TIL JULEBAL I HEAVY LAND

PRETTY MAIDS + MIKE TRAMP
AMAGER BIO, KØBEHAVN
1. DECEMBER 2016
Af Stephen Red, Hot and Rocky
Foto: Japs

Når julen nærmer sig, er der traditioner, man ikke skal ændre ved. En af dem er den første torsdag i december, der er lig med årets julebal i heavy land (Amager Bio) sammen med Pretty Maids. Dette år var ingen undtagelse. Det er ligesom et glædeligt gensyn med en genudsendelse af en favorit julefilm. Pretty Maids var i den grad tændte og klar til at vælte juletræet på Amager. For med tre udsolgte koncerter i Sverige få dage forinden, var Ken Hammers guitar kroppe varmet godt op og sætlisten var gennemspillet af et veloplagt band med Ronnie Atkins i fuld vigør.

Amager Bio var også udsolgt denne 1. december, hvor lågen til rock kalenderen kunne åbnes med et par stærke udgaver af to nye sange fra den anmelderroste plade Kingmaker. Men Ron og Ken ved godt, hvorfor vi hvert år møder frem til Pretty Maids julerock og står på den samme plads og skråler med på de samme sange, som vi få timer forinden har varmet op til på vores sorte vinyl lp’er fra dengang, hvor Red, Hot and Heavy og Future World pladerne satte Pretty Maids på verdenskortet. Så frækt nok, får vi allerede på sætlistens tredje nummer smadret det tungeste, ondeste og sejeste heavy riff lige i hovedet. Ingen er i tvivl om, at Pretty Maids er ”Red, Hot and Fucking Heavy” denne aften. Lyden er skarp fra alle og den blev kun bedre undervejs. Trommeslageren Allan er højt hævet over guitarforstærker væggen og det gør kun det endnu mere underholdende, at se den altid hårdtslående og energiske trommeslager sætte skabet på plads bag de sceneaktive Maids musikere, mens de bruger hele bredden af scenen til at danse og sprudle rundt på. Efter keyboard spilleren Morten forlod bandet tidligere på året, har Maids fået svenskeren Chris Laney på keyboard og ikke mindst på guitar i nogle af sangene. Det giver mere fylde med den ekstra guitar, så spil gerne noget mere dobbelt guitar live.

Salen er i kog fra første riff. Vi er kommet for at holde en jule-fucking-heavy-fest, hvor vi kan synge og rocke sammen. Igen spiller Ronnie ud med et par nye sange fra ’King’ – hvorefter publikum råber ’maker’, som var det en håndboldspiller, der lige havde scoret et vigtigt mål i en EM-match. Ingen tvivl om at publikum allerede har taget det nye album til sig, for sangene fungerer fint live i tråd med de andre fra sætlisten. Men når det er sagt, så var det de gamle Maids hits fra ønskesedlen, vi ville høre. Dem fik vi serveret i ekstra hårde versioner denne december aften i København, hvor julebryggen og den gode rockstemning flød i rigelige mængder i den altid rå-hyggelige Amager Bio. Særlig slog ”Rodeo”, I.N.V.U.” og ”Back to Back” os helt op i loftet, spillet af et par ældre heavy rock musikere fra Jylland, men altid energisk fremført, som var de stadig 25 år på dåbsattesten. Heavy underholdning tilsat underspillet jysk lune.

Ris ala manden til jule rockballet var fire ekstra mandler til afslutning med ”Future World” for fuld hammer, ”Little Drops of Heaven” med stort fælleskor, ja vi var vist over 1100 på det fælleskor i salen, en af de store rock hits fra 80’erne ”Love Games” og selvfølgelig denne ene gang om året julerock sangen ”A Merry Xmas Jingle” fremført med charme og i et rock fællesskab med et par juleglade spillemænd, der dumpede ind på scenen til korsang. Her var sangeren Mike Tramp, guitaristen Søren Andersen og D:A:D sangeren Jesper Binzer med til at pakke den sidste julegave op til Pretty Maids juleshow. Underholdnings pakken var fuldendt. Papiret var flået af og julerock gaven fra Pretty Maids var til alle os. Men kære ’julemaids’ (julemand) næste december så smid et par ekstra sange ’ind under træet’ fra de første tre plader i 80’erne.

Mike Tramp
Den gode danske rock vagabond Mike Tramp, bedst kendt fra sin heavy tid i White Lion og storhedstiden i danske Mabel, havde fået tjansen at varme op til Pretty Maids. Med sig på scenen havde Tramp den sympatiske og good-feeling-spillende superguitarist Søren Andersen ved sin højre side. De ellers mainstream American rockende radio sange kom til at køre godt denne aften og salen forblev fyldt op under hele Tramps koncert med begejstring fra publikum, hvilket gjorde den glade rock troubadour Mike Tramp rørt. En af de bedre sange var ”High Like A Mountain”, hvor der både var gnist og groovy heavy flirt her og der, for Sørens guitar spiller fedt op til Tramps lille band af dygtige musikere. Men det var Pretty Maids, der tændte lyset i træet og flåede julegaverne op. Og sådan skal det være!

From all of us to all of you – a red, hot and heavy Christmas.
På vegne af hele Metalized redaktionen – god jul, skål og rock.

Julegaverne fra Pretty Maids
1. When God Took a Day Off
2. Kingmaker
3. Red, Hot and Heavy
4. Mother of All Lies
5. Heavens Little Devil
6. Face the World
7. Yellow Rain
8. Rodeo
9. Bull’s Eye
10. Savage Heart
11. Pandemonium
12. Another Brick in the Wall Part 2 (Pink Floyd cover)
13. I.N.V.U.
14. Please Don’t Leave Me (John Sykes cover)
15. Fortuna Imperatrix Mundi (Carmina Burana)
16. Back to Back
———-
17. Future World
18. Little Drops of Heaven
19. Love Games
20. A Merry Jingle

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *