorse numre, og på den måde blev man som publikum langsomt og stille vugget ind i en magisk bobbel af musikalsk optur. Helhorse har med sin bandkonstellation med både forsanger, forskriger Aske Kristiansen, som også spiller keyboard/rhodes og guitarist Stephan som tredjestemme/kor, så mange forskellige facetter at spille på, at det sangmæssigt sjældent bliver kedeligt. ”Hell Hath No Fury” blev det næste nummer, og endnu et også her var crowden med Helhorse. Efter endnu et par numre, fik vi endelig den ultimative forløsning i form af ”Fuck Art, Let’s Kill”, som må siges at være Helhorse største hit. Huset rockede så hårdt, og Forbrændingen i Albertslund passede i øvrigt perfekt, til musikken fra Helhorse. Sådan industriagtigt, det hedder ikke Forbrændingen for sjov skyld, og det er et lille intimt koncertlokale med mega højt til loftet, og med en bar centralt placeret og olietønder som borde. Tilbage til musikken, Helhorse kørte fra en syng med sang til den næste, nemlig ”Death Comes To The Sleeping”. Efter yderligere et par numre, så runde Helhorse af med ”Get Drunk, Get Mad, Get Even”. Jeg så Helhorse for få uger siden, og aftenen i Albertslund blev en smule mere smooth, et fantastisk sæt, leveret med en uforlignelig energi, og denne gang med et band der måske ikke havde været helt så meget i baren. Jeg glæder mig allerede til på torsdag, hvor Helhorse sammen med DEFECTO skal varme op for Rammstien i Horsens.

SÆTLISTE:
1. THE BLOOD BOILER
2. HELL HATH NO FURY
3. CARRY YOUR OWN
4. FORTUNE FAVOURS THE BOLD
5. RAISE THE BLACK FLAG
6. FUCK ART LET’S KILL
7. DEATH COMES THE SLEEPING
8. CARNAL RAGE
9. HELL OF A RIDE
10. AND HIS NAME IS DEATH
11. BLACK WEED
12. NO FUCKS GIVEN
13. GET DRUNK, GET MAD, GET EVEN

HEARTEATER
Det er ikke mere end et par uger siden at Hearteater også var at finde på plakaten før en Helhorsekoncert. Harteater er et Københavns metalband, og de spiller en blanding af hardcore metal og grunge, tilsat en smule sydstatshardrock. Med en forsanger der både kan synge, skrige og growle, så er vi allerede nået rigtig langt. Hearteater er et band, der rammer scenen med en energi, som smitter gevaldigt af på publikum, og trods en lidt sparsomt flydt sal, så blev stemningen både intens og intim. Hearteater leverede et godt sammenspillet sæt, og de kunne sagtens se om ikke de kunne headline deres egne koncerter efterhånden, selvom samarbejdet med Helhorse om at stå på samme koncertplakater giver rigtig god mening. Med deres tunge, stemningsfyldte og melodiske hardrock, og en sanger med et stort talent, så er der intet at frygte, underholdningsværdien. Hearteater er et super godt valg, til at få publikum varmet godt igennem, og de rockede Forbrændingen for vildt.

SÆTLISTE:
1. BURROWS
2. MORGAN LÉ FAY
3. MDMA
4. GOD WITHIN
5. REGRET WILL BE MY ASSASSIN
6. SINISTER
7. MARE PT. II
8. MARE