KÆRLIGHED TIL HARD ROCK OG METAL

HIGH VOLTAGE ROCK AWARDS 2017
APHYXION + BAEST + DEFECTO + FRANKLIN ZOO + HELHORSE + HULDRE + MÅNESKJOLD + ARTILLERY & VERY SPECIAL GUESTS
HIGH VOLTAGE, BOLTENS GÅRD, KØBENHAVN
15.04.17
Af Matilde Stenhøj Schmidt
Foto: john-son

Det var en kold og våd påskelørdag, men humøret var højt da High Voltage med Martin Jensen i spidsen, slog dørene op til den tredje omgang High Voltage Rock Award. Sammen med den legendariske rockskribent Steffen Jungersen, har Martin Jensen og High Voltage sat sig det mål, at hylde alle de dygtige, engagerede og passionerede rockmusikere vi har i Danmark. Altså de musikere der spiller hard rock, heavy metal, alternativ og hvad ved jeg, faktisk bare alt der er fri for indie og hipster, siger High Voltage Rock Awards selv. Allerede her må jeg nævne, at ‘Årets Danske Radio Rock Track’, hvor den almindelige dødelige rockelsker har stemt via nettet og Myrock, ikke gik til Volbeat. Det kan komme som en overraskelse i året hvor lytterhittet på P4 pludselig smagte af noget vi andre kender til, men ikke destomindre forfriskende.Nogle har endda erklæret rocken død, men de herrer Jensen og Jungersen har taget kampen op, for hvis der er noget rocken ikke er i Danmark, så er det død! Ved hjælp at hårdt arbejde og og gåpåmod, er det lykkedes at skabe en prestigefyldt musikpris, som samtlige af de nominerede i backstageområdet, jeg talte med, var både meget ydmyge og stolte af at være nominerede til. I det hele taget var stemningen i både backstageområde og natklub fantastisk i aftes, publikum var kommet for at bakke op om en branche, hvor de udøvende musikere oftest betaler for at lave musik og udøve deres “hobby”. Rocken, særligt i den lidt tungere ende, er så overset i den etablerede presse, at et årligt tilbagevendende arrangement som High Voltage Rock Awards, er en livgivende vitaminindsprøjtning.
Da jeg, i silende regnvejr, ankom til High Voltage, var der allerede stoppet med folk indenfor i tørvejret. Prisuddelingen skulle snart i gang, stemningen var allerede på kogepunktet, godt hjulpet af en times fri fadøl i baren. Med adgang til VIP-området, og helt fri bar i øl og Jack D., fortrak jeg hurtigt ud for at vejre stemningen blandt de nominerede i det store telt der var slået op i Boltens gård i umiddelbar forbindelse til High Voltage. VIP-området, som denne aften var for de få der havde fået sikret sig en af de 50 billetter der var til salg, var spækket med nominerede, presse, optrædende, gæster og andet godtfolk. Baren bød på fri fad og så den berømte Jack D., hvor den sidste nye klon ‘Jack Daniels Honey’ varmt kan anbefales; ren og med et skviiis af lime. Der er som bekendt koldt på toppen, og det gjaldt også i VIP-området, men på trods af kulden så varmede kærligheden til musikken og hinanden alle op, og ellers kunne man jo bare smutte indenfor foran scenen, hvor varmen nåede rekord store højder i takt med stemningen blandt publikum også steg stødt. Alle var kommet for at se et band eller en ven de kendte, og den gode stemning af hjertevarme rockelskere, var ikke til at tage fejl af.
Aftenens vært var ingen ringere end Mike Tramp, og med charme, selvtillid og nålestribet jakkesæt af rock-dude-typen, styrede han løjerne som aftenen skred frem. Værtsrollen klædte den internationale rockstjerne, og al hans begejstring og hjertevarme bredte sig, i den tætpakkede rock ‘n’ roll hule. Aftenens vindere blev holdt i forholdsvis kort snor, så takketalerne ikke blev alt for lange monologer, og også her skinnede taknemmeligheden og hjertevarmen igennem. Samtlige bands som var på scenen denne aften gav den gas, ingen nævnt, ingen glemt, for vi var kommet for at hylde musikken. Det var en fornøjelse at se så forskellige bands rive publikum rundt i denne fejring af rocken. Dog må jeg nævne at Artillery, i dagens anledning, var samlet med den oprindelige sanger, for første gang siden 1990’erne, og alle så ud til at have en fest. Godt gået, og en fortjent ærespris til et band der har været med i mange år, og som har haft stor betydning for dansk metal. Det har også stor betydning når både drengene fra Dizzy Miss Llizzy, DAD, Onkel Reje og mange andre kendisser lod stjernestøvet dale ned over en lille lysende stjerne af en rockbar i indre by, hvor man altid finder spændende mennesker, et dobbelt dametoilet og rasende god live musik. Hvis vi skal holde liv i rocken, så må vi alle trække i samme retning, og det er at fylde spillestederne op, købe plader og altid bakke hinanden op. Længe leve rock ‘n’ roll, og alle os tosser der bekender os til den.

DE NOMINEREDE OG VINDERNE VAR FØLGENDE:

ÅRETS DANSKE ROCK UDGIVELSE:

DEFECTO ‘EXCLUDED’
HELHORSE ‘HELHORSE’
DIZZY MIZZ LIZZY ‘FORWARD IN REVERSE’
LUCER ‘BRING ME GOOD NEWS’
VOLBEAT ‘SEAL THE DEAL & LET’S BOOGIE’

ÅRETS DANSKE CLASSIC ROCK UDGIVELSE:
BABY WOODROSE ‘FREEDOM’
MÅNESKJOLD ‘KOMETEN KOMMER’
PRETTY MAIDS ‘KING MAKER’
SHOTGUN REVOLUTION ‘ALL THIS COULD BE YOURS’

ÅRETS DANSKE METAL UDGIVELSE:
APHYXION ‘AFTERMATH’
ARTILLERY ‘PENALTY OF PERCEPTION’
DENNER/SHERMANN ‘MASTERS OF EVIL’
ILLDISPOSED ‘GREY SKY OVER BLACK TOWN’
RISING ‘OCEANS INTO THEIR GRAVES’

ÅRETS DANSKE ALTERNATIVE UDGIVELSE:
FOREVER STILL ‘TIED DOWN’
FRANKLIN ZOO ‘RED SKIES’
HALSHUG ‘SORT SIND’
HULDRE ’TUSMØRKE’

ÅRETS DANSKE LIVE BAND:
BERSÆRK
DIZZY MIZZ LIZZY
FRANKLIN ZOO
HELHORSE
VOLBEAT

ÅRETS DANSKE UP-COMING BAND:
BAEST
DEFECTO
FOREVER STILL
IOTUNN

ÅRETS DANSKE BAND:
ARTILLERY
BAEST
RISING
VOLBEAT

ÅRETS DANSKE PRODUCER:
JACOB BREDAHL / RISING ‘OCEANS INTO THEIR GRAVES’
JACOB HANSEN / DIZZY MIZZ LIZZY ‘FORWARD IN REVERSE’
LASSE BALLADE / HALSHUG ‘SORT SIND’
SØREN ANDERSEN / ARTILLERY ‘PENALTY OF PERCEPTION’

ÅRETS DANSKE SPILLESTED/FESTIVAL:
AMAGER BIO
COPENHELL
METAL MAGIC FESTIVAL
PUMPEHUSET
VOXHALL

ÅRETS DANSKE RADIO ROCK TRACK:
THE BOY THAT GOT AWAY ‘THE RIVER’
DIZZY MIZZ LIZZY ‘BRAINLESS’
FRANKLIN ZOO ‘IT’S NOT ME’
SHOTGUN REVOLUTION ‘CITY OF FIRE’
VOLBEAT FEAT. JOHAN OLSEN ‘FOR EVIGT’

ÅRETS DANSKE VIDEO:
ANDERS FRANK / MINDSPARK FILMS / TAINTED LADY ‘AMPBURNER’
JESPER ISAKSEN / 11TH STREET KIDS ‘ELECTRIC LADY’
LASSE BØGEMARK CHRISTIANSEN / LUCER ‘BRING ME GOOD NEWS’
SØREN ANDERSEN / SUPERLOADER ‘CITY LIGHT’
TIM DAMGAARD / VIOLMACE ‘CAN YOU FEEL WHAT I FEEL’

ÅRETS DANSKE ROCKFOTO:
KIM MATTHÄI LELAND / ORM, ROSKILDE FESTIVAL
MARIKA HYLDMAR / BERSÆRK, ROSKILDE FESTIVAL
LARS V. ANDERSEN / ILLDISPOSED, VOXHALL
PER LANGE / THE DEFECTORS, GUTTER ISLAND FESTIVAL
THOMAS KOFOD / GORILLA ANGREB, LOPPEN

Og uden nominerede, af særjury:

ÆRESPRIS BRANCHE
KIM KOFOD (ROCKUGLEN)

ÆRESPRIS BAND
ARTILLERY

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *